Menu Hippotrek

Grandioze paardrijtochten in een Big Five reservaat in Zuid-Afrika

Grandioze paardrijtochten in een Big Five reservaat in Zuid-Afrika
big five safari paard waterberg afrika
big five safari paard waterberg afrika
big five safari paard waterberg afrika
big five safari paard waterberg afrika
big five safari paard waterberg afrika
big five safari paard waterberg afrika
big five safari paard waterberg afrika
big five safari paard waterberg afrika
big five safari paard waterberg afrika
big five safari paard waterberg afrika
big five safari paard waterberg afrika
big five safari paard waterberg afrika
big five safari paard waterberg afrika
NU BOEKEN

Op 2,5 uur rijden van het Zuid-Afrikaanse Johannesburg ligt het malariavrije natuurreservaat Waterberg. Hier kun je verrassend mooi paardrijden. Maak grandioze paardrijtrektochten over open vlakten, langs steile rotsen, op hoge en lage plateau’s en ontdek de beroemde ‘Big Five’: Neushoorn, olifant, buffel, leeuw en luipaard. ’s Avonds kan je heerlijk uitrusten en de indrukken van de dag verwerken in comfortabele onderkomens. Het ‘Big 5 Luxury Adventure’ arrangement biedt je deze avontuurlijk-luxe ervaring.
Overweldigende plateaus, dichtbegroeide gebied, heldere meren. Je komt het allemaal tegen tijdens de trektochten in dit prachtige paardrij-arrangement. De ritten beginnen ‘s morgens vroeg, want dan rijd je het koelst. De middaguren zijn er doorgaans om het rustig aan te doen en aan het einde van de middag als de hitte uit de dag is, maak je weer een boeiende rit waarbij je veel wild zult zien. Nog even leuk om te weten: als je hier gaat paardrijden, dan galoppeer je gewoon over Werelderfgoed. Natuurlijk wordt er voor de inwendige mens gezorgd. Met brunch en braai kom jij de dag wel door.

Voorbeeldprogramma:
  
Dag 1: Aankomst en game drive
Na aankomst op het reservaat gebruik je een late lunch, installeer je in je kamer en kan je om 16.00 uur op game drive: mee in een safarivoertuig om wild te spotten. Tijdens deze rit word je geacht in het voertuig te blijven. Diner is om 19.00 uur en hopelijk heb je dan al je eerste wild gezien.
 
Dag 2: Steile klim en kristalhelder water
Je ontbijt op tijd (07.00 uur) en ontmoet je de paarden. De eerste rit voert over het lager gelegen plateau. Na je eerste 1,5 uur in het zadel kom je aan bij de picknickplaats, Waterberry. De brunch zorgt ervoor dat je de klim op de steile wand bij het plateau goed kunt aanvaarden. Deels zul je je paard leiden over de steilste wegen van Zuid-Afrika. De beloning op de top zal groot zijn: spectaculaire uitzichten en de mogelijkheid je op te frissen met het kristalheldere water uit het meertje in de rotsen. In de middag rijd naar het kamp waar je de komende dagen (en vier nachten) verblijft.
 
Dag 3: Watervallen en relax
De dag begint al vroeg: om 06.30 pak je je zadeltas in met sap en fruit en drijf je paard aan. Je rijdt door een vlakke, rotsachtige vallei tot aan de watervallen waar je even pauzeert. Rond 09.30 ben je terug op het kamp. De tijd is helemaal vrij te besteden, om 15.00 uur is het  theetijd en om 16.00 uur ben je terug in het zadel. Bij terugkomst uit de wildernis geniet je van het diner onder de sterren.
 
Dag 4: Wilde dierensporen volgen
Na een licht ontbijtje om 07.00 uur ga je met paard en gids op pad en verken je sporen van de wilde dieren. Wie weet vind je er een paar. ’s Middags is het brunchtijd en om 16.00 uur zal de thee klaar staan voor je aan je heerlijke middagrit begint. De gids leidt je naar punten waar je de mooiste zonsondergang kunt zien. Teruggekeerd op het kamp maak je een typische Afrikaanse ‘braai’ mee, een soort barbecue, met op de achtergrond het concert van de bush en in je glas fameuze Zuid-Afrikaanse wijn.   
 
Dag 5: Snelheid en neushoorn spotten
Hopelijk heb je niet al teveel glaasjes fameuze Zuid-Afrikaanse wijn genoten, want de dag begint vroeg: om 06.00 in het zadel om westwaarts te rijden. Je volgt zandpaden waarop je met je paard goed snelheid kunt maken. We slaan af naar het oosten richting de Ingwe-vallei en rijden door dichtbegroeid gebied. Bij een meer maak je kans neushoorns te zien. ’s Middags rijd je nog 2,5 uur en geniet je van spectaculaire panorama’s. ’s Avonds pak je je tassen in voor de volgende dag, want dan vertrekken we naar het pension.
 
