Menu Hippotrek

Ierland Ontdek Donegal vanuit het zadel

Ierland  Ontdek Donegal vanuit het zadel
Ierland  Ontdek Donegal vanuit het zadel
Ierland  Ontdek Donegal vanuit het zadel
Ierland  Ontdek Donegal vanuit het zadel
Ierland  Ontdek Donegal vanuit het zadel
Ierland  Ontdek Donegal vanuit het zadel
Ierland  Ontdek Donegal vanuit het zadel
Ierland  Ontdek Donegal vanuit het zadel
NU BOEKEN

Ierland – Ontdek Donegal vanuit het zadel

Tijdens deze tocht van een week verken je het meest noordwestelijke stukje van Ierland. De Donegal is ruig terrein, en heel gevarieerd. We rijden tot hoog in de bergen, galopperen over verlaten stranden en zoeken onze weg in afgelegen gebieden. Dit is een magische regio die je lijkt terug te voeren in de tijd. We lijken de lange zandstranden voor onszelf te hebben.

Overnachten doen we in een comfortabel familiehotel, met uitzicht op de adembenemende panorama’s rond Sheephaven Bay. Dit is trouwens ook de ideale plek om te wandelen en vogels te spotten. De kamers zijn stijlvol en bieden alles wat je nodig hebt. We genieten van de plaatselijke keuken: lekkere gerechten, smaakvolle bijpassende wijnen en een gezellige sfeer zijn de standaard. Het team doet zijn best om ervoor te zorgen dat je je meteen thuis voelt.

Rijden doen we onder begeleiding van ervaren gidsen. Er zijn verschillende types van paarden, om tegemoet te kunnen komen aan ruiters met een verschillende rij-ervaring: connemara pony’s, rustige cobs, Ierse hunters. Al deze paarden zijn tredvast op de bergwegjes en lekker voorwaarts op het strand. We rijden Engels, waarbij we gebruik maken van handgemaakte Ierse zadels. De ritten duren zo’n vijf uur per dag.

Enkele reacties van klanten:

“De paarden hebben een goed karakter, ze zijn betrouwbaar, mooi en lief. Dit is één van de mooiste plekken op aarde. We zullen ons verblijf in Ierland nooit vergeten!”

“Het strand is fantastisch. Ik had vrienden hierover horen vertellen, maar dit overtrof alle verwachtingen.”

“Mijn paard was stevig, gezond en tredvast, de gidsen waren grappig en kundig en veiligheid kwam altijd op de eerste plaats. Zadels en hoofdstellen zijn in goede staat, ik heb niks om over te klagen. Je merkt dat deze mensen hun job graag doen en echt van de paarden houden.”

Voorbeeldprogramma

Dag 1
Aankomst in het hotel. Na het inchecken kan je je ontspannen, het dorp ontdekken of een strandwandeling maken. Je kan ook naar de stallen wandelen en kennis maken met het team en de paarden. De stallen liggen op het domein van het hotel. Ruiters krijgen een paard toegewezen op basis van de informatie en voorkeuren die zij op voorhand hebben doorgegeven.

Dag 2
Na het ontbijt maken we officieel kennis met onze paarden. Het team bekijkt of er een goede match is tussen ruiter en paard. We rijden een uur op het strand en daarna trekken we door het bos omhoog, naar de top van Horn Head. Zo kunnen we een eerste keer het mooie, wilde landschap in ons opnemen. Om Horn Head te bereiken moeten we de baai kunnen oversteken, dus we moeten rekening houden met de getijden. De namiddag is vrij.

Dag 3
We laten de kust voor een dag achter ons en rijden naar Muckish Mountain. We rijden over paden van meer dan een eeuw oud, die enkel voor paarden toegankelijk zijn. Wie ooit de film ‘The Railway Man’ gezien heeft, zal deze streek zeker herkennen. De grond is hier ideaal voor lange stukken galop. Nadat we onze meegebrachte picknicklunch hebben opgegeten, steken we drie rivieren over. We wandelen doorheen een lappendeken van stenen muurtjes en rustige landwegjes richting Errarooey. Hier overnachten de paarden in een groot groen weiland. Transfer van de ruiters naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4
Hartig Iers ontbijt. Daarna zoeken we de paarden weer op. Afhankelijk van de getijden en het weer, beginnen we de dag met een lange galoppade op het strand. De rit van vandaag is helemaal anders dan die van gisteren. Hier kan je echt ontdekken hoe verscheiden het Ierse platteland is. We ontdekken oude boerderijen, landbouwgronden en natuurlijk het strand en de Atlantische Oceaan, omgeven door rotsachtige kliffen. Na onze langverwachte galop op het strand is de lunch in het hotel zeer welkom!

