Menu Hippotrek

African Bush ’n Lodge Ride brengt avontuur en comfort bij elkaar

African Bush ’n Lodge Ride brengt avontuur en comfort bij elkaar
lodge safari te paard botswana
lodge safari te paard botswana
lodge safari te paard botswana
lodge safari te paard botswana
lodge safari te paard botswana
lodge safari te paard botswana
lodge safari te paard botswana
lodge safari te paard botswana
lodge safari te paard botswana
lodge safari te paard botswana
lodge safari te paard botswana
lodge safari te paard botswana
NU BOEKEN

Afrikaanse zonsondergangen, lange galoppades, slapen in lodges en als het kan ook een keertje in een luxe bed onder de sterrenhemel. En oh ja, onderweg zie je tijdens het paardrijden ook nog de mooiste olifanten, zebra’s en wildebeesten. Een droom?

Nee, dit is de achtdaagse ‘African Bush and Lodge Ride’ die je werkelijk kunt maken in Botswana. Op zekere paarden, waaronder ‘Boerpeerde’ in Engelse trektochtzadels maak je de prachtigste trektochten door het mooiste deel van Botswana. Dit is de perfecte combinatie van wild avontuur en comfortabel reizen. Voor deze safari moet je niet bang zijn aangelegd en wel echt goed kunnen rijden, soms moet je op tijd de gang erin kunnen zetten. Dat zijn nou juist de momenten waarop je voelt dat je leeft. Voel je hart kloppen op de rug van je betrouwbare paard in de bush van Afrika.

Voorbeeld dagprogramma:

Dag 1:
Je gids, David of West, vangt je op bij aankomst bij Pont Drift grenspost of Limpopo Valley Airfield. Transfer naar  het basiskamp. Na de lunch vertrekken we naar de stallen en maak je kennis met je paard van de week. Je maakt een introductierit. Als de gidsen er eenmaal zeker van zijn dat iedereen aan het juiste paard is gekoppeld, rijden we naar het kamp voor een drankje. Na een douche wordt het diner geserveerd. Martha en Grace maken excellente bushmaaltijden op safari.

Dag 2:
De dag begint met zonsopgang met thee of koffie die naar je tent wordt gebracht, gevolgd door een licht ontbijt. We stijgen op en rijden naar het noordwesten naar Naledi Camp op de oevers van de Jwala rivier. Onderweg geniet je van het wild en de magnifieke landschappen van het ‘Land van de Reuzen’. Na aankomst bij Naledi Lodge is het tijd voor lunch en rust. Wanneer de hitte van de dag afneemt, begeleiden de gidsen je bij een middagwandeling  naar een prachtige plek waar je de zonsondergang ziet. Na het diner kan je naar je comfortabele kamer waar je de muziek van de Afrikaanse bush zult horen die je zachtjes in slaap wiegt.

Dag 3:
Een vroege wake-up call luidt een nieuwe dag in. Na het ontbijt kan je je zekere ‘Boerpeerde’ testen als we over de paden van basalt rijden en de oude olifantensporen volgen. Ook kan je genieten van lange galoppades over de vlakte van Mopane. De tocht van vandaag over de Mashatu bedding leidt naar Kgotla Camp, waar een late lunch wacht. Kgotla is een oude plek van rechtspraak van een nabijgelegen dorp dat is verplaatst naar de oevers van de Motloutse rivier. In de middag heb je gelegenheid een dorp te bezoeken. Koop er handgemaakte souvenirs, zie Bushmen schilderen en geniet van de zonsondergang. In Kgotla eten we rond een groot vuur waarna we de nacht doorbrengen in luxe bedden onder een sterrenhemel.

Dag 4:
De komende nacht slapen we opnieuw in Kgotla. Overdag verkennen we de ongelooflijke zandstenen formaties en de beroemde Solomons muur. Oude beschavingen verborgen hun schatten in deze kliffen. Gevechten tussen Boeren en Britten werden hier uitgevochten. Na een goede dag van paardrijden brengen we de namiddag door in de Mmamagwa heuvels, archeologisch een rijk gebied. Vanaf deze plek kun je de wildernis van Mashatu goed bekijken.

Dag 5:
Vandaag draven we door de Mopane bush op zoek naar de Olifant. Aan het einde van de ochtendrit kom je aan bij een van de Pitsani Luxury Lodges waar een verkwikkende lunch in de schaduwrijke tuin op je wacht. De middagrust geeft je spieren de kans te herstellen in een luxe bad gevolgd door een siësta in de koele kamer. In de vroege avond kan je genieten van een begeleide  bushwandeling in een van de beste wandelgebieden van het natuurreservaat.  