Dag 6: Vrijheid in het open grasland
Je begint wat laat vandaag, om 09.00 uur (weersafhankelijk). Via de idyllische plek Yellow wood waar je bruncht, rijd je naar de Ravineside lodge. Je zult hier nog voor zonsondergang aankomen. Je hebt gereden door open grasland en nieuwe wonderbaarlijk mooie landschappen gezien. Drinken en een driegangenmenu wachten in de lodge op je.
 
Dag 7: Zwemmen met je paard
Je oude gebruik van vroeg beginnen wordt in ere hersteld: ontbijt is om 06.30 uur en daarna te paard. Juist in de ochtend pak je de mooiste momenten van de dag mee.  Vandaag rijd je door een totaal ander landschap, over een aantal rotsige richels en is er tijd voor een zwempartij met je paard. Na twee uurtjes rijden keer je terug naar je pension en geniet je van de brunch. De middagrit vertrekt rondhalf vier. Je zult gegarandeerd wild tegenkomen in het open gebied. Langs de Tswene rijd je terug naar de accommodatie waar je je tassen voor de terugreis van de volgende dag vast inpakt.
 
Dag 8: Laatste spectaculaire route en afscheid
Na het ontbijt van half zeven stijg je op voor een rit van zo’n anderhalf uur. Je daalt af naar het lager gelegen plateau, deels rijdend en deels lopend om je paard te leiden. Beneden aangekomen rijd je over een spectaculaire route door een wisselend landschap naar de uitgang van het reservaat. Je zadelt je paard af en neemt afscheid. In het clubhuis kun je eventueel nog lunchen (niet inbegrepen), je hebt ook nog de gelegenheid om te douchen voor je naar het vliegveld vertrekt. Je bagage had je de dag ervoor al klaar gezet, het team heeft ze voor je naar deze ontmoetingsplek gebracht.

Boekingscode ZAES
Prijs 2018:
€ 2.500,-
Toeslag eenpersoonskamer/tent: € 370,- per week

Data 2018
21-04 t/m 28-04
05-05 t/m 12-05 - 2 plaatsen
18-05 t/m 25-05 - 4 plaatsen
02-06 t/m 09-06
16-06 t/m 23-06
07-07 t/m 14-07
21-07 t/m 28-07 - 1 plaats
04-08 t/m 11-08 - 5 plaatsen
18-08 t/m 25-08
08-09 t/m 15-09 - 4 plaatsen
22-09 t/m 29-09
06-10 t/m 13-10 - 3 plaatsen
20-10 t/m 27-10
03-11 t/m 10-11 - 4 plaatsen
17-11 t/m 24-11 - 4 plaatsen
08-12 t/m 15-12
23-12 t/m 30-12 - 2 plaatsen

Inclusief:
- 8 dagen/7 nachten volpension vanaf aankomstdag lunch t/m vertrekdag het ontbijt, thee, koffie,
- Inclusief standaard alcoholische en niet-alcoholische drankjes tijdens verblijf in fly-camp,
- 7 dagen paardrijden volgens programma, 4 tot 5 1/2 uur per dag (vertrekdag minder),
- Gamedrive op de aankomstdag.

Exclusief:
- Heen en terugreis (vlucht naar Johannesburg , transfer luchthaven Johannesburg € 200,-p.p. retour,
- Alle drankjes tijdens de lodgedagen, 
- Fooien,
- Extra gamedrive (3 uur ZAR 350 (= ong. € 20,-p.p.),
- Night drive ( 3 uur ZAR 400,- (= ong. 22,-) p.p.

Gewicht: maximum 95 kg
Rijervaring: gevorderde ruiter
Aantal deelnemers: minimum 2 ruiters

Klimaat tabel:


Review van de gast:

Samen met mijn dochter waren we de enige 2 gasten. We voelden ons zeer bevoorrecht dat wij alle aandacht hadden van de 5 mensen van de begeleiding. De reis werd volledig naar onze wens aangepast. De paarden waren prima en er werd heel fijn met ze omgegaan.
--------------------------------------------------------------------------------------
De reis in totaal is echt een beleving geweest. Echt een aanrader. Cecile Auersperg(de eigenares) is een topper, haar personeel ook geweldig. Konden prima Engels spreken en ze waren erg gastvrij. De paarden helemaal geweldig. Heel liefdevol en goede verzorging was duidelijk. De accomodaties waren perfect, vooral het tentenkamp van Cecile!