Dag 5
Woensdag is onze ontspanningsdag. Je kan kiezen voor activiteiten in Dunfanaghy, zoals een wandeling in het dorp of een bezoek aan The Workhouse en de ateliers en winkels van de ambachtslui. Onder andere Ierse kledij, chutneys, chocola en aardewerk zijn te koop. Er zijn ook kaarten beschikbaar voor langere wandelingen in de omgeving. Op aanvraag worden trips georganiseerd voor wie wil fietsen, vissen, golfen of surfen. Om de spieren te ontspannen kan er een massage geboekt worden (prijs afhankelijk van type en duur). Wie vandaag wil paardrijden kan dat ( niet inbegrepen).

Dag 6
Vandaag rijden we over landelijke wegen met zicht op Sheephaven Bay en Port na Blagh (de ‘haven van de vele kleuren’), met een goede galop op het strand aan Marble Hill om wakker te worden. Naarmate de dag vordert laten we de kust achter ons en rijden we richting de Derryveagh Mountains. Dit land lijkt wel verlaten, we komen enkel af en toe een kudde schapen tegen. Aan het eind van de dag rijden we terug naar de kust. Avondeten en overnachting in het hotel.

Dag 7
Voor onze laatste tocht rijden we terug naar het brede strand van Tramore. Op deze rit krijgen de ruiters de laatste kans om de natuurlijke wilde schoonheid van de Donegal in zich op te nemen, terwijl we galopperen over dit prachtige zandstrand.

Dag 8
Na het ontbijt vertrek.


Boekingscode IDSA
Prijzen 2018: € 1.370,- (L), € 1.455,- (M), € 1.525,- (H)

Toeslag eenpersoonskamer € 210,-

Data 2018
04-07 t/m 11-07 (H) !! woensdag - woensdag
21-07 t/m 28-07 (H) - 1 plaats
18-08 t/m 25-08 (H) - 3 plaatsen
01-09 t/m 08-09 (M) - 1 plaats
22-09 t/m 29-09 (M) - 3 plaatsen
29-09 t/m 06-10 (L) - 6 plaatsen


Inclusief:
- 8 dagen, 7 nachten in een tweepersoonskamer met eigen badkamer,
- Volpension vanaf zaterdag (aankomst) het diner t/m zaterdag (vertrek) het ontbijt,
- 5 dagen paardrijden, ongeveer 4 tot 5 uur per dag (eerste dag (zondag) ongeveer 2 uur),
- Lokale transfers van en naar de paarden.

Exclusief:
- Vlucht naar Dublin, vanaf de luchthaven rechtstreekse bus naar het hotel, 
- Transfer van en naar de luchthaven,
- Drankjes,
- Lunch op de rustdag,
- Extra paardrijden op de rustdag (woensdag) buitenrit € 30,- per uur (jonger dan 18 jaar € 25,- per uur) ½ uur les € 18,- (jonger dan 18 jaar € 15,-)

Gewicht: max. 95 kg
Leeftijd: minimum 10 jaar
Rijervaring: gevorderde ruiter met buitenrij ervaring
Aantal deelnemers: maximum 10 ruiters per gids
 
Toeslag Superior Room € 168,- per week

Klimaat tabel:

 
Review van de gast:
De locatie was prachtig, de ritten goed begeleid, waarbij veiligheid absoluut voorop stond. Het hotel was luxe en het eten was heerlijk. Zeer vriendelijk ontvangst, ze deden echt alles om ons te laten genieten. De zadels en hoofdstellen waren wat minder, niet oncomfortabel. De paarden hadden veel kracht en uithoudingsvermogen en de verzorging en behandeling van de paarden was absoluut goed.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
We zijn enorm dankbaar voor de onvergetelijke vakantie die we hebben mogen beleven. Paarden waren top, mensen super vriendelijk, landschap adembenemend mooi....Kortom we voelden ons direct thuis. Een echte aanrader. Hotel was ook dik in orde en het eten super lekker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------