Menu Hippotrek

Met de huifkar door het merengebied van Mazurië

Met de huifkar door het merengebied van Mazurië
huifkartrekttocht
huifkartrekttocht
huifkartrekttocht
huifkartrekttocht
Met de huifkar door het merengebied van Mazurië
Met de huifkar door het merengebied van Mazurië
Met de huifkar door het merengebied van Mazurië
Met de huifkar door het merengebied van Mazurië
NU BOEKEN

De streek Mazurië in het noordoosten van Polen is een van de omvangrijkste natuurgebieden van Europa. De grootste attractie zijn de meren. Mazurië staat bekend als ‘Het land van de 1000 meren’ maar in werkelijkheid zijn het er meer dan 3000. De naaldwouden en de gemengde bossen zijn het tweede aantrekkelijke landschapselement. De streek is dunbevolkt en doorsneden met zandpaden. Dat maakt het bij uitstek geschikt voor zwerftochten te paard of met de huifkar.
Een Nederlands-Poolse familie organiseert huifkartochten op hun boerderij aan het begin van het merengebied. Het eerste meer ligt op een paar km. afstand. De boerderij, prachtig gelegen in een glooiend landschap, is goed bereikbaar per trein, auto en vliegtuig. Arriveert u op het vliegveld van Warschau (afstand 125 km) dan wordt u afgehaald.       
De huifkar wordt getrokken door een Poolse koudbloed, een rustig, vriendelijk paard, geschikt voor onervaren menners. De wagen zelf is modern, licht en eenvoudig ingericht. Vier personen kunnen erin overnachten. U neemt zelf alleen een kussen en een slaapzak mee. Verder is er nog een tweepitsgasstel en een barbecue aanwezig. U slaapt om de dag bij een boerderij waar u van het sanitair gebruik kunt maken.
Na aankomst op zaterdag maken we kennis met het paard en de wagen. Zondag leren we het inspannen, krijgen les in het mennen en maken een tochtje in de omgeving. Maandag gaat de echte tocht van start. U krijgt ingetekende stafkaarten mee en een Nederlandstalige routebeschrijving. Tweemaal per dag komt er iemand van de organisatie langs om eventueel assistentie te verlenen. Onderweg komt u regelmatig een meer tegen waar u kunt zwemmen en vissen.

PMBH HUIFKARTREKTOCHT

Data 2017: 
Van mei t/m oktober, van zaterdag  t/m zaterdag

Prijs 2017:
Per huifkar (maximaal 4 personen) per periode (8 nachten,7 dagen):
PBMH2  2 persoons huifkar €699,-
PBMH4  4 persoons huifkar €799,-

Inclusief:
Vanaf eerste dag 16.00 uur tot laatste dag 10.00 uur, op basis van logies (zelfverzorging) in huifkar, 1e dag meninstructie, tocht per koets, overige dagen trektocht, voer paard, dagelijkse assistentie, Nederlandstalige backup service (zelf slaapzak en kussen meenemen).

Exclusief:
Heen- en terugreis, vliegtuig tot Warschau (vanaf  240,- incl. tax, goedkope vluchten mogelijk met bv. Wizzair vanaf Brussel Charleroi en Dortmund • Verzameltransfer om 14.00 uur vanaf luchthaven Warschau 100,- per auto (max 4 personen) enkele reis gelieve ter plaatse te betalen, of met de lokale trein naar het merengebied (ong.  15,-), transfer vanaf het lokale treinstation gratis. Vergoeding voor stallen van paard en wagen (  €18,- per nacht) bij boerderijen, gebruik van toilet en douche. Ontbijt € 5,- p.p per maaltijd en avondeten € 10,-p.p per maaltijd (zonder drank).

Aantal:
Maximaal 4 (volwassen) personen per huifkar, extra persoon  € 50,- (u krijgt dan een extra tentje mee)

Leeftijd:
Tenminste 1 persoon dient 21 jaar te zijn en ervaring met paarden te hebben.