Menu Hippotrek

Vijf-daagse trektocht door de pyrenee├źn

Vijf-daagse trektocht door de pyrenee├źn
Vijf-daagse trektocht door de pyrenee├źn
Vijf-daagse trektocht door de pyrenee├źn
Vijf-daagse trektocht door de pyrenee├źn
Vijf-daagse trektocht door de pyrenee├źn
Vijf-daagse trektocht door de pyrenee├źn
Vijf-daagse trektocht door de pyrenee├źn
Vijf-daagse trektocht door de pyrenee├źn
Vijf-daagse trektocht door de pyrenee├źn
Vijf-daagse trektocht door de pyrenee├źn
Vijf-daagse trektocht door de pyrenee├źn
NU BOEKEN

De Pyreneeën vormen de perfecte omgeving voor onvergetelijke paardrijdtochten
In het departement Aude (Zuid-Frankrijk) ligt een domein van ruim 68 hectare bossen en weilanden. De gastvrouw Joni en haar echtgenoot Patrick, kennen de streek als geen ander en staan dan ook garant voor onvergetelijke paardentochten door mooie wijngaarden, over glooiende hellingen en langs het uitgestrekte meer van Montbel. De indrukwekkende bergtoppen van de Pyreneeën liggen op nauwelijks 2 paardrijdagen afstand.

Deze vijfdaagse trektocht leidt ons over bosrijke berghellingen, langs kronkelende riviertjes en over plateaus van 1000m en hoger die ons mooie vergezichten bieden over oneindige zomerweides en indrukwekkende rotsformaties. Tijdens onze tocht komen we langs enkele oude kastelen, burchten uit de Middeleeuwen, die de Katharen bouwden om zich te verdedigen tegen fanatieke kruisvaarders. De burchten en het pad van de Katharen houden de herinnering aan deze gebeurtenis in de Franse geschiedenis levend.

Moet goed kunnen paardrijden (de drie gangen goed beheersen en zelfstandig op- en af kunnen stijgen). Een goede lichamelijke conditie en een sportieve instelling komen goed van pas. De bagage hoeft niet mee op het paard, maar wordt nagebracht met de auto. Voor de trektochtovernachtingen kan men een eigen slaap- en/of lakenzak meenemen. Maar als men met het vliegtuig komt, is het ook mogelijk om die van ons te lenen.
De overige nachten brengt men door in onze ruitergite op ons domein, op twee-, drie- of vierpersoonskamers met eigen badkamer. De bedden zijn daar opgemaakt en handdoeken liggen klaar.


Voorbeeld dagprogramma

Dag 1
Op zondagavond hebben we een gezamenlijk kennismakingsdiner. We leggen één en ander uit over het arrangement en iedereen kan wat vertellen over zijn/haar paardrijervaring. De indeling van de paarden maken we op basis van jullie ervaring, voorkeur voor type paard en het postuur van de ruiter natuurlijk. We hebben een fijne groep paarden, met rustigere of juist pittigere paarden, stevige of kleinere, maar allemaal zijn ze fijn te rijden en prettig in de omgang.

Dag 2
Op maandagochtend na het ontbijt vertrekken we op trektocht. We rijden vanaf onze locatie richting het zuiden. We rijden die dag via een prachtig gebied met valleien en wijngaarden naar het dorpje Fa. We overnachten daar op een typische Zuid-Franse hoeve. De voorzieningen zijn basic, maar de eigenaren organiseren ’s avonds een lekker buffet voor ons.

Dag 3
De volgende dag rijden we zuidwaarts over de GR7. Het bergachtige landschap geeft ’s ochtends al uitzicht op de bergen in de verte, en via de bossen onder de Plateau de Sault (waar de beste aardappels uit de regio worden verbouwd), rijden we in één stevige dagtocht naar Camurac. In dit dorpje, gelegen op 1300m aan de voet van de skipistes, overnachten we op een camping die gerund wordt door twee Nederlanders.

Dag 4
Op woensdagochtend staan we vroeg op voor een dag met prachtige vergezichten. Direct na vertrek rijden we de skipistes op, en via de GR7 klimmen we tot de Col de Pailhères op 2001m hoogte. Via de skipistes van Mijanes rijden we naar een gite in Artigues waar de eigenaren op ons wachten met een heerlijk menu met regionale producten.

Dag 5
De vierde dag rijden weer noordwaarts, door uitgestrekte beukenbossen, over kalksteenrotsen met af en toe weidse uitzichten, afgewisseld met akkers, weilanden en waterrijke valleitjes. We overnachten op een heel eenvoudige, rustig gelegen locatie in Belvis. 

Dag 6
Op vrijdag dalen we dan via de GR7 verder af om aan het einde van de dag terug te komen op ons beginpunt.

Dag 7
Vandaag is een vrije dag, je kunt die dag ontspannen op ons zonneterras bij het zwembad, of eventueel nog te voet een wandeling ondernemen.

Dag 8

De volgende dag, zondag is de vertrekdag, we zorgen voor het vertrek nog voor een ontbijt en eventueel een lunch. Degenen die met de auto zijn kunnen na het ontbijt wegrijden, of we brengen jullie weer terug naar het vliegveld.
Afhankelijk van de weersomstandigheden of om andere redenen kan de route door ons aangepast worden.

Boekingscode FDFTT
Prijs 2018: € 770,-

Data 2018
17-06 t/m 24-06
02-09 t/m 09-09

Inclusief:
8 dagen / 7 nachten, volpension vanaf aankomstdag het diner t/m ontbijt vertrekdag, inclusief water en tafelwijn, op indeling in een twee- drie- of vierpersoonskamer met eigen badkamer, 5 dagen te paard 5 uur per dag, Nederlands- en Franstalige begeleiding, verzameltransfer vanaf luchthaven Carcassonne (aansluitend op de vluchten van Ryanair vanaf Charleroi)

Exclusief
Heen- en terugreis, (verzamel)transfer van- en naar het vliegveld Toulouse € 20,- retour p.p ter plaatse te betalen ( aansluitend aan de Easyjetvluchten, overige vluchten kunnen niet gegarandeerd worden), overige drankjes

Eenpersoonskamer, indien mogelijk, op aanvraag. Daarnaast geen extra toeslag voor alleenreizende ruiters.


Paardrijniveau: in principe voor iedereen toegankelijk, 3 gangen probleemloos beheersen, goede conditie en recente buitenrijervaring
Maximum gewicht: 90 kg
Leeftijd: minimaal 12 jaar (daaronder in overleg, afhankelijk van paardrijervaring)
Gegarandeerd vertrek: vanaf 2 deelnemers met een maximaal van 10 deelnemers.