Menu Hippotrek

Horse Round-up Skrapatungurett

Horse Round-up Skrapatungurett
Horse Round-up Skrapatungurett
Horse Round-up Skrapatungurett
Horse Round-up Skrapatungurett
Horse Round-up Skrapatungurett
Horse Round-up Skrapatungurett
Horse Round-up Skrapatungurett
Horse Round-up Skrapatungurett
Horse Round-up Skrapatungurett
Horse Round-up Skrapatungurett
NU BOEKEN

Tijdens deze bijzondere ruitervakantie, die slechts een paar weken in het jaar kan worden georganiseerd, rijd je door glooiende valleien en ruige berglandschappen terwijl je op zoek gaat naar loslopende kuddes in de IJslandse hooglanden: merries, hun veulens en jonge ruinen, die in de zomer volop van de vrijheid in de natuur hebben kunnen genieten en voor de komst van de koude winter naar lager gelegen gebieden moeten worden gedreven.

Gedurende de week werk je samen met de gids en locals om de paarden veilig naar beneden te drijven. Let op: het IJslandse herfstweer is vrij onvoorspelbaar: het ene moment rijd je nog in de zon, terwijl het een uurtje later kan stortregenen. Vergeet tijdens deze speciale ruitervakantie dus niet je te kleden voor ‘alle weertypen’, zodat je tijdens het rijden niet snel belemmerd wordt door het grillige weer.

Voorbeeldprogramma Drijf kuddes bijeen in de IJslandse hooglanden


Dag 1.
U wordt tussen 07.30 en 08:30 uur opgehaald bij de busstop in reykjavik Aangekleed en wel ben je er vast helemaal klaar voor om aan deze bijzondere tocht te beginnen! Je wordt naar het startpunt van de tour gebracht, waar de paarden en begeleiders al op jou staan te wachten. Onderweg naar het noorden bezoek je eerst een wolfabriek- en outlet, voordat de tocht te paard verdergaat. Je rijdt via het glooiende heuvellandschap van de Vatnsdalur-vallei naar de imposante Hvammsfoss-waterval. Dit is het eindpunt van de dag voor de paarden. Jij brengt deze nacht door in de Hvammur-boerderij, waar eigenaren Sonja en Haukur voor een warm onthaal zullen zorgen. (rit van 22km)

Dag 2.
Wanneer je deze ochtend opstijgt, kun je het eerste deel van deze rit genieten van een prachtig uitzicht over het beroemde meer van Húnavatn. Vervolgens rijd je in de richting van Blönduós, een dorp dat grenst aan een van de grootste gletsjerrivieren van IJsland, de Blanda. Hier breng je een bezoek aan Haukurs grootvader, die bekend staat om zijn hartelijkheid en sterke verhalen over de IJslandse geschiedenis en cultuur. Vanavond overnacht je voor de tweede keer in Hvammur. (rit van 30km)

Dag 3.
Vandaag maak je kennis met lokale boeren die de voorgaande dagen al de bergen in zijn getrokken om kuddes te spotten en de loslopende IJslandse paarden al iets naar elkaar toe te drijven. Je wordt actief betrokken bij het begeleiden van de honderden IJslanders die naar een vaste verzamelplek worden gedreven. Voel je vrij om mee te doen met de boeren, die het voltooien van deze jaarlijkse taak het liefst vieren door luidkeels te zingen. Als je zin hebt in een feestje (en nog energie over hebt), kun je ’s avonds in Blönduós natuurlijk ook het traditionele Stóðréttardansleikur-feest bijwonen, waar je samen met de locals een geslaagde ‘round up’-dag viert. (rit van 45km)

Dag 4.
De laatste rijdag van deze tocht door IJsland begint bij de verzamelplek, waar de paarden door de boeren in hun oorspronkelijke kuddes worden gesorteerd. Vervolgens help je mee met het naar beneden drijven van een groep paarden en breng je ‘jouw’ kudde veilig terug naar hun thuisbasis. Deze avond breng je zoals vanouds door in Hvammur, waar je jouw bijzondere ervaringen kunt delen met Sonja, Haukur en de andere reisgenoten. (rit van 25km)

Dag 5.

Vandaag laat je het IJslandse hoge noorden achter je en word je teruggebracht naar Reykjavik busstop. Aankomst rond 13:00 uur

Boekingscode IJIH25
Prijs 2018 € 1.790,-

Data 2018
13-09 t/m 17-09
 
Inclusief:
- 5 dagen, 4 nachten in eenvoudige (2 tot 4 persoons) meerpersoonskamers met opgemaakte bedden,
- Op basis van volpension, met de geserveerde niet-alcoholische drankjes
- 4 dagen paardrijden (ong. 120 km),
- Gebruik van regenkleding, helm, zadeltas.
- Verzameltransfer van en naar de busstop in Reykjavik en locatie

Exclusief:
- Vlucht naar Reykjavik,
- Transfer van en naar de luchthaven van Reykjavik,
- Overige drankjes,
- Overige persoonlijke uitgaven.

Aantal deelnemers: minimum 2, maximum 14 (3 weken voor vertrek)

Kinderkorting: Kinderen jonger dan 12 jaar krijgen 25% korting op de reis.
Familiekorting: 5% korting voor ouders met kinderen tussen 12-18 jaar, bij 3 of meer gezinsleden.

Klimaat tabel: