Menu Hippotrek

Andalusisch paardrijden op een Andalusische hacienda

Andalusisch paardrijden op een Andalusische hacienda
Andalusisch paardrijden op een Andalusische hacienda
Andalusisch paardrijden op een Andalusische hacienda
Andalusisch paardrijden op een Andalusische hacienda
Andalusisch paardrijden op een Andalusische hacienda
Andalusisch paardrijden op een Andalusische hacienda
Andalusisch paardrijden op een Andalusische hacienda
Andalusisch paardrijden op een Andalusische hacienda
Andalusisch paardrijden op een Andalusische hacienda
Andalusisch paardrijden op een Andalusische hacienda
Andalusisch paardrijden op een Andalusische hacienda
NU BOEKEN

Waar kan je nou het beste paardrijden op een Andalusiër? Juist. In Andalusië.  Hier bestaat een hacienda, Spaans voor landgoed, waar vier soorten luxe weekarrangementen worden aangeboden. Paardrijden doe je hier op volbloed Andalusiërs, een enkeling is gekruist. Een programma biedt buitenritten in de ochtend en dressuurles in de middag. Drie programma’s voorzien in dagelijks dressuurles waarbij de deelnemer zijn rijkunst werkelijk verdiept. Om de lessen heen is er volop tijd voor uitstapjes. Uitermate geschikt voor paardenliefhebbers die met een niet-ruiter reizen. 

Het programma ‘Train & Trail’ biedt heerlijke buitenritten in de ochtend en rijles in de middag. Het arrangement ‘Intensive Training’ focust op het verbeteren van de rijkunst. Dit programma is ook geschikt voor beginners die dressuur willen leren rijden. De lessen worden gegeven op de prachtige hacienda. Daarnaast is er het programma ‘Classical Dressage & High School Training’. Dit is geschikt voor ruiters die al op een behoorlijk niveau dressuur rijden en hier in Andalusië leren dansen met het paard. Tenslotte is er een arrangement waarbij Olympisch ruiter Rafael Soto privé-lessen geeft, naast de dressuurlessen die je als ruiter ook krijgt. Alle lessen worden in kleine groepjes gegeven (maximaal 5 deelnemers, minimaal 2)

Inbegrepen zijn transfers vanaf het station of vliegveld. Je overnacht in een hotel vanwaar je wordt opgehaald en gebracht voor het paardrij-programma op de hacienda. Ook deze transfers zijn inbegrepen. Verder zijn welkomstdiner en de lunches inclusief, overigen diners zijn voor jezelf. En er zijn uitstapjes naar bijvoorbeeld een prachtige paardenshow gepland waarvoor je ook apart een kaartje koopt. 


Voorbeeldprogramma  ‘Week lessen en buitenritten’

