Menu Hippotrek

Standplaatsvakantie op Kreta

Standplaatsvakantie op Kreta
Standplaatsvakantie op Kreta
Standplaatsvakantie op Kreta
Standplaatsvakantie op Kreta
Standplaatsvakantie op Kreta
Standplaatsvakantie op Kreta
Standplaatsvakantie op Kreta
Standplaatsvakantie op Kreta
NU BOEKEN

Kreta, een zonovergoten Grieks eiland, omgeven door een helder blauwe zee en gouden stranden, prachtige begroeiing en adembenemende panorama’s. Voeg daarbij het perfecte klimaat en de gastvrijheid van de bevolking en u heeft de ideale vakantiebestemming.

In het oosten van het eiland ligt het Dikti-gebergte.
Aan de voet daarvan liggen het ruiterhotel van de gastvrije Nederlandse en Griekse eigenaren. Zij beschikken over 18 paarden: 1 Arabier, 1 Berber, 3 volbloeden, 8 warmbloedpaarden, 1 Hannoveraan voor de gids en 2 Welsh pony’s.  Vriendelijke en betrouwbare paarden. Er wordt gereden met Engelse zadels. Hun eigen ruiterhotel heeft 12 ruime en comfortabele kamers in 2 rustig gelegen bungalows, alle kamers met eigen badkamer met ligbad,  verwarming, koelkast, haardroger, airconditioning, een privé balkon of terras met een prachtig uitzicht over de vallei. De meeste kamers hebben ook een houtkachel( hout te koop). In het hoofdgebouw is de receptie, bar en het restaurant met een gezonde Kretenzische keuken. Gratis wifi internet in het hoofdgebouw. Het hotel beschikt over een zwembad (1.30 - 1.60 m. diep, 100 m2 ) en een apart kinderzwembad (40 cm diep, 11 m2).

Voor niet-ruiters worden er verschillende aktiviteiten in het hotel aangeboden waaronder klimmen, speologie, paragliding (niet voor beginners), wandelen en verhuur mountainbikes. Een 18 holes golfbaan ligt op 7 km. van het hotel.
Door het kleinschalige karakter - 14 paarden, maximaal 10 ruiters- kan het programma aan een ieders wensen aangepast worden en kunt u in een ongedwongen sfeer genieten van uw paardrijvakantie.

Panoramaritten - Standplaatsweek voor gevorderden
In het gebied rond het hotel kan men nog steeds onbeperkt rijden in de rustige natuur van het binnenland. Iedere dag maken we een andere tocht en keren terug naar ons comfortabele hotel. De ritten zijn geschikt voor gevorderde ruiters en gevorderde beginners.
 
Voorbeeldprogramma
De standplaatsweek bestaat uit 6 rijdagen, totaal ongeveer 23 uur. Omdat er geen vaste aankomstdag voor de standplaatsweek is, worden de tochten niet in een bepaalde volgorde aangeboden.
 
Dag 1 Aankomst
Een duik in het zwembad en het diner in het restaurant. Een welkomstwoord en een uitleg over het programma voor de komende dagen.
 
Dag 2 Lyttos tocht
We rijden naar de archeologische site van de oude stad Lyttos, waar we een mooi uitzicht hebben over de Kastelli vallei. Lyttos was in de oudheid een grote stad en een rivaal van Knossos. Het leger van de stad vocht mee in de Trojaanse oorlog en de stad werd reeds door Homerus genoemd als Lyktos. Gedurende de Romaanse periode was Lyttos een zelfstandige stadstaat met grote bekendheid. Het beschikte over een aquaduct, theater en acropolis, waarvan vandaag nog maar weinig te zien is omdat veel opgravingen nog gedaan moeten worden. Na het bezoek rijden we langs de restanten van het Romaanse aquaduct ( 4 uur te paard en een bezoek aan Lyttos).
 
Dag 3 Olijventocht
Een actieve tocht in noordelijke richting, de heuvels van Sfendili omhoog. We passeren de Byzantijnse kerk van Avdou, een snelle rit over het plateau van Mochos en hebben een uitstekend zicht over de Psiloritis bergen met de hoogste pieken van Kreta ( 4 uur te paard).
 
Dag 4 Riviertocht
We volgen de Aposelemis rivier die we ook oversteken. ( 4 uur te paard met een lunch onder de olijfbomen).
 
Dag 5 Rode rotsen tocht
Een stijle klim de bergen op waarna we een mooi uitzicht hebben over de Langada vallei en de stallen. We rijden door een kurkeiken bos en bezoeken de mysterieuze kerk van de heilige Fotini, diep verborgen in een grot. ( 2 1/2 uur te paard en een bezoek aan de kerk)
 
Dag 6 Gierentocht
We rijden door de kloof van Gonies om een spectaculaire klim te maken naar het dorp Kera op 800 meter hoogte. Hier lunchen we in restaurant Niki voordat we afdalen langs de bronnen van Kera.
 
