Menu Hippotrek
western ranch frankrijk
western ranch frankrijk
western ranch frankrijk
western ranch frankrijk
western ranch frankrijk
NU BOEKEN

Het Parc Naturel du Haut Languedoc is een duizenden hectares groot natuurgebied in het zuiden van Frankrijk. Deze schitterende, ongerepte streek, met een afwisselend landschap, is bij uitstek geschikt om volop paard te rijden. Er zijn uitgestrekte loof- en dennenbossen, menhirs, heidevelden, grillige rotswanden, afgewisseld met meren, waarin u met en zonder paard heerlijk kunt zwemmen. De ranch ligt op 1.000 meter hoogte waardoor het ook hartje zomer goed mogelijk is om paard te rijden. Bij helder weer heeft u uitzicht op de Pyreneeën en de Middellandse Zee. 

Volledig onervaren ruiters en amazones leren in zeer korte tijd de basisbeginselen van het rijden met Ranch-horses. Vanwege de overvloed aan persoonlijke aandacht en rust, is onze ervaring dat in korte tijd al de walk, jog en lope (stap, draf en galop) kan worden uitgezeten. Met dit als basis kan de deelnemer later in de week mee trails maken. Dit is werkelijk een unieke ervaring waarin u van a tot z wordt begeleid en u zelfverzekerd als ruiter of amazone naar huis terugkeert.
 
De Nederlandse eigenaren organiseren hier paardrijvakanties in western-stijl. De ranch is 120 hectaren groot en idyllisch gelegen in een prachtig natuurgebied. De ranch, opgebouwd uit natuursteen en hout, biedt plaats aan maximaal 10 personen in comfortabele tweepersoonskamers met zitje en eigen douche en toilet.. In de saloon wordt gezamenlijk gegeten, stevige ranchmaaltijden uit de Frans-/Hollandse keuken en er is een gezellige zithoek met open haard.
 
Verder vindt u op het domein een overdekt terras, barbecueplaats, kampvuurhoek, en zonneweide. Behalve paardrijden, kunt u lasso werpen, boogschieten, karabijn schieten, darten en wandelen.  Het stallenterrein bestaat uit diverse boxen en een buitenbak.
 
De paarden, veelal lokaal gefokt, staan zoveel mogelijk samen in de weide. Voor het gevorderden arrangement is het noodzakelijk dat u de stap, draf en galop goed kunt uitzitten. Over het western rijden krijgen de niet-western ruiters onder u uitleg, zodat u ook deze manier van rijden volledig kunt ervaren.
 
In dit voor Europa unieke arrangement komen alle aspecten van het ranchleven aan bod. In deze week geniet u van de ambiance, het paardrijden, de driegangen maaltijden, de kampvuuravonden, barbecues en natuurlijk alle dieren die op de ranch aanwezig zijn.
 
Alle arrangementen hebben een duur van 8 dagen en 7 overnachtingen en lopen van vrijdag tot vrijdag ( vluchtdagen Ryanair vanaf Dusseldorf Weeze). Van de zeven dagen dat u aanwezig bent rijdt u vijf dagen paard. Per dag rijdt u 4 à 5 uur paard.

Voorbeeld dagprogramma lesarrangement voor beginners:

Dag 1
U bent van harte welkom vanaf 16:00 uur. U kunt alvast rondkijken op het terrein en uw bagage in uw gastenverblijf plaatsen.
’s Avonds staat u een heerlijk drie-gangen diner te wachten.

Dag 2
Na het ontbijt krijgt u uitgebreid uitleg over de basis van het paardrijden en de omgang met onze paarden. Hierin wordt een demonstratie gegeven over hoe er wordt gewerkt met de paarden op de ranch. Na de clinic volgt de lunch op de Ranch en zal vervolgens de eerste lesdag starten. Met veel geduld en persoonlijke begeleiding zult u de eerste beginselen van het paardrijden leren. Dit zal minimaal 2 uur bevatten.

