Menu Hippotrek

Een avontuurlijke paardentrektocht in de gebergtes van IJsland

Een avontuurlijke paardentrektocht in de gebergtes van IJsland
paardrijden ijsland
paardrijden ijsland
paardrijden ijsland
paardrijden ijsland
paardrijden ijsland
paardrijden ijsland
paardrijden ijsland
paardrijden ijsland
paardrijden ijsland
paardrijden ijsland
paardrijden ijsland
paardrijden ijsland
paardrijden ijsland
paardrijden ijsland
NU BOEKEN

Tijdens deze adembenemende reis in het noorden van IJsland rijden we mee met een vrije kudde paarden. De eindeloze en ongerepte natuur met enorme gletsjers wacht op ons. Tijdens deze indrukwekkende ruitervakantie ontdek je IJsland met al je zintuigen. Je ogen zullen genieten van de immense pracht van het gebied, terwijl je andere zintuigen geprikkeld worden door de heerlijke IJslandse keuken.
Comfort en luxe
Na iedere boeiende dag in het zadel wacht een warm en comfortabel bed op ons voor de welverdiende nachtrust. Soms zullen we zelfs kunnen genieten van een warm openlucht bad! De gedreven, maar betrouwbare IJslandse paarden, de gemotiveerde medewerkers én de gevarieerde rijpaden, zullen ongetwijfeld aan al onze verwachtingen voldoen.
Exclusieve bezichtigingen
Naast de onvergetelijke routes te paard, worden we uitgenodigd voor een exclusieve ‘sightseeing’-tour. We bezoeken de meest beroemde attracties van IJsland, waaronder het oude parlement, het bekende Geysir en de indrukwekkende waterval Gullfoss.

Voorbeeldprogramma ruitervakantie in het noorden van IJsland
Hierna volgt een voorbeeld dagprogramma voor een vakantie van 8 dagen (6 dagen in het zadel). Er kunnen ook steeds reizen op maat worden aangeboden. Informeer vrijblijvend naar de tarieven.

Dag 1.
Na onze eerste nacht in Reykjavik worden we opgehaald aan ons hotel door onze gids en chauffeur. We maken kennis met de andere deelnemers aan deze reis en genieten ondertussen van de tocht langs het IJslandse platteland. We komen aan in een nationaal park waar het parlement van IJsland is opgericht. Op deze belangrijke plek zullen we de enorme, natuurlijke kloven bewonderen en gooien we een geluksmuntje in het heldere, blauwe water van de Silfra. We vervolgen onze weg door de groene weilanden naar Geysir waar we verschillende uitbarstingen kunnen zien. We lopen er door het gebied van de warme bronnen waar het kokende water rechtstreeks vanuit de grond stroomt. We rijden verder naar de enorme waterval Gullfoss waar we de drukte en de beschaving achter ons laten. We komen nog langs Hveravellir en arriveren in de loop van de middag in de huisjes waar we zullen verblijven. Nadat we zijn ingecheckt, wacht een heerlijk driegangen diner op ons. Om de dag perfect af te sluiten, kunnen we genieten van een ontspannend bad in de openlucht.

Dag 2.
Na het ontbijt maken we kennis met onze paarden. We gaan op pad voor een eerste tocht van circa 3 uren. Onderweg ademen we de schone lucht in en genieten we van het prachtige landschap. Na de lunch gaan we naar de stallen waar we heel wat informatie zullen krijgen over de karakteristieken van de IJslandse paarden. Deze info kunnen we meteen toepassen in de praktijk. We stappen in het zadel en mogen rekenen op individueel rijadvies. We sluiten de dag af met een diner en een lekker bad.

Dag 3.
Vandaag begint ons avontuur! Terwijl wij op weg gaan de gebergtes, begint een kudde met vrije paarden ook aan hún tocht. Dankzij het gezelschap van deze kudde, kunnen we onderweg onze paarden wisselen zodat ze tijdig hun welverdiende rust krijgen en ze vrijuit kunnen meelopen met de rest van de kudde. Onze tocht eindigt op de boerderij Gilhagi waar de paarden de nacht zullen doorbrengen. Wij worden teruggebracht naar onze huisjes voor het avondeten en de overnachting.