Dag 7 Cypressentocht.
De laatste dag rijden we door een mooie stille vallei vol met olijfboomgaarden, door een cypressenbos voordat we via enkele steile afdalingen terug keren naar de stallen.
 
Dag 8 Ontbijt afscheid en vertrek
 
Sommige dagen nemen we een lunch in de zadeltassen mee zodat we kunnen picknicken in de natuur. Een picknicklunch kan gekocht worden in het restaurant.
 
Beginnersweek
Een intensief programma met 6 rijdagen waarbij men op de Engelse stijl leert paardrijden. Op het einde van de week is de ruiter in staat om zelfstandig te stappen en draven, voelt zich zeker op en rond het paard, kan een rustige buitenrit maken, zadelt zelfstandig het paard en is er een begin gemaakt met de galop.

Voorbeeldprogramma beginnersweek

Dag 1 Aankomst, een duik in het zwembad en het diner in het restaurant. Een welkomstwoord en een uitleg over het programma voor de komende dagen.
 
Dag 2 Privé les aan de longe zonder zadel maar met een deken en voltigeband. De les concentreert zich op het vinden van balans, positie van de ruiter en doorzitten in draf. Als de ruiter een goede balans heeft kan er al een begin gemaakt worden met de galop (30 min.)
 
Dag 3 Privéles aan de longe met zadel. De positie van de ruiter leren met stijgbeugels, doorzitten in draf zonder de handen te houden aan het zadel en licht rijden in draf. Groepsles in paard poetsen en zadelen (30 min.).
 
Dag 4 Een groepsles met de andere beginners, de eerste keer zelfstandig rijden. Leren hoe de tegels te houden, sturen en stoppen van het paard. Het geleerde aan de lounge zelfstandig toepassen. Elke ruiter poetst en zadelt zijn paard zelfstandig met hulp van de instructrice (1 uur).
 
Dag 5 Een groepsles om het geleerde van gisteren nog eens te benadrukken en met meer draf. We doen wat spelletjes te paard zoals een slalom. Elke ruiter haalt zijn paard uit de stal, poetst het en zadelt het onder toezicht van de instructrice (1 uur).
 
Dag 6 De eerste voorzichtige buitenrit met stap en wat korte drafstukken, als het goed gaat al een kleine galop. (1 1/2 uur)
Kinderen krijgen deze dag 1 uur groepsles of een privéles van 30 minuten.
 
Dag 7 Weer een buitenrit van ongeveer 1 1/2 uur met wat langere drafstukken.
Kinderen krijgen 1 uur groepsles of een privéles van 30 minuten.
 
Dag 8 Ontbijt afscheid en vertrek
 
Sun & Riding programma familie programma
(8 dagen, 7 nachten, 6 dagen rijden 2 uur per dag)
Een ideaal partner of famielieprogramma! Indien u zelf niet zo veel wilt rijden en Kreta op nog andere manieren wilt ontdekken, wanneer uw partner niet rijdt, of alleen uw kinderen fervente ruiters zijn, is de Sun & Ride formule geschikt voor u.  We rijden dagelijks een 2 uur durende buitenrit door de vallei van Langada, we passeren de Byzantijnse kerk van Avdou. We beklimmen de bergen waardoor we een prachtig vergezicht hebben over de Langada vallei. We rijden door het kurkeiken bos om de kerk van de heiige Fotine in een grot te bezoeken en maken een snelle galop over het plateau van Mochos.
Deze actieve vakantie combineert al het goede van het leven op Kreta; relaxen op het strand, zwemmen in het zwembad van het hotel, een archeologische site bezoeken, de lokale bevolking ontmoeten, genieten van het Griekse eten en we maken een rit ´s avonds in de koelere uren onder het maanlicht.
 
Fun and Games Kinderweek
Een speciaal programma voor kinderen van 8 tot 12 jaar oud zonder het toezicht van de ouders. Ponyspelletjes, voltige, horseball, rijden op muziek, poetscompetitie, rijden zonder zadel en waterspelletjes. Het is echter geen ponykamp, de ouders dienen in het hotel aanwezig te zijn. 6 dagen rijden, elke dag een 1/2 uur privéles aan de longe of een groepsles van 1 uur, afhankelijk van de rijervaring en aanleg van het kind. De kinderen kunnen helpen met poetsen en voeren van de paarden. Het programma vindt plaats in de koelere ochtenduren. Kinderen ouder dan 12 jaar kunnen de normale rijprogramma´s boeken.

