Paardrijden op een westernranch in de Ardennen

vanaf € 290 BOEK NU


Western paardrijden
Western paardrijden
Western paardrijden
Western paardrijden
Western paardrijden
Western paardrijden
Western paardrijden
Western paardrijden
Western paardrijden
be8.jpg

De Belgische Ardennen zijn zeer geschikt voor paardrijden in ongerepte natuur en voor intensieve trails voor zowel paard als ruiter. Er wordt gereden in Western stijl en trails zijn begeleidt door de Nederlandse eigenaren.

vanaf € 290

De Belgische Ardennen zijn bij uitstek geschikt voor paardrijden in de ongerepte natuur. paardrijden over rotsachtige ondergronden, door beekjes, langs steile afdalingen, klimpartijen en pittige galops garanderen avontuurlijke, maar ook intensieve trails voor zowel paard als ruiter. Bossen, weilanden, pittoreske dorpjes en uitgestrekte heuvellandschappen wisselen elkaar af.

De westernranch is gevestigd in een typisch Ardeens dorpje op slechts een uurtje rijden van Maastricht. De Nederlandse eigenaren bieden volledig verzorgde arrangementen aan. Door de ongedwongen sfeer en het familiale karakter voelt u zich er direct thuis.
 
Tijdens het verblijf op de ranch logeert u in gezellige tweepersoonskamers met eigen badkamer. Er is een saloon met houtkachel waar ’s avonds een stevige maaltijd wordt geserveerd. Bij mooi weer wordt er buiten op de veranda gegeten en ontbreekt ook het kampvuur niet. De tochten duren ongeveer 5 uur per dag en zijn uitsluitend geschikt voor ervaren ruiters met een goede conditie en recente buitenrijervaring. Ruiters dienen alle gangen te beheersen.
 
De ranch beschikt over eigen paarden van verschillende rassen waaronder Argentijnse Criollo’s en in de regio gefokte paarden. De schofthoogte varieert van 1,50 tot 1,65 m. De paarden hebben een goed karakter, zijn betrouwbaar en met lichte hulpen te rijden. Ze leven het hele jaar door in kuddeverband en staan zo veel mogelijk in de wei of paddock.

Er wordt gereden in westernstijl, een rijstijl die is gebaseerd op rust en eenvoud en die ook door de niet-western ruiter als veilig en comfortabel zal worden ervaren. Het opzadelen en verzorgen van de paarden gebeurt samen en er wordt veel aandacht besteed aan een natuurlijke omgang met de paarden. Voor vertrek worden de basis technieken van het westernrijden uitgelegd. Alle trails worden door de Nederlandse eigenaren zelf begeleid.
 
De ranch heeft een buitenbak, een round pen en een trailparcours. Hier kan dieper worden ingegaan op de techniek van het westernrijden. Met name tijdens een langer verblijf op de ranch is het mogelijk meer te leren over de omgang met en de verzorging van de paarden.

Winter:
Ook in de wintermaanden zijn de Ardennen erg mooi om te paard te verkennen. Zeker als de bossen bedekt zijn met een dik pak sneeuw en de paden onherkenbaar zijn geworden. En wie wil er niet een keer met zijn paard door de sneeuw galopperen?
Wintermaanden ( januari t/m maart): alleen weekend arrangementen, groepen van minimaal 3 en maximaal 4 personen.

Winterarrangement:
Aankomst vrijdagavond
Zaterdag: ontbijt, buitenrit van 3-4 uur met picknick onderweg of op de ranch (afhankelijk van het weer), diner
Zondag: ontbijt, buitenrit van 3 uur zonder pauze, bij terugkomst op de ranch verlate (warme) lunch en daarna vertrek

Niet-ruiters zijn ook in deze periode welkom.

Inclusief

 • Aantal dagen / nachten bij het gewenste arrangement
 • Volpension: vanaf 2e dag ontbijt t/m laatste dag diner
 • Koffie en thee bij ontbijt en lunch, tafelwijn bij diner
 • Welkomstdrankje
 • Toeristenbelasting
 • Paardrijden volgens het gekozen programma
 • Onderlaken, kussen en kussensloop is aanwezig

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar de Ardennen
 • Overige drankjes
 • Eventuele extra overnachtingen, € 35 p.p. per nacht incl ontbijt
 • Slaapzak of dekbed zelf meenemen