Menu Hippotrek

Zomer- en wintertocht, paardrijden in gevarieerd Andalusiƫ

Zomer- en wintertocht, paardrijden in gevarieerd Andalusiƫ
Zomer- en wintertocht, paardrijden in gevarieerd Andalusiƫ
Zomer- en wintertocht, paardrijden in gevarieerd Andalusiƫ
Zomer- en wintertocht, paardrijden in gevarieerd Andalusiƫ
Zomer- en wintertocht, paardrijden in gevarieerd Andalusiƫ
Zomer- en wintertocht, paardrijden in gevarieerd Andalusiƫ
zomer en winter tochten spanje
zomer en winter tochten spanje
zomer en winter tochten spanje
zomer en winter tochten spanje
zomer en winter tochten spanje
zomer en winter tochten spanje
zomer en winter tochten spanje
zomer en winter tochten spanje
zomer en winter tochten spanje
zomer en winter tochten spanje
NU BOEKEN

Andalusië is een prachtige gebied om te paard te verkennen. Te paard rijd je immers op plekken waar je anders nooit zou komen. De Andalusische Zomer- en Winter trektocht leidt je door de bergen, het natuurreservaat Sierra de Grazalema en langs olijfvelden.

Er wordt alleen in stap of in galop gereden, omdat het ruige terrein dat vereist. De paarden staan jaarrond buiten in de kudde. Dat maakt ze niet alleen sterker, maar zorgt er ook voor dat de hiërarchie in de groep bekend is. Dat hoeven ze tijdens de ritten dus niet meer uit te vinden waardoor je als ruiter rustig kunt rijden. Bovendien zijn ze gelijkmatig gehumeurd.

Regio van extremen
Andalusië is een regio van extremen. Dat uit zich niet alleen in het gevarieerde landschap met rotsachtige bergen en grazige wieden, maar ook in de seizoenen. Hartje zomer kunnen er dagen zijn waarop de zon twaalf uur schijnt en de temperatuur kan oplopen tot wel 40 graden, terwijl de winter hevige regenval kan voorkomen. De organisatie heeft deze gegevens bij de planning van de dagtochten een belangrijke rol laten spelen. Zo hebben de Andalusische zomer- en wintertochten zich ontwikkeld. Verder zal dit arrangement een plezier zijn voor de ruiters die naast het paardrijden ook graag wat vrije tijd hebben om andere activiteiten te ontplooien.

Ieder paard is goed getraind om met verschillende ruiters om te gaan. Ze verkeren in goede conditie en werken graag. Dat kunnen ze ook goed: ze zijn tredzeker en kunnen elk terrein waar de tochten over voeren aan. Iedere ruiter zal snel genoeg merken dat ze op paarden rijden waar ze op kunnen vertrouwen.

Uitrusting
De paarden worden gezadeld met Vaquero-zadels: Spaanse werkzadels. Deze werden oorspronkelijk ontworpen voor de Spaanse veedrijvers. Omdat zij lange werkdagen maakten waarbij zij uren achtereen in het zadel zaten, is er bij het ontwerp van de zadels goed gelet op comfort voor zowel de ruiter als het paard. De paarden rijden met een hackamore: zonder bit maar met druk op de neus, kin en nek. De paarden zijn gewend om met een hand te worden gereden. Volgens de organisatie is het zeer gemakkelijk om deze rijstijl over te nemen.

De finca

De accommodatie is een prachtig gerenoveerd, groot, 19e eeuws Spaans landhuis. In voorbije dagen werd er (olijf-) olie geproduceerd. De oliemolen is prachtig getransformeerd tot een mooie accommodatie die uit verschillende gebouwen bestaat. Slaapkamers en appartementen zijn in deze verschillende gebouwen gevestigd. Alle kamers zijn met oog voor detail in Spaanse stijl gemeubileerd. De kamers zijn voorzien van eigen sanitair, tv, verwarming of haard. Wlan is gratis beschikbaar in gemeenschappelijke ruimtes zoals de lounge.

In de bijbehorende tuin groeien Mediterrane planten, er bevinden zich vele kleine hoekjes om rustige momenten door te brengen en er is een ruim terras waar ook kan worden ontspannen. Wie in de zomer gaat, kan een verfrissende duik in het zwembad nemen. 

Ontbijten gebeurt elke ochtend op de finca. Tijdens de dagtochten wordt er buiten gepicknickt of in Spaanse restaurantjes gegeten. Wanneer een tocht door gebied voert waar geen gemotoriseerd verkeer mag komen, wordt de picknick in zadeltassen meegenomen. ’s Avonds kunnen gasten naar de nabijgelegen restaurants waar regionale delicatessen op de menukaart zijn te vinden.

De tochten
De Andalusische zomer/winter tocht biedt een combinatie van dagritten en tochten van halve dagen in het zadel. Daarbij is er een dag waarop helemaal niet wordt gereden en iedereen kan doen wat hij wil. In totaal breng je vijf dagen in het zadel door en heb je een dag om helemaal zelf in te vullen.

De tochten te paard voeren door onbedorven berglandschappen, verborgen valleien, groene bossen en spectaculaire rotsformaties op weg naar Grazalema en Ronda. Op weg naar Arcos de la Frontera rijd je door mooie weiden, olijfgaarden en katoenvelden. Ook geniet je van eucalyptusbos, kleine riviertjes en heldergroene reservoirs. 

Elke dag wordt er een aparte etappe van de route gereden. Het uiteindelijke resultaat is dat iedere deelnemer van deze zomer/wintertocht een complete en route heeft afgelegd in de Sierra de Grazalema. Voor dit arrangement met voldoende vrije tijd uit het zadel, raadt de organisatie aan een huurautootje te nemen om er op eigen gelegenheid lekker op uit te kunnen trekken.

Wie in zijn vrije tijd de finca wil verlaten, kan Spaanse cultuur snuiven in de witte bergdorpjes in de omgeving. Verder is Jerez de la Frontera een aanrader. Deze stad is de bakermat van de Spaanse rijschool. Bovendien is deze stad het centrum van de Spaanse sherry-productie. Een bezoek aan het indrukwekkende Sevilla is altijd een goed idee, of laat je imponeren door de architectonische kunst waaruit het bijzondere Ronda bestaat.

Boekingscode SEVZW
Prijs 2018:  € 1.095,-
Eenpersoonskamertoeslag: € 160,- per week

Data 2018, van zondag t/m zaterdag
08-07 t/m 14-07
22-07 t/m 28-07
05-08 t/m 11-08
19-08 t/m 25-08
18-11 t/m 24-11
25-11 t/m 01-12
02-12 t/m 08-12
09-12 t/m 15-12
16-12 t/m 22-12

Andere data mogelijk op aanvraag voor groepen!

Inclusief: 
- 8 dagen, 7 nachten in een tweepersoonskamer met een eigen douche en wc,
- 5 dagen met halve of hele dagtochten te paard,
- Op basis van halfpension ontbijt en lunch inbegrepen (met uitzondering lunch op de vrije dag), tafelwijn geserveerd bij de lunch. Diner dag van aankomst,
- Ervaren gids die engels, spaans en duits spreekt,
- Transfer van en naar de stallen tijdens de rijdagen. 

Exclusief:
- Heen- en terugreis
- Eventuele huurauto (dit wordt sterk geadviseerd aangezien er genoeg vrije tijd is)
- Transfer van en naar luchthaven Jerez de la frontera, € 75,- p.p., ter plaatse te betalen. 
- Lunch op de vrije dag, diner, drankjes. 
- Overige persoonlijke uitgaven.

Gewicht: max. 90kg
Deelnemers: minimaal 2 ruiters, maximaal 7 ruiters. (14 dagen voor vertrek)

Klimaat tabel:
 
klimaat grafiek