Dag 4.
We maken ons reispakket klaar voor de komende 2 dagen. We worden terug naar onze paarden gebracht en zetten daar onze tocht te paard verder door de hooglanden, op weg naar de berghut Galtará. De paarden blijven daar steeds bij ons, vlakbij de hut. We brengen onze spullen naar de gezellige tweepersoonskamers en sluiten de dag af met een diner.

Dag 5.
Na een lekker ontbijt gaan we op pad om onze tocht door de gebergtes verder te zetten. We zien onderweg eeuwenoude steenkegels die in vervlogen tijden werden gebruikt als wegmarkering. We rijden over een wat moeilijker terrein met een geweldig uitzicht over de omringende meren en bergen. In de verte kunnen we zelfs de indrukwekkende gletsjers Hofsjökull en Langjökull zien. We keren vervolgens terug naar de berghut voor de lunch en brengen daar de rest van de dag door met onze reisgenoten.

Dag 6.
Na het ontbijt pakken we onze spullen weer in en verlaten Galtará. ’s Ochtends rijden we over brede rijpaden en genieten van de prachtige omgeving. Onderweg kunnen we wat aromatische wilde tijm of IJslands mos verzamelen. Terwijl we afdalen naar de Svartárdalur vallei, kunnen we het koraal Stafnsrétt zien waar de schapen ieder jaar worden verzameld. Hier laten we onze paarden achter voor de nacht en keren terug naar de huisjes voor de overnachting.

Dag 7.
Vandaag stappen we voor het laatst in het zadel. Deze laatste dag is een mooie afsluiting van alle mooie ervaringen die we in de afgelopen dagen hebben gehad. We rijden over diverse rijpaden en ontdekken ook wat moeilijker terrein. Nadat we een bergpas zijn overgestoken, kijken we nogmaals uit over de wijde gebergtes en de indrukwekkende gletsjers. Bij aankomst in Vindheimamelar nemen we afscheid van onze paarden. We worden naar de huisjes gebracht voor een afscheidsdiner en genieten nog een laatste keer van een warm openluchtbad.

Dag 8.
Na het ontbijt worden we naar de luchthaven van Akureyri gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Reykjavík. Het programma is nu afgelopen.

Boekingscode IJHHA   
Prijs 2018 ISK 743.700,- (= ong. € 5.950,-)  
Prijs eenpersoonskamer: ISK 828.000,- (= ong. € 6.625,-) 

Data 2018
21-07 t/m 27-07

Inclusief:  
- Pick-up vanuit het hotel in Reykjavík omstreek 08:30,
- Transfer van Reykjavik over de Kjölur hoogvlakte naar het noorden, 
- 8 dagen, 7 overnachtingen in een twee- driepersoonskamers met opgemaakte bedden (eenpersoonskamer op aanvraag en met een extra toeslag), 
- Volpension  vanaf lichte lunch op dag 1 t/m ontbijt op dag 8,
- Alcoholisch dranken bij de maaltijden en speciale gelegenheden,
- 6 dagen paardrijden, 5 tot 10 uur per dag, 3-4 paarden per persoon, 
- Bagagevervoer, 
- Engelse en/of Duitstalige begeleiding, 
- Golden Circle excursie, Geysir, Gulfoss waterval, Pingvellir parlement, 
- Binnenlandse vlucht Akureyi – Reykjavik.  

Exclusief:
- Vlucht naar Ijsland (Let op: Heenvlucht 1 dag eerder, vertrektijd vlucht terug vanaf 16.00 uur op dag 8), 
- Transfer van en naar Keflavik luchthaven (ISK 3.300 (= ong. € 26,5,-) enkel per persoon met Flybus),
- Eventuele extra overnachtingen Reykjavik.

Gewicht: max. 100 kg
Aantal: minimum 6, maximaal 12 deelnemers
Ervaring: gevorderde ruiter met een goede conditie
Leeftijd: min. 10 jaar

Klimaat tabel: