Menu Hippotrek

Northern Exposure tocht

Northern Exposure tocht
Northern Explosure
Northern Explosure
Northern Explosure
Northern Explosure
Northern Explosure
Northern Explosure
Northern Explosure
Northern Explosure
Northern Explosure
Northern Explosure
Northern Explosure
Northern Explosure
NU BOEKEN
Bij deze 6-daagse trektocht naar het noorden van IJsland zit je in totaal 5 dagen in het zadel en in die tijd leg je maar liefst 160 kilometer af. Toch zal deze tijd voorbijvliegen, omdat je herhaaldelijk zult worden overdonderd door het IJslandse natuurschoon. Zo ga je alleen al op de eerste dag naar de Ásbyrgi Canyon en Dettifoss (de grootste waterval van Europa). Verder bezoek je tijdens deze reis ook de opmerkelijke rotsformaties van Hljóðaklettar.
De trektocht begint in Húsavík en gaat richting het meer van Mývatn, een gebied dat bekendstaat om zijn vulkanische creaties, bubbelende modderpoelen en grote diversiteit aan vogelsoorten. Hier kun je na een lange dag in het zadel heerlijk ontspannen door een bad te nemen in een thermische warmwaterbron.
De ruigere landschappen op deze tocht worden afgewisseld met zachte ruiterpaden die uitermate geschikt zijn voor een tölt,  een unieke gang van het IJslandse paard. En als je altijd al walvissen hebt willen spotten in de zee, kun je hiervoor ter plaatse een boottour bij boeken (niet inbegrepen in de prijs).
 
Voorbeeldprogramma Northern Exposure trektocht in IJsland 

Dag 1.
Aankomst tussen 06:15-07:15. Belangrijk: zorg ervoor dat je jouw rijkleding al aan heb en neem je paspoort mee voor de binnenlandse vlucht. Transfer van busstation Reykjavik naar vliegveld Domestic voor de vlucht naar Húsavík en transfer naar Bjarnastaoir.. Eenmaal op de plaats van bestemming aangekomen kun je eerst genieten van een lunch, waarna je per bus naar de Dettifoss-waterval en Ásbyrgi Canyon wordt gebracht. Eenmaal terug op de farm maak je kennis met het IJslandse paard waarop je deze week zult rijden. Tijdens de eerste rit door het nationale park Jökulsárgljúfur heb je voldoende gelegenheid om vertrouwd te raken met de bijzondere gangen van de IJslander (tölt en telgang).(rit van 20 km)

Dag 2.

Vandaag staat een rit naar Theistareykir op het programma. Nadat je via een brug een gletsjerrivier bent overgestoken, trek je verder de bergen in naar een bijzonder punt waar de ene continentale plaat overgaat in de andere. Dit gebied staat niet voor niets bekend om zijn vulkanische activiteit. Grote kans dat je in het landschap om je heen menig diepe bergspleet en verkleuringen in het gesteente zult zien. (rit van 35km)

Dag 3.
Vandaag rijd je van Theistareykir area naar Halldorstaðir í Laxárdal. Na deze tocht van circa 38 kilometer zul je per auto naar Heiðarbær worden gebracht. Op deze plek, waar je de komende twee nachten zult slapen, is een zwembad aanwezig.

Dag 4.
Je begint de dag met een bustour naar Jarðböð, waar je een heerlijk warm bad kunt nemen in de geothermische lagune. Ook bezoek je Dimmuborgir, bekend van zijn bijzondere zwarte rotsformaties. Later die dag maak je te paard een mooie rit door de Laxárdalur-vallei. De tocht van vandaag eindigt bij Skógarhlíð, waar de paarden achterblijven. Zelf breng je deze nacht wederom in Heiðarbær door.(rit van 30 km)

Dag 5.
Tijdens de laatste rijdag staat een rit van 40 kilometer op het programma. Je rijdt via de Geldingadalur-vallei richting de kust en naar de fjord van Öxarfjörður. Deze rit eindigt bij de Bjarnastaðir-farm, waar je nog een paar uurtjes heerlijk kunt ontspannen in de hottub. (rit van 40km)

Dag 6.
In de ochtend word je per bus naar Húsavík gebracht. Liefhebbers kunnen meedoen aan een boottour om walvissen te spotten (kosten: 75 euro), maar je kunt ook ervoor kiezen om de stad op eigen gelegenheid te ontdekken of gebruik te maken van het plaatselijke zwembad. ’s Middags vlieg je terug naar Reykjavik.


Boekingscode IJIH3
Prijs 2018 € 2.159,- in laagseizoen. € 2.290,- in hoogseizoen (van 30-06 t/m 21-08)

Data 2018 
25-06 t/m 30-06 (L) - vol
02-07 t/m 07-07 (H)
09-07 t/m 14-07 (H)
16-07 t/m 21-07 (H)
06-08 t/m 11-08 (H)
13-08 t/m 18-08 (H)
27-08 t/m 01-09 (L)

Inclusief:
- 6 dagen, 5 nachten in slaapzakaccommodatie in eenvoudige meerpersoonskamers,
- Op basis van  volpension,
- 5 dagen paardrijden (ong. 160 km),
- Binnenlandse vlucht Reykjavik – Husavik,
- Gebruik van regenkleding, helm, zadeltas, slaapzak.

Exclusief:
- Heen- en terugreis, 
- Eventuele walvistocht (€ 75,-),
- Overige persoonlijke uitgaven,
- Neem uw eigen slaapzak mee,
- Alcoholische drankjes.
 
Kinderen jonger dan 12 jaar krijgen 25% korting

Aantal deelnemers: minimum 2, maximum 16 (3 weken voor vertrek)
 
Klimaat tabel: