Menu Hippotrek

Een Colombiaans ruiteravontuur met volbloed raspaarden in een prachtige omgeving (8 dagen)

Een Colombiaans ruiteravontuur met volbloed raspaarden in een prachtige omgeving (8 dagen)
Latijns-Amerika
Latijns-Amerika
Latijns-Amerika
Latijns-Amerika
Latijns-Amerika
Latijns-Amerika
Latijns-Amerika
Latijns-Amerika
Latijns-Amerika
Latijns-Amerika
Latijns-Amerika
Latijns-Amerika
NU BOEKEN

Dit is de ultieme vakantie te paard voor ruiters die op zoek zijn naar een ongeëvenaarde Latijns-Amerikaanse ervaring. Hoewel het land veelal gekend is voor haar koffie en haar smaragden, biedt Columbia nog een andere nationale schat: het paardenras El Paso Fino Colombiano. Het hoogtepunt van deze reis is dan ook ongetwijfeld een tocht in het zadel van dit authentieke ras! Het is een unieke ervaring die helemaal anders is dan iedere andere paardenrit. Tijdens onze trektochten met de Creoolse paarden maken we gebruik van comfortabele zadels, met zadeltassen en regenjassen. De Colombianen zijn dol op paarden en brengen die liefde met plezier over aan ruiters uit de hele wereld die bij hen verblijven.
 
Paardrijtocht met Nederlandstalige gids doorheen het gevarieerde Colombiaanse landschap
Gedurende een trektocht van 6 dagen reizen we met onze Creoolse paarden van de ene haciënda naar de andere. We vertrekken vanuit de hooglanden in het oosten van Columbia op een hoogte van maar liefst 2.500 meter boven de zeespiegel. Onvergetelijke vergezichten zijn gegarandeerd aanwezig! Iedere dag brengen we ongeveer 6 uren door in het zadel, waarbij we variëren van rustig stappen tot draven en galopperen. Het reisprogramma is geschikt voor gemiddelde tot ervaren ruiters die vertrouwd zijn met iedere gang van de paarden. We brengen de nachten door in authentieke en comfortabele tweepersoonskamers.
We verblijven in haciënda’s die niet gebouwd zijn voor het toerisme, maar die ter beschikking worden gesteld door privé-eigenaren met een hart voor paarden. Onze bagage wordt separaat vervoerd, zodat we onze paarden niet zwaar hoeven te beladen. We worden dagelijks voorzien van smakelijke maaltijden (ontbijt, lunch en diner). Avontuur, comfort en unieke hippische ervaringen; wat kunnen we nog meer wensen?


Het programma van dag tot dag:
Ook voor deze reis geldt dat er altijd een mogelijkheid bestaat om enigszins van het programma af te wijken, indien de weersomstandigheden daarom vragen.

Dag 1
Aankomst in Bogotá en dan meteen in het zadel. We worden opgehaald op de internationale luchthaven van Bogotá of op een afgesproken locatie (hotel). We gaan (per auto) op weg voor een tocht van 64 km naar de haciënda La Casona waar we vandaag zullen dineren en overnachten. Onderweg stoppen we voor een lunch en een ritje op een volbloed Colombiaans Paso Fino paard (in de haciënda La Montesa).

Dag 2
Kennismaking met de Creoolse paarden. Na het ontbijt maken we kennis met de Creoolse paarden waarmee we de komende dagen op pad zullen gaan. We maken onze uitrustingen klaar, zadelen de paarden en vertrekken omstreeks 9 uur voor onze eerste tocht. We rijden vandaag door de groene velden van Cundinamarca. ’s Middags lunchen we op een van de oudste koloniale boerderijen van Colombia. Na de lunch en een siësta rijden we verder naar de haciënda Potosi waar we de avond en nacht zullen doorbrengen.

Dag 3
Van eikenwouden tot spectaculaire vergezichten. Omstreeks 9 uur stappen we weer in het zadel. Vandaag trekken we door een woud van eikenbomen en genieten we even later van een panoramisch uitzicht over Ráquira. In de loop van de middag komen we in de accommodatie Ráquira Silvestre. In dit landhuis in westernstijl genieten we van een diner met typische Colombiaanse folkloremuziek en een welverdiende nachtrust.