Dag 3
Na het ontbijt en waarschijnlijk spierpijn van de vorige dag, vertrekt u met de andere deelnemers naar de stallen.
Onder begeleiding zadelt u uw paard en start de tweede lesdag van (minimaal) zo'n 4 uur. U herhaalt de behandelde onderdelen van zondag en er komt meer mogelijkheid tot individueel oefenen (onder toeziend oog van begeleiding).
Na de lunch heeft u opnieuw de mogelijkheid tot individueel oefenen en volgt daarna een korte buitenrit op eigen terrein. Een dag waarin u veel leert en, weten we uit ervaring, de basis voor de rest van het programma is gelegd.

Dag 4

Vandaag staat er een individuele en avontuurlijke trail van ongeveer 2 uur te wachten. Na het ontbijt gaat u ’s ochtends individueel een puzzelrit rijden (met 2-4 personen) op het uitgestrekte landgoed van de ranch. Dit zal zonder begeleiding zijn, om u de mogelijkheid te geven uw paard nóg beter te leren kennen. Na een uitgebreide lunch op de ranch maakt u ’s avonds een avondrit. Hoe stiller de rit verloopt, hoe groter de kans om wilde reeën te zien. Een waanzinnige 2 uur durende ervaring die u zeker niet wilt missen…
Mocht het zo zijn dat uw rijniveau nog onvoldoende is voor deze trails, wordt er deze dag nog les gegeven.

Dag 5
Na het ontbijt, een vrije dag, zowel voor u als voor uw paard. Deze dag kunt u naar eigen voorkeur invullen. De gasten met de beschikking over eigen vervoer kunnen de omgeving gaan verkennen en diverse leuke plaatsen in de buurt bezoeken. Uiteraard kunt u ook op de ranch uw dag doorbrengen.

Dag 6
Na het ontbijt volgt er nog een lesdag óf, indien uw rijniveau reeds voldoende is, gaat u met de groep gevorderden mee op dagtrail. De lunch wordt onderweg genuttigd. .

Dag 7
Na het ontbijt wordt op deze dag in de ochtend een trail gemaakt en 's middags zult u de uitdaging aangaan met natuurlijke hindernissen in ons trailpark. De lunch wordt genuttigd op de ranch.
De week wordt afgesloten met een uitgebreide BBQ.

Dag 8

Na het ontbijt moeten we helaas afscheid nemen en keert u huiswaarts. Onze ervaring is dat u volledig bent uitgerust, u een hele ervaring rijker bent geworden en u nog meer gevoel voor paarden en de natuur heeft gekregen.
Met mooi weer zullen we zwemmen met de paarden in het programma opnemen. Een unieke ervaring…

Boekingscode FHWB
Prijzen 2018
Programma B, lesprogramma voor beginners  € 995,-

Eenpersoonskamer
is niet mogelijk te boeken.

Data 2018: Dit jaar niet meer mogelijk te boeken - volzet, (elke week van vrijdag t/m vrijdag)


Inclusief:

- 8 dagen volpension vanaf eerste dag het diner t/m achtste dag het ontbijt.
- 7 overnachtingen op indeling in tweepersoonskamer met douche en toilet
- 5 dagen paardrijden, 2 à 4 uur per dag
- Nederlandstalige begeleiding van een gids.

Exclusief
- Heen-en terugreis, mogelijkheden: Trein: TGV/Thalys tot Beziers Tariefindicatie: vanaf € 200,- retour, Goedkope vlucht met Ryanair vanaf Dusseldorf Weeze ( onder Nijmegen)  naar Beziers
- Verzameltransfer vanaf Beziers: treinstation Beziers (aankomen uiterlijk voor 17.00 uur) of luchthaven Beziers; aansluitend aan vlucht Ryanair, € 75,- per persoon retour.
- Alle drankjes
- Overige persoonlijke uitgaven.

Niet-Ruiter € 610,- per week, volpension
Gewicht max. 90 kg.
Leeftijd minimaal 16 jaar

Aantal minimaal 4, maximaal 10 deelnemers (3 weken voor vertrek)  

Het klimaat:

Bij een gemiddelde temperatuur van 20.9 ° C, Juli is de warmste maand van het jaar. Januari toont de laagste temperaturen van het jaar. Het is maar 4.7 °C. Neerslag is het laagst in Juli, met een gemiddelde van 43 mm. Met een gemiddelde van 75 mm valt de meeste regen in Mei. Zie tabel voor gemiddelde temp en neerslag.

klimaat grafiek zuid frankrijk