Zondag:
Aankomst in de middag. Gratis transfer naar het hotel op vaste tijden: 15.00 en 20.00 uur (vanaf vliegveld) en 16.30 uur vanaf het station Santa Justa in Sevilla. Het 4* hotel Alcazar de la Reina ligt in Carmona, een van de befaamde witte, historische stadjes van Andalusië. ’s Avonds  maakt u kennis met een van de gastheren/-vrouwen, geniet u van het welkomstdiner en ontmoet u de andere ruiters. Wie nog vragen heeft over de komende paardrijweek, heeft nu de gelegenheid deze te stellen.
Maandag:
Opstijgen voor de eerste buitenrit van de week, de ‘hacienda-rit’ in de morgen. Dit wordt een ontspannen tocht in de directe omgeving die door olijfgaarden en langs eucalyptusbomen voert. Afhankelijk van het seizoen rijdt u langs zonnebloemvelden, graanvelden en katoenplantages. En in de late zomer groeien hier ook watermeloenen. De gids vertelt tijdens de rit over de culturele historie die hier teruggaat tot de 16e eeuw. Lunch bij terugkomst en als het later in de middag weer koeler is: uw eerste Andalusische rijles.
Dinsdag:
Vroeg ontbijt waarna u wordt opgehaald voor een bezoek aan Jerez, beroemd om de productie van sherry. Hoogtepunt van de dag is een bezoek aan de magnifieke paardenshow met het Andalusische paard in de hoofdrol. Het ‘paardenballet’ is vergelijkbaar met de beroemde Spaanse rijschool in Wenen. De uitvoering wordt gegeven in de rijhal van een adembenemend 18e eeuws paleis. Een kaartje kost 27 euro ( entree niet inbegrepen). De lunch wordt op het landgoed gebruikt en wordt gevolgd door rijles in de middag.
Woensdag:  
De buitenrit van vandaag voert naar de Romeinse brug. U rijdt door een landschap dat een patchwork is van allerlei gewassen, doorkruist een rivier en zult worden betoverd door de eeuwenoude brug waar deze rit naar toe leidt. De middag besteedt u aan de rijles.
Donderdag:
Vandaag beginnen we met een tranefr naar de kust. Hier wachten (andere) stoere Spaanse paarden in Spaans Andalusische cowboy-uitrusting op u voor een geweldige buitenrit. Het wordt een onvergetelijke tocht door een van Spanjes grootste wildlife parken en over het Spaanse strand. De paarden dragen u over gouden duinen, draven door heerlijkgeurende wilde lavendel, rozemarijn en tijm. Stelt u zich eens voor wat een heerlijk parfum de natuur u hier geeft.  Dit gebied is ook het thuis van de beer, de vos, flamingo’s. U daalt af naar het strand waar heerlijk kan worden gegaloppeerd. Na de rit keert u terug naar het landgoed voor de lunch en in de middag volgt uw rijles.
Vrijdag:
Alweer de laatste trektocht van de week. Uw rijkunst is inmiddels behoorlijk verbeterd als u door de olijven- en sinaasappelgaarden rijdt.  En het zal u opvallen dat hier geen ruiterpad is te zien, uw paard stapt gewoon door de velden, als u maar goed oplet dat dit met respect voor de gewassen gebeurt. In de middag is er tijd voor een welverdiende siësta en u kunt zich omkleden om een flamenco-show in Sevilla te bezoeken. Kaartjes kosten 35 euro (niet inbegrepen). Deze dag dineren we ook weer samen in een restaurant dat zowel de Spaanse als de internationale keuken aanbiedt. En natuurlijk excellente Spaanse wijn.
Zaterdag:
De onvermijdelijke dag van terugkeer. De organisatie biedt voor 12.00 uur transport naar het vliegveld of het station aan.

Data 2017 het gehele jaar (uitgezonderd  18-12-2016 t/m 15-01-2017) van  zondag t/m zaterdag

SAETT ANDALUSIË WEEK LESSEN EN BUITENRITTEN
Prijs 2017:  € 1.480,-  
Inclusief: 4,5 dag rijden (ong. 14-16 uur), buitenritten en dressuurlessen volgens programma

SAEDT ANDALUSIË INTENSIEVE DRESSUURWEEK
Prijs 2017:  € 1.680,-   
Inclusief: 11 groepslessen, Engelstalige instructie

SAECD KLASSIEKE DRESSUUR EN HOGE SCHOOL DRESSUURWEEK
Prijs 2017:  € 2.175,-   
Inclusief: 4 privélessen (45 min.waarvan 1 les van Rafael Soto)en 5 semi-privélessen (60 min. maximaal 2 ruiters) , 2 grondwerk lessen (werken aan de hand) en 2 lessen aan de longe, Engelstalige instructie • bezoek aan de training van de Koninklijke Rijschool,

SAERS   DRESSUURCLINIC RAFAEL SOTO
Prijs 2017:  € 2.380,-   
Inclusief: groepslessen van de hoofdinstructrice (om het niveau te bepalen en het meest geschikte paard) , 4 privé lessen (45 min.) van Rafael Soto en 2 lessen aan de longe om de klassieke zit te verbeteren, Engelstalige instructie • bezoek aan de training van de Koninklijke Rijschool,