Dag 4
Bezoek aan een klooster. Na het ontbijt rijden we met onze paarden naar Ráquira. ’s Middags brengen we een bezoek aan het klooster La Candelaria. In deze abdij zullen we dineren en overnachten.

Dag 5
Paardrijtocht door de woestijn. Om half 9 stappen we terug in het zadel van onze paarden die we inmiddels al erg goed kennen. We picknicken vandaag in de woestijn en komen uiteindelijk aan in de prachtige koloniale stad Villa de Leyva. We maken een wandeling in de stad en verblijven vannacht in het Hotel Plazuela de San Agustín.

Dag 6
Een duikje nemen bij de watervallen. In de loop van de ochtend zadelen we de paarden en gaan we op pad naar de watervallen van La Periquera, waar we een verfrissende duik kunnen nemen. Naarmate onze tocht verdergaat, zien we het landschap veranderen in een meer tropische vegetatie. Na deze heerlijke dag in het zadel komen we aan in het gastenhuis El Molino voor het diner en de overnachting.

Dag 7
Van suikerriet tot zwembad. We gaan al vroeg op pad. Onze rit te paard leidt ons vandaag door een mooi en aangenaam tropisch landschap. Deze laatste tocht in het zadel brengt ons naar een lokale, typische molen voor suikerriet, waar we halt houden voor een hapje en een drankje. Na de lunch gaan we naar het hotel Los Arrayanes voor een duik in het zwembad, een afscheidsdiner en een comfortabele overnachting.

Dag 8
Einde van een bijzondere hippische ervaring. We ontbijten en worden vervolgens per bus naar de internationale luchthaven van Bogotá (rit ca. 4 uren) gebracht. Het reisprogramma is nu afgelopen.


Boekingscode COCT
Prijs 2018:
USD 2.230 (=ong. € 1.913,-)
Eenpersoonskamertoeslag: USD 60,- per nacht € 53,- (op aanvraag, kamer op indeling is hier standaard)
 
Data 2018: (let op: dag 1 begint om 09.00 uur ’s ochtends, beter 1 dag eerder aankomen)
Voor groepen afwijkende data op aanvraag.
24-01 t/m 31-01
10-06 t/m 17-06
08-07 t/m 15-07  
 
Inclusief:
- 8 dagen, 7 overnachtingen, in tweepersoonskamers, soms drie- tot vierpersoonskamers, met gezamenlijk sanitair,
- Op basis van volpension vanaf de eerste dag de lunch t/m de laatste (achtste) dag het ontbijt,
- Nederlandstalige begeleiding en lokale Colombiaanse gidsen (de eigenaren van de hacienda’s),
- 6 dagen paardrijden, gemiddeld 6 uur per dag,
- Verzameltransfer van en naar luchthaven Bogota,
- Bagagevervoer in de volgwagen.

Exclusief:
- Heen-en terugreis, vlucht naar Bogota (aankomen 1 dag eerder en vertrek dag 8),
- Extra overnachting in Bogota bij aankomst: ongeveer € 75,- per tweepersoonskamer,
- Alcoholische drankjes en frisdranken: open bar: € 100,- per week voor alle alcoholische drankjes (exclusief wijn) en frisdranken, € 50,- per week voor alle frisdranken (Cola, Fanta, Sprite, koffi en thee, melk, water..),
- Reisverzekering met werelddekking (verplicht),
- Fooien.

Gewicht: maximaal 120 kg
Leeftijd: minimaal 12 jaar ( jonger da 18 jaar begeleid door een volwassene)
Aantal deelnemers: minimaal 6, maximaal 16 ruiters ( 3 weken voor vertrek)

Reisdocumenten: geldig internationaal paspoort, geen visum nodig voor Belgen en Nederlanders.
Vaccinaties: geen vaccinaties verplicht voor deze regio.
Foto's Copyright Paul Coudenys
 
Klimaat tabel: