Menu Hippotrek

De Santa Catarina Gaucho Trail

De Santa Catarina Gaucho Trail
De Santa Catarina Gaucho Trail
De Santa Catarina Gaucho Trail
De Santa Catarina Gaucho Trail
De Santa Catarina Gaucho Trail
De Santa Catarina Gaucho Trail
De Santa Catarina Gaucho Trail
De Santa Catarina Gaucho Trail
De Santa Catarina Gaucho Trail
De Santa Catarina Gaucho Trail
De Santa Catarina Gaucho Trail
De Santa Catarina Gaucho Trail
De Santa Catarina Gaucho Trail
De Santa Catarina Gaucho Trail
De Santa Catarina Gaucho Trail
NU BOEKEN

De staat Santa Catarina in het zuiden van Brazilië is het land van de gauchos, de Zuid-Amerikaanse cowboys. Op hun onafscheidelijke paard, de inheemse criollo, drijven zij dagelijks het vee naar en van de weiden. Tijdens de Gaucho Trail maken we kennis met het leven en de cultuur van deze stoere mannen. Regelmatig zullen we ze tegenkomen en een handje helpen met het samendrijven van hun koeien. Voor hen werk, voor ons puur plezier. We rijden over hoogvlaktes ( 1000m boven de zeespiegel) in de regio Coxilha Rica. Dat maakt dat de dagtemperaturen zomers draaglijk zijn. ( 25º - 30º van december tot maart). De uitgestrektheid van de pampa is van een aparte schoonheid. Natuurlijk kunnen we hier naar hartelust galopperen. De nacht brengen we door in een authentieke fazenda, een veeboerderij. Daar genieten we van maaltijden met het beste vlees ter wereld.
De paarden zijn criollo’s met echte gaucho zadels, gemaakt om het uren op vol te houden. Per dag wordt 6 uur gereden, in een ontspannen tempo over overwegend grasland. Ieder die de drie gangen beheerst, kan deze tocht volbrengen.

Voorbeeldprogramma, 8 dagen, 6 rijdagen
 
Dag 1
Verzameltransfer om 12.00 uur van het vliegveld Florianopolis naar de fazenda Barreiro. Kennismaken met de gauchos die de tocht zullen begeleiden en met de paarden. Diner en gezellige avond met gaucho muziek.

Dag 2

Vroeg op pad, om 8 uur voor de  eerste rit door het wijde landschap bezaaid met Araucaria bomen. De galop met het criollo paard is een belevenis. Na een uur of vier te paard leggen we aan bij een fazenda voor de lunch een een siesta. s’Middags rijden we een aantal kilometers op de historische Tropeiro Route. Dit 4m brede pad van natuursteen, aangelegd door slaven, is 250 jaar oud en duizenden kms lang. Gauchos dreven het vee hierlangs en namen ook goederen mee zodat het ook een handelsroute werd. Aan het eind van de middag komen we aan op  fazenda Ferradura.

Dag 3
We vervolgen onze tocht door het ruige landschap van Coxilha Rica. Klimmen en afdalen, draven en galopperen, rivieren oversteken en genieten van het fantastische landschap. Coxilha Rica is sinds de koloniale tijd een vee regio. De fazendas zijn duizenden ha. groot. We doen er een aan voor de lunch. Dan verder naar ons overnachtingsadres fazenda Limoeiro.

Dag 4
De hele dag rijden door het landschap met mooie vergezichten. We lunchen onderweg en rijden dan door naar rancho Amigo voor overnachting en diner.

Dag 5
We blijven vandaag op rancho Amigo.  Wie dat wil, mag de gauchos helpen met het bijeen drijven van het vee. Oefenen in het lassowerpen of alleen toekijken mag natuurlijk ook. Alles kan, niets hoeft.

Dag 6
Langs een andere route rijden we weer terug naar fazenda Limoeiro. Onderweg zien we gauchos bezig met hun werk zoals het hier al vanouds gaat.

Dag 7
Een rustige rijdag. We vertrekken na de lunch en zetten koers naar fazenda São João. Na het eten een gezellige afscheidsavond met gaucho muziek.

Dag 8
Ontbijt en dan afscheid nemen. Transfer naar Florianopolis( vertrek vlucht na 12.00 uur) .

Verlenging aan de kust mogelijk.

Boekingscode BGT

Prijs 2018: USD 2230,- (is ong € 1.913,-)
LET OP: de europrijs is gelinkt aan de koers van de Braziliaanse Real, in geval van sterke koerswijziging kan de prijs tot 3 weken voor aankomst aangepast worden.

Data 2018:  (Voor groepen afwijkende data op aanvraag):
03-02 t/m 10-02 (zaterdag tot zaterdag)
18-03 t/m 25-03 (zondag tot zondag)
10-10 t/m 17-10 (woensdag tot woensdag)
03-11 t/m 10-11 (zaterdag tot zaterdag)

Inclusief:
- 7 overnachtingen, in tweepersoonskamers, soms drie- tot vierpersoonskamers, met gezamenlijk sanitair,
- Op basis van volpension vanaf de eerste dag het diner t/m de laatste (achtste) dag het ontbijt,
- Nederlandstalige begeleiding,
- 6 dagen paardrijden, 4 tot 7 uur per dag,
- verzameltransfer vanaf luchthaven Florianopolis (FLN),
- Bagagevervoer in de volgwagen.

Exclusief:
- Heen-en terugreis,
- Vlucht naar Florianopolis (vanaf ong. € 600,- incl.tax),
- Alcoholische drankjes en frisdranken: open bar: € 100,- per week voor alle alcoholische drankjes (exclusief wijn) en frisdranken, € 50,- per week voor alle frisdranken (Cola, Fanta, Sprite, koffiem thee, melk, water..),
- Reisverzekering met werelddekking (verplicht),
- Eenpersoonskamertoeslag (op aanvraag, kamer op indeling mogelijk),
- Fooien.

Gewicht: maximaal 120 kg
Leeftijd: minimaal 12 jaar
Aantal deelnemers: minimaal 5, maximaal 15 ruiters (3 weken voor vertrek) (Nieuwjaarstocht  minimaal 10 deelnemers)
 
Supplement bij kleine groep: min. 3 ruiters USD 580,- p.p.(is ong.€ 497,- p.p.) en min. 4 ruiters USD 450,- p.p.(is ong.€ 386,- p.p.)

Klimaat tabel:

Klanten die deze vakantie boekten waren ook geïnteresseerd in...