Data 2017 R. Soto clinic:
05-02 t/m 12-02
05-03 t/m 12-03
05-11 t/m 12-11
10-12 t/m 17-12

Data met al boekingen:
02-07 t/m 08-07 - 2 ruiter
09-07 t/m 15-07 - 2 ruiters
16-07 t/m 22-07 - 2 ruiters
30-07 t/m 05-08 - 5 ruiters
03-09 t/m 09-09 - 2 ruiters
10-09 t/m 16-09 - vol
17-09 t/m 23-09 - vol
24-09 t/m 30-09 - 7 ruiters
01-10 t/m 07-10 - 5 ruiters
08-10 t/m 14-10 - 4 ruiters
15-10 t/m 21-10 - 1 ruiter
29-10 t/m 04-11 - 4 ruiters


SAENR NIET RUITER
Prijs 2017:  € 855,-   
Niet ruiter op basis van logies en ontbijt vanaf maandag het ontbijt t/m zaterdag het ontbijt, welkomst (tapas)diner op zondag verzameltransfers van en naar luchthaven of treinstation  en dagelijkse transfers van en naar het ruitercentrum,  indeling op tweepersoonskamer met ruiter.

SAENRB Niet Ruiter basis
Prijs 2017: € 335,-
Niet ruiter, op basis van logies en ontbijt, welkomst (tapas) diner op zondag, indeling op een tweepersoonskamer met een ruiter, standaard verzameltransfers op aankomst- en vertrekdag.


Inclusief voor alle ruiterarrangementen:
7-daags arrangement van zondagavond t/m zaterdagochtend • 6 overnachtingen op indeling in tweepersoonskamer met eigen badkamer in een 4*hotel in Carmona op basis van logies en ontbijt • welkomst (tapas) diner• lunches • 4,5 dag rijden, buitenritten en/of dressuurlessen volgens programma, Engelstalige begeleiding en instructie • excursies (entrees flamencoshow en rijschool niet inbegrepen) •verzameltransfer Sevilla luchthaven (ophalen zondag om 15.00 en 20.00 uur, terug brengen zaterdag voor 12.00uur) of treinstation (zondag ophalen om 16.30 uur)

Exclusief voor alle ruiterarrangementen:
5 diners • toegang Real Escuela de Arte Ecuestre in Jerez (ong. €  27,-), Flamenco-show  (ong. € 37,-) • op aanvraag: extra groepsles  45,- per uur (60 min.), privéles  (45 min) € 65.,- voor gevorderden, klassieke hogeschooldressuur op Andalusische hengst  € 90,- per 45 min, extra buitenrit € 40,- per 60 min • eventuele afwijkende individuele transfers • heen- en terugreis: vlucht tot Sevilla (o.a goedkoop met Transavia), of vlucht naar Malaga/ Faro en dan met huurauto (ong. 2 uur) of trein (ong. 2,5 uur) naar Sevilla, of vlucht naar Madrid en met HSL (AVE) trein naar Sevilla (ong. 2,5 uur)

Eenpersoonstoeslag: € 270,-
aantal geen minimum (!), maximum 8 ruiters (bij de dressuurclinic van Rafael Soto minimum 2 maximaal 5 ruiters)
maximum gewicht bij klassieke dressuur en hogeschool dressuurweek 78 kg, meer op aanvraag

Kinderen tot 3 jaar zijn gratis, kinderen van 3-12 jaar krijgen 25% korting.

Mening van de gasten:

Ben terug van een heerlijke super goede vakantie in Spanje.

Het was echt geweldig, super gave en hoogopgeleide paarden, fantastische instructie, goed eten, prachtige omgeving

Schone nette kamers. En Fernando laat je met alle plezier de omgeving zien en verteld je alles over spanje.

Ze zijn zeer professioneel.

Ik heb de klassieke week gedaan, en het was het meer dan waard!!!!
Ik denk niet dat je zo snel ergens anders de gelegenheid krijgt om op zulke geweldige paarden te rijden.

Ben heel blij dat ik het gedaan heb.