Menu Hippotrek

Tienerweek paardrijden in Médoc

Tienerweek paardrijden in Médoc
Tienerweek paardrijden in Médoc
Tienerweek paardrijden in Médoc
Tienerweek paardrijden in Médoc
Tienerweek paardrijden in Médoc
Tienerweek paardrijden in Médoc
Tienerweek paardrijden in Médoc
Tienerweek paardrijden in Médoc
Tienerweek paardrijden in Médoc
Tienerweek paardrijden in Médoc
NU BOEKEN


Je doorkruist de Médoc met zijn moerasgebieden, de Estuaire de la Gironde waar zoet en zout water elkaar in een brede waterpartij ontmoeten, je ontdekt de Atlantische Oceaan en de fameuze wijngaarden. Je krijgt les in de TREC technieken. Je galoppeert in de natuur.

Deze vakantie is speciaal in elkaar gezet voor tieners die het trekken te paard willen ontdekken of perfectioneren. Voor jongeren met een passie voor paarden, die verliefd zijn op het plattelandsleven of behoefte hebben aan veel ruimte. Hier beleven ze hun vakantie temidden van paarden.
Tijdens de vakantiedagen wordt de picknick per auto gebracht.

Logies en diner hebben plaats op de stoeterij, in een huisje, of in de zomertijd in een tent, in een warme en familiaire omgeving. De avonden kunnen worden besteed in de stad aan zee, Soulac Plage en er is vermaak rond het kampvuur. Goede sfeer gegarandeerd.

Elke dag leert uw tiener iets bij over alle aspecten van de trektocht te paard; het personeel onderwijst ook theorie.


Het programma 7 dagen - 6 nachten - 6 dagen paardrijden:

Trektocht van volle en halve dagen om de Médoc te verkennen. Zwemmen met de paarden vormt een onderdeel van het programma. Elke dag zitten de deelnemers ongeveer vijf uur te paard.

We rijden over de Mattes, verkennen zijn flora en fauna en ontdekken waaraan zij de naam ‘Camargue Bordelaise’ dankt. We rijden over de oevers van het estuarium, het brede zoete water dat in zee uitmondt.

Vele eenden, viskwekerijen, molenbezoek en de vuurtoren maken deel uit van de bezienswaardigheden in de omgeving. We rijden door het bos Lande Girondine en komen uit bij de Atlantische Oceaan waar het strand op ons wacht om bekeken te worden.
 
Tijdens de vakantie is iedere ruiter verantwoordelijk voor zijn rijpaard. Als hij wil, mag hij het paard verzorgen en deelnemen aan de activiteiten van de club.

De ruiters leren de technieken die tijdens de trektochten worden gebruikt:

Gebruik van knooppunten,kompas , kaartlezen, orientatie parcours, uitrusting van het paard tijdens een trektocht, veiligheid in het ‘paardenverkeer’ en ze krijgen een inleiding in eerste hulp aan mens en paard. Verder wordt aandacht besteed aan de herkenning van de kleine fauna en lokale flora, het herkennen van giftige en beschermde planten. Kortom, uw tiener krijgt niet alleen een weekend vol ontspanning, maar steekt er ook nog wat van op. Kennis die op deze manier wordt verkregen, vergeet je niet gauw.Boekingscode: FBMJ
Prijs 2017/2018: € 750,-

Data 2018
22-10 t/m 28-10 2017
08-07 t/m 14-07
15-07 t/m 21-07
22-07 t/m 28-07
29-07 t/m 04-08
05-08 t/m 11-08
12-08 t/m 18-08
19-08 t/m 25-08


Inclusief:
7 dagen / 6 nachten in de stoeterij, in een huisje, of in de zomertijd in een tent, in een warme en familiaire omgeving (gezamelijk sanitair). 6 dagen paardrijden ongeveer 5 uur per dag. Picknick onderweg, en de overige maaltijden (incl. koffie, thee) Het transport van de bagage tijdens de tochten. Ervaren gids.

Exlusief:
Heen- en terugreis naar Bordeaux, overige drankjes, supplementen buiten het menu. Transfer vanaf luchthaven Merignac of vanaf het treinstation Bordeaux St Jean (graag een dag eerder aankomen tussen 17.00-19.00 uur) € 30,- ter plekke te betalen.
Verzekering ter plaatse te betalen van 27 euro
Leeftijd: tussen de 12 en 17 jaar. (graag een ondertekende toestemming van ouder meegeven)
Maximum 8 deelnemers

Extra nacht inclusief diner € 70,- p.p.