PANORAMARITTEN - STANDPLAATSWEEK VOOR GEVORDERDEN EN GEVORDERDE BEGINNERS
Boekingscode  GKSW
Prijs 2018
  € 890,- (laagseizoen), € 960,- (hoogseizoen) achtdaags arrangement, 6 dagen rijden, Totaal ong. 23 uur
Toeslag eenpersoonskamer: 175,- per week (op indeling op aanvraag mogelijk)
 
Data 2018 start op iedere dag mogelijk van  01-01 t/m 01-07 en van 26-08 t/m 31-12
11-11 t/m 25-11, gegarandeerd vertrek


BEGINNERSWEEK
Boekingscode GKBW
Prijs 2018
€ 700,- (laagseizoen), € 770,- (hoogseizoen) achtdaags arrangement, 6 dagen rijden, totaal ong. 7 uur, privé - en groepslessen en buitenritten.
Toeslag eenpersoonskamer: 175,- per week (op indeling op aanvraag mogelijk)
 
Data 2018 start iedere dag mogelijk van 01-01 t/m 31-12
Data al volgeboekt: 07-05 t/m 12-05

SUN & RIDING PROGRAMMA,
Boekingscode GKSR
Prijs 2018 
€ 720,- (laagseizoen), € 790,-(hoogseizoen) achtdaags arrangement, 7 nachten, 6 dagen rijden, 2 uur per dag.
Toeslag eenpersoonskamer: 175,- per week (op indeling op aanvraag mogelijk)
 
Data 2018 iedere dag in de periode 10-06 tot 02-09
Data al volgeboekt: 07-05 t/m 12-05

FUN AND GAMES KINDER PROGRAMMA,  8 TOT 12 JAAR
8 dagen, 7 nachten, 6 dagen rijden, (lessen, geen buitenritten) geen minimum aantal nodig
Boekingscode GKSF
Prijs 2018 
€  345,-(laagseizoen), € 415,- (hoogseizoen) achtdaags arrangement, gebaseerd op kind op de kamer van  2 volwassenen.
Toeslag eenpersoonskamer: 175,- per week (op indeling op aanvraag mogelijk)

Data 2018 start iedere dag mogelijk van 01-01 t/m 31-12
Data al volgeboekt: 07-05 t/m 12-05

Voor alle arrangementen geldt:
gedurende de data van de begeleide trektochten kunnen er geen andere programma´s geboekt worden.

Inclusief achtdaags arrangementen:
- Paardrijden zoals omschreven bij het programma,
- Volpension (diner- 2 gangen keuzemenu (voorgerecht , hoofdgerecht en salade)) vanaf de eerste dag het diner t/m de laatste dag het ontbijt.

Bij standplaatsprogramma’s:
- 7 overnachtingen in het ruiterhotel, in tweepersoonskamer met eigen badkamer (om de 2 dagen kamerschoonmaak en handdoekenwissel, 1 x per week lakenswissel),
- Gratis gebruik van ligbedden,
- Kamers beschikbaar bij aankomst vanaf 14.00 uur, bij vertrek tot 09.30 uur.

Exclusief:
- Retourvlucht Heraklion,
- Transfer van en naar het vliegveld Heraklion (transfer door de organisatie ongeveer  50,- per auto, enkele reis, taxitransfer ong. € 65,- enkele reis) of met de bus (1 x per dag) naar het dorpje, gratis transfer vanaf bushalte,
- bij alle arrangementen: lunch (picknicklunch te koop in het restaurant bij standpaats),
- drankjes , desserts en excursies.

Gewicht: max. 95 kg.
Leeftijd: Jonger dan 8 jaar geen paardrijden mogelijk, 8 t/m 11 jaar “fun and games” programma mogelijk, vanaf 12 jaar zelfde programma’s als de volwassenen.

Prijs niet-ruiter bij standplaatsprogramma: € 490,- (laagseizoen), € 560,- (hoogseizoen)  per week, op basis van volpension  en indeling op een tweepersoonskamer.
Toeslag luxere kamer: € 175,-
Kinderprijzen bij standplaats, niet-ruiter, gebaseerd op indeling op de kamers van de ouders, volpension:
0 t/m 3 jaar gratis, 4 t/m 7 jaar  € 165,-(laagseizoen), € 235,- (hoogseizoen), 8 t/m 11 jaar  € 200,-(laagseizoen), € 270,-(hoogseizoen) per week,.
Kortingen mogelijk voor 3 personen op tweepersoonskamer, 4 personen op driepersoonskamer.
 
Klimaat tabel:


Review van de gasten:

Net terug uit Griekenland en wil je even laten weten dat het een prima plek is om les te krijgen voor een beginner.
De lessen hadden een goede opbouw waardoor het een natuurlijk geheel werd en mijn nichtje heeft ervan genoten. Sabine en Milou waren erg geduldig en brachten het op een manier waardoor L. het een en ander snel oppikte. De paarden zien er prima verzorgd uit zijn super braaf en als ze een tijdje niet gelopen hebben worden ze eerst gelongeerd om de vrolijke bokjes er even uit te laten komen voordat er een beginner op komt te zitten. Na een inspannende tocht of les als ze erg bezweet zijn, worden de paarden uitgebreid gewassen en dat is te merken aan hun zachte vacht. Kortom prima bevallen en wat mij betreft een aanrader voor een beginner en wat ik van andere gasten hoorde ook een aanrader voor trails die schijnen spectaculair te zijn dus dat moet ik dan volgend jaar maar gaan onder zoeken.
De ligging is prachtig en de keuken heel goed.  Monolis en Sabine zijn erg vriendelijk en gastvrij en we hebben ons snel thuis gevoeld op deze plek.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------