Dag 6:
Deze morgen rijden we iets rustiger, omdat we deze dag langs dramatische rotspartijen zullen rijden op de terugweg naar Two Mashatus. Veel klimmen en dalen op de oevers van de rivier, door rivierrijk bos, wildspotten en meer fotomomenten staan op het programma. Vandaag zullen we vijf tot zes uur paardrijden. De middag is vrij te besteden. Misschien neem je een heerlijke massage aan de rand van het zwembad voordat je meegaat op een Mashatu game drive. Bij een game drive rijd je in een safari-auto mee met een natuurkenner. Onderweg verlaat je het voertuig absoluut niet. Bij de game drive proberen we het luipaard, de cheetah en de leeuw te ontdekken. Het gebied staat er bekend om dat deze dieren hier wonen. De avond brengen we door rond het kampvuur waar we eten en drinken en nagenieten van een heerlijke dag.

Dag 7:

De paardrijtrektocht van vandaag voert langs historische plaatsen en biedt een verscheidenheid aan verhalen uit het verleden. De open Pitsani vlakte is perfect voor een snelle rit, hopelijk met zebra’s of wildebeesten. Je rijdt in de richting van de Majale en Limpopo waar lunch wacht bij terugkomst bij  het basiskamp. Deze tocht duurt vijf tot zes uur.

Dag 8:

Vandaag is alweer de laatste dag in de bush. In de morgen maak je een paardrijrit door de dichtbegroeide oevers van de Limpopo rivier. Na deze rit neem je in de stallen roerend afscheid van je ros. De rit van vandaag is een korte, van ongeveer twee uur. Zo heb je tijd genoeg om terug te keren naar het basiskamp, daar van de hartige brunch te genieten en je gereed te maken voor vertrek. Dan is het tijd naar Pont Drift te gaan voor de terugreis naar Johannesburg.

Dit schema is aan verandering onderhevig en is een voorbeeld. Bij hevige regenval  of hete dagen zal Kgotla boma worden gewisseld voor een ander luxe onderkomen.


LODGE RIDE 8 DAGEN, 7 NACHTEN, 6 (-8) DAGEN RIJDEN
Boekingscode BOLL

Prijs 2017 GBP 2.900,- (= ong. € 3.350,-) in hoogseizoen van 01-03 t/m 30-04 en 01-07 t/m 05-01
                  GBP 2.499,- (= ong. € 2.890,-) in laagseizoen van 01-05 t/m 30-06 en 06-01 t/m 29-02

Data 2017
Gehele jaar mogelijk op aanvraagInclusief
Accommodatie in luxe tentenkamp en lodges in tweepersoonskamer/tent met eigen douche en toilet, tijdens de safari 2 nachten onder de sterren in een boma • volpension vanaf eerste dag lunch t/m laatste  dag de brunch incl.: koffie en thee, drankjes aan de bar • paardrijden volgens programma tijdens de 8 dagen, afhankelijk van uw aankomst en vertrektijd, eerste dag een korte kennismakingrit, laatste dag een korte ochtendrit, engelstalige safarigidsen en bagagevervoer per back up landrover,  verzameltransfer vanaf Limpopo Valley Airfield (vliegtuig) of the Pont Drift Border Post (auto 12:00 uur)

Exclusief

Overige drankjes. luchthavenbelasting. heen en terugreis: b.v vliegen naar Johannesburg, transfer van en naar Johannesburg

Nieuwe transfermogelijkheid vanaf Johannesburg met chartervlucht naar Limpopo GBP 420,- ( = ong.€ 485,- ) p.p. retour. (ophaaltijd zondagochtend 08.00 luchthaven Johannesburg, terug op de luchthaven zondag om 15.00 uur, minimaal 6 personen)
Transfer per auto (504 km, 5.5 uur), verzameltransfer per auto vanaf Johannesburg GBp 300,- (= ong. € 347,-) p.p. retour en standaard ophaaltijden ( aankomst voor 06.00 uur vliegveld Johannesburg International zondagochtend , vertrek vliegtuig zondagavond na 19.00 vliegveld Johannesburg;

Eenpersoonskamer/-tenttoeslag:  Lodgeride : 50% =  alleen als u niet op indeling wilt!

gewicht max.100 kg
leeftijd minimaal 16 jaar ( vanaf 12 jaar op aanvraag, in gezelschap van ouders en alleen zeer ervaren ruiters)
aantal min. 2  , max.8 ruiters
ervaring: door de aanwezigheid van groot wild zijn de tochten uitsluitend geschikt voor ervaren ruiters.