Menu Hippotrek
NU BOEKEN

Het cowboyleven kan je niet beter leren kennen dan op de prairie in Zuid-Dakota. Een ranch biedt de mogelijkheid mee te werken tijdens de ‘Rounding up’ of een cattledrive. Een keer geen zin om met Buffalo Bill op pad te gaan? Dan kan je lange paardrijtochten zonder cowboys en vee maken. Alles is  mogelijk op de ranch waar je verblijft. De paarden zijn vrijwel allemaal op de ranch zelf gefokt en zadelmak gemaakt. Het gaat om Quarter Horses, Paints en Mustangs. Sommige zijn ‘bomproof’, maar er zijn ook jonge paarden die ervaren ruiters uitdagen. Voor wie in is voor een avontuurlijke vakantie op het platteland in Amerika.

Cattledrive

Bergen, canyons, bossen en uitgestrekt grasland die door rivieren worden doorkruist. Wie een vakantie wil houden in een omgeving die doet denken aan de van romantiek doortrokken Westerns, is hier op zijn plek. En dan kan je met de cowboys op pad als ze op cattledrive gaan, of je kunt zien hoe ze paarden breken. Daarbij mag je ze ook helpen, als je durft. 

Op de ranch worden vleeskoeien en paarden gefokt. De dieren leven bijna in volle vrijheid. Het kalveren gebeurt in april, in mei en juni worden de veulens geboren. Juli en augustus zijn de rustige maanden wat betreft het ranchwerk. Dit is de tijd bij uitstek om lange paardrijtochten te maken. De maand september is een maand waarin het ranchwerk volop draait: september is de maand van de ‘round up’. Alle vee wordt bij elkaar gedreven, stieren worden gevangen.

Paardrijtochten

Dagtochten te paard zijn altijd mogelijk. Zonder het harde werk, maar met veel lol. Data zijn niet gepland, de ritten worden ter plekke geregeld. Dus wie zin heeft in een uitgebreide paardrijtocht laat dat ter plaatse weten en dan is het een kwestie van zadelen, aansporen en gaan. Op de prairie kan je het wild ontdekken dat typisch is voor deze omgeving. Hier komen onder andere bevers, prairiehonden, coyotes (prairiewolven)  en wasbeertjes voor. Rodeo en paardenshow

Uitstapjes

Wie vanaf de ranch uitstapjes wil maken: Het nationaal monument Devils Tower is dichtbij, de Black Hills en Mount Rushmore liggen op anderhalf uur van de ranch. Paardenshows, rodeo’s en paardenveilingen zijn er volop in de omliggende stadjes. Daarnaast kan je altijd zwemmen of vissen in het meer dat dichtbij de ranch ligt. Onder het mom van ‘Test the West’ kan je naar de Grand Canyon of de Rocky Mountains. Las Vegas en Santa Fé behoren ook tot de mogelijkheden voor dagjes uit in groepjes van tot vier personen.   

Op deze ranch in Zuid-Dakota hoef je je geen moment te vervelen. Maar als je gewoon zin hebt om heerlijk met je paard te genieten van de omgeving, wat te zwemmen in het meer, de cowboys aan het werk te zien en verder te relaxen, dan ben je hier ook prima op je plek.

Accommodatie

Het guesthouse is opgezet als een blokhut. Deze telt acht slaapkamers met elk zijn eigen bad. Het guesthouse kan zestien gasten herbergen. Er is een saloon, een eetkamer, een keuken. In plaats van een tv , staat er een poolbiljart. Daarnaast is er een tweepersoons blokhut met eigen bad.  

Boekingscode: VSZDL
Prijs 2018:
USD 225,- (ong.€ 200,-) p.p.p.d
                    USD 1575,- (ong.€ 1380,-) p.p.p.w
 
Data op aanvraag: 1 april t/m 31 oktober

Inclusief:
- Aantal gekozen dagen en nachten,
- Op basis van volpension, dag aankomst t/m dag ontbijt op de dag van vertrek en de aanwezige drankjes,
- Verzameltransfer op woensdag of zaterdag,
- Alle activiteiten op de ranch,
- Tweepersoonskamer met bad,
- Fooien.

Exclusief:
- Heen- en terugreis naar Rapid City,
- Transfer op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag of zondag,
- Overige drankjes,
- Persoonlijke uitgaven.

Leeftijd: Kinderen onder de 16 jaar alleen mogelijk indien ze zeer ervaren ruiters zijn.

Klimaat tabel: