Menu Hippotrek

Ranchleven in Crook Country Wyoming

Ranchleven in Crook Country Wyoming
Ranchleven in Crook Country Wyoming
Ranchleven in Crook Country Wyoming
Ranchleven in Crook Country Wyoming
Ranchleven in Crook Country Wyoming
Ranchleven in Crook Country Wyoming
Ranchleven in Crook Country Wyoming
Ranchleven in Crook Country Wyoming
Ranchleven in Crook Country Wyoming
Ranchleven in Crook Country Wyoming
Ranchleven in Crook Country Wyoming
NU BOEKEN

De Crook Country ranch bevindt zich nog net in Wyoming, dicht tegen de grens van zowel Montana als Noord Dakota aan. Crook Country staat te boek als hét runderweidegebied van Wyoming. Deze hemel op aarde voor koe - en cowboy! - ligt in de westelijke uitlopers van de ‘Black hills’; aan de westkant wordt het begrensd door het beroemde Yellowstone park. De geschiedenis van de ranch gaat terug tot in het jaar 1860, als de overheid elke kolonist ruim 250 hectare grond in bezit geeft. Ook in dit idyllisch stukje van Crook country maakten kolonisten een nieuwe start.

Inmiddels is het grondgebied van de oorspronkelijke ranch een stuk groter en waart de geest van de eerste bewoner nog rond in een nabijgelegen spookstadje. Alhoewel het in dit gebied één van de grotere ranches is, blijft het naar Amerikaanse maatstaven een kleine ranch die hier in de zomermaanden 800 runderen hoedt. De ranch is nog volledig een veebedrijf en geeft gasten de gelegenheid deel te nemen aan het echte ranchleven. De gasten worden vooral betrokken bij het te paard verplaatsen van de kuddes en het terugvinden en -brengen van ‘afdwalers’. In mei en juni vindt het brandmerken van het vee plaats. Dit is tevens een van de sociale hoogtepunten in het cowboy-bestaan omdat iedereen die kan, helpt  bij het klaren van dit zware karwei.
Gasten zijn op deze ranch welkom van half mei tot half oktober. Ze worden ondergebracht in de lodge  met vijf slaapkamers, allen met eigen badkamer. Een klein aantal gasten dus zodat het werkkarakter van de ranch niet te zeer wordt aangetast. De lodge voorziet verder in een whirlpool, een comfortabele woonkamer, een biljarttafel en een veranda met uitzicht.
De 40 paarden zijn  werkpaarden, alhoewel niet allemaal raszuiver, overheerst het bloed van de quarter horse. Het type paard dat bij uitstek geschikt is voor het ranchwerk: sterk, wendbaar, met een vrijwel aangeboren ‘cow sense’ en razendsnel op de kwart mijl.


RANCHVERBLIJF
Boekingscode VSCC

Prijs 2018 $ 1.610,- (=ong. € 1.370,-), per week (7 nachten)


Last minute aanbieding: 50% korting op de ranchweek van 4 t/m 11 augustus: van $ 1.610,- voor $ 805,-p.p. volpension inclusief paardrijden ( geen korting op belastingen, fooien ( 10% van het standaard bedrag) en transfers)


Data 2018 van 19-05 t/m 13-10 
Aankomst en vertrek op zaterdag of woensdag (met huurauto aankomst vanaf 14.00 uur, vertrek 11.00 uur)
Data met nog mogelijkheden, verder volgeboekt:
04-08 t/m 11-08 -vol
11-08 t/m 18-08 - vol
18-08 t/m 07-09
01-10 t/m 12-10 - enkele plaatsen vrij

Inclusief:
- Alle maaltijden (inclusief niet-alcoholische dranken), vanaf eerste dag het diner t/m laatste dag het ontbijt,
- Ranchactiviteiten,
- 6 dagen paardrijden (aankomst- en vertrekdag niet), 3 tot 8 uur per dag,
- Engels- en Duitstalige begeleiding,
- Overnachtingen in een tweepersoonskamer met gezamenlijk sanitair in de lodge.

Exclusief:

- Vlucht naar Rapid City,
- Alcoholische dranken (zelf meebrengen),
- Verzameltransfer (ophalen om 18.00 uur en vertrekken na 11.00 uur (terug op de luchthaven om 10.00 uur) op zaterdag van en naar luchthaven Rapid City in Zuid Dakota  $ 150,- ( ong. € 128,-) per persoon, retour,
- 10% fooi voor gids en kok,
- Lokale belastingen : $ 3,30 (=ong.€ 2.80,-) toeristenbelasting p.p.p.d.

Gewicht: maximum 100 kg
Leeftijd: minimaal 16 jaar, maximum 75 jaar (voor ruiters).
Rijervaring: minimaal gevorderde beginner, 3 gangen beheersen, ervaring met buitenritten, minimaal 3 uur in het zadel kunen zitten.
Aantal deelnemers: geen minimum, maximaal 10 personen.

Prijs niet-ruiter: $ 110,- (=ong. € 85,-) per dag, $ 700,- (=ong. € 596,-) per week
Prijs extra dag:  $ 230,- (= ong. € 196,-)
 
Klimaat tabel: