Menu Hippotrek

Tropical Riding Adventure, Paardrijden in Costa Rica

Tropical Riding Adventure, Paardrijden in Costa Rica
costa rica tropisch paardrijden
costa rica tropisch paardrijden
costa rica tropisch paardrijden
costa rica tropisch paardrijden
costa rica tropisch paardrijden
costa rica tropisch paardrijden
costa rica tropisch paardrijden
costa rica tropisch paardrijden
costa rica tropisch paardrijden
costa rica tropisch paardrijden
NU BOEKEN

De dagtochten laten zoveel mogelijk aspecten van de omgeving zien: Brulapen in het bos, tropische vogels in de wetlands, slingerende bergpaden in het land en natuurlijk het  tropische strand. Het witte strand van Costa Rica is adembenemend mooi. Beleef prachtige zonsondergangen en wissel dit af met een avontuurlijke excursie.

Het programma is in hoge mate gevarieerd en de vakantieganger heeft zelf ook alle ruimte om zijn eigen tijd in te vullen. Zo is er tijd voor strandbezoek of een tocht op de rivier. Vanaf de dag van aankomst tot en met de dag van vertrek zijn mooie tochten gepland. De eerste dag gaat het om een kortere rit. Maar dorpen worden verkend, er wordt geproefd van het lokale eten, de natuur zal overweldigend zijn.

De accommodatie is comfortabel en voorzien van airconditioning. Er wordt afwisselend op de ranch en in restaurants gegeten.

Voorbeeld dagprogramma:

Dag 1:
Aankomst op het vliegveld vanwaar transport naar de finca wordt geregeld. Deze ligt vlakbij het strand. Settelen in je casita met airco, waarna een rondleiding over de finca volgt. De deelnemers krijgen een demonstratie met Criollo-paarden en ontmoeten hun paard. Als de tijd het toelaat, wordt de eerste korte rit gemaakt over de ranch en achterweggetjes naar het dorp Portegolpe. Hier is het tijd voor een verkoelend drankje in de lokale cantina. Bij zonsondergang wordt teruggereden. Diner op de boerderij of in een lokaal restaurant.

Dag 2:
Na het ontbijt gaan de voeten in de stijgbeugels voor een tocht naar het kleine dorp Tempate. Daarvoor wordt de route over de oude Spaanse weg gevolgd. Het is het pad van de oude Conquistadors. De omgeving van Guancaste ‘ranch country’ is om van te genieten. Zoek naar apen, spot tropische vogels en bewonder de tropische planten. In het oude ranch-dorp Template is er tijd voor een verfrissend drankje. Nadat de groep weer in het zadel zit, wordt de tocht vervolgd. Er wordt over de heuvels langs de kust gereden. Het pad leidt uiteindelijk naar het heerlijke strand.

Dag 3:
Op een goedgetraind Criollo ranch-paard wordt een buitenrit door de wetlands gemaakt. Dit is de habitat van veel verschillende prachtige vogels en krokodillen. De wildlife-gids loodst je veilig door het gebied. Na de lunch op de ranch stijgt iedereen in de namiddag weer op. Er staat een tocht op het programma die door ‘ranchcountry’ naar het dorp Lorena voert. In dit dorp bevindt zich de populairste cantina van de regio. Deze cantina is beroemd om zijn gebakken kip met patat, de echte smaak van de streek. Na het eten volgt de terugrit bij zonsonderondergang.

Dag 4:
Zorg eerst voor een goede kop Costa Ricaanse koffie, want de dag begint vroeg met een mooie ontbijtrit. Deze gaat over ranches en ossenkarpaden, door bossen en oorspronkelijke dorpen. Op de route ligt het kleurrijke dorp Portegolpe en wellicht zijn er brulapen te zien. Terug op de ranch is het tijd voor het ontbijt. Het gaat deze ochtend om een typisch Tico-ontbijt dat boven een houtvuur wordt bereid. De middag is vrij te besteden. Suggesties: bezoek een van de heerlijke stranden in de buurt. Ga naar Tamarindo Beach met winkels, tijd voor zwemmen, surfen en genieten van zonsondergang. De organisator brengt en haalt op afspraak.

Dag 5:
De trainer op de ranch geeft na het ontbijt een demonstratie Natural Horsemanship met een van de jonge paarden. Later worden de rijpaarden van de groep ingeladen en naar La Garita vervoerd. De ruiters herenigen zich hier met ‘hun’ paard. De tocht van vandaag is er een over afgelegen weggetjes onder gigantische bomen in het droge tropische bosreservaat. Hier komen brulapen voor en met wat geluk laten zij zich zien. Bij aankomst op het strand is het eerst tijd voor een koel drankje. Na de begint de geweldige strandrit over hagelwit zand. Neem een duik of maak een strandwandelingetje voor lunch of diner bij Don Brasilitos. De tijden hangen af van het laagtij. Gehele dag strandritten maken kan op de zuidelijke stranden, lunch is op afspraak beschikbaar.

Dag 6:
Het paardrijden van vandaag hangt af van de vertrektijden van de deelnemers.

Verlenging: twee tot drie nachten verlenging mogelijk voor extra paardrijden naar Monteverde, of verlenging om paard te rijden vanaf de ranch.
Optioneel bij te boeken: Granada, Nicaragua: twee dagen (een nacht) toevoegen naar Granada, Nicaragua. Pik wat mee van de mooi gerestaureerde koloniale stad Granada op Lake Nicaragua. Op het programma staat ook een city-tour en de overnachting is in een historisch koloniaal hotel.
Monteverde Cloud Forest en Sanat Elena: voeg twee of drie dagen toe in Monteverde, een van de beroemdste ‘cloud-forests’, tropisch bos, in de wereld, Perfect voor vogelspotten, begeleide trektochten en ruime keuze uit paardrijtochten.
Of boek een aantal nachten bij in accommodaties op de Arenal vulkaan, in de bergen of aan het strand.      


Boekingscode CRPTR
Prijs 2018 USD 2180,- (= ong. € 1.766,-)
Eenpersoonskamertoeslag: USD 200,- (= ong. € 163,-)

Data 2018
Het gehele jaar mogelijk op aanvraag. Met uitzondering van oktober ivm regenseizoen.

Inclusief:
- 6 dagen, 5 nachten in een tweepersoonskamer,
- Op basis van volpension van eerste dag lunch t/m ontbijt dag 6 (met uitzondering diner dag 4),
- Paardrijden volgens het programma,
- Transfer van vliegveld Liberia of tamarindo retour.

Exclusief:
- Heen- en terugreis,
- Diner dag 4,
- Alcoholische drankjes,
- Overige persoonlijke uitgaven,
- Excursies.

Gewicht: max. 95 kg

Wilt u graag langer of juist korter verblijven? Dat kan, dit arrangement is heel goed aan te passen van 5 nachten tot 14 nachten op aanvraag!
Bij het boeken van een vakantie tussen 01-08 t/m 30-09 krijgt u USD 200,- p.p (bij een boeking van minimaal 2 personen) of bij boeking 1 persoon geen eenpersoonskamertoeslag.
 
Klimaat tabel