Braziliaans paardrijden op de Darwin-trektocht

vanaf € 1.732 BOEK NU


canyons-waterfall-gaucho-country-ride-march-2017-2.jpg
brbac1.jpg
brbac2.jpg
brbac4.jpg
brbac5.jpg
brbac6.jpg
brbac9.jpg
brbac10.jpg
brbac11.jpg
brbac12.jpg
brbac14.jpg
brbac15.jpg
brbac16.jpg
brbac18.jpg
brbac19.jpg
brbac20.jpg

Paardrijden vanuit de beboste bergen in Brazilië naar de fantastische stranden bij Rio de Janeiro is een ruiterlijk feest waar je echt vrolijk van wordt. Deze Darwin-trektocht laat ook de Braziliaanse cultuur zien.

vanaf € 1.732

Te paard van Braziliaanse bergen naar parelwitte stranden

Paardrijden vanuit de beboste bergen in Brazilië naar de fantastische stranden bij Rio de Janeiro is een ruiterlijk feest waar je echt vrolijk van wordt. Op Peruaanse Paso-paarden – volgens de eigenaar de enige Paso-kudde in Brazilië – ontdek je bijzondere bomen in het bos, ga je op in het uitgestrekte, groene berglandschap en word je betoverd bij de eerste aanblik van de zee als je vanuit de bergen bij de kust aankomt. Deze Darwin-trektocht laat ook de Braziliaanse cultuur zien en brengt je in een totaal andere wereld.

Brazilië kent een prachtige, afwisselende natuur. Op deze Darwin-trektocht maak je daar uitgebreid kennis mee. De route begint in de bergen en voert je naar de fantastische stranden bij Rio de Janeiro en  Buzios. Onderweg kom je terecht in een totaal andere wereld van tropisch regenwoud met wonderlijke bomen, het Braziliaanse platteland met zijn koloniale huizen en boerderijen en betoverende, bruisende watervallen. Een aantal malen zijn we in de gelegenheid met de paarden te zwemmen.

De Peruaanse Paso-paarden zijn overigens klein van stuk. Schofthoogten bij de dit ras variëren van 142 tot 152 centimeter. Ze hebben een uitstekend uithoudingsvermogen en zijn daardoor goed op de lange ritten. De Peruaanse Paso stamt af van Iberische paarden. Hij is compact gebouwd, met een korte hals, korte rug en brede, ronde romp. Deze paarden zijn sterk ruitergericht. 

De nachten worden doorgebracht in verschillende onderkomens. Zo is er een nacht in de bergen waar je kunt kiezen tussen logeren in een berghut of in een tent, spendeer je een nacht in een fazenda (koloniaal huis/landgoed) en verblijf je in plattelandshotelletjes.

De organisatie belooft elke dag een heerlijke maaltijd op tafel te zetten. Lunches worden onderweg gebruikt. Soms lunch je in een etablissement, soms buiten onder de blauwe Braziliaanse hemel. Het paardrijden, de routes, de onderkomens en het eten vormen samen een groot feest.

Voorbeeldprogramma:

Dag 1:
Transfer van Rio de Janeiro naar de boerderij in de bergen. Ontvangst bij een heerlijke kop Braziliaanse koffie. En dan mag de rit beginnen. We verkennen het Jequitiba reservaat. Onze route loopt door bos en over bergen. Onderweg is het volop genieten van de onvergetelijke groene Braziliaanse landschappen. In het reservaat aangekomen, rijden we naar de prachtige watervallen. Diner en eerste overnachting in een hut, opgebouwd met modder en hout. Optie: overnachting in een tent op een mooie plek met geweldig uitzicht, vlak naast de hut. 

Dag 2:
Na het ontbijt zadelen we de paarden weer op en vertrekken richting Silva Jardim. De tocht voert over feeërieke paden door oerbos met indrukwekkende drakenbloedbomen. We steken de belangrijkste bergketen die het berggebied scheidt van de kust. Het pad gaat 1000 meter omhoog. We rijden door dichte bossen tot we bij de boerderij aankomen waar onze paarden overnachten. Wij ruiters kunnen een duik nemen in het meer bij de waterval voordat we worden opgepikt door de auto die ons naar ons onderkomen brengt. We logeren in een dorp op zo’n 20 minuten autorijden van de paarden.

Dag 3:
Vandaag sporen we de paarden aan om het achterland van Bananeiras in te lopen. We rijden over onverharde wegen en onderweg hebben we tijd voor een zwempauze met de paarden in de rivier. Na deze plezierige zwempartij is het tijd voor een snack waarna we langs boerderijen op het platteland de bergen intrekken. Prachtige landschappen omringen ons tijdens de klim van 500 meter. Late lunch op onze plek van bestemming Pousada Tapinua. De middag is vrij te besteden. 

Dag 4:
Het ontbijt op deze locatie is gepland om 8 uur en het idee is om rond half tien te vertrekken. We rijden over onverharde wegen en door bergen waar lieflijke dorpjes liggen. De bestemming van deze dag is Aldeia Velha, een pittoresk, relatief onbekend en verborgen bergdorp. Het ligt in een beschermd natuurgebied. We overnachten in een plattelandshotelletje waar de paarden bij het raam kunnen grazen. 

Dag 5:
Na een vroeg ontbijt stijgen we op en maken we kennis met een nieuwe omgeving. We laten de bergen achter ons en rijden naar vlak gebied. De paden zijn vlak en we zien weidse landschappen die worden doorkruist door stromende beekjes. We zien boerderijen en kuddes veen en buffels. We lunchen in Casimiro de Abreu. ’s Middags rijden we naar een oude vulkaan waar we naar een sauna kunnen of van een massage kunnen genieten (niet bij de prijs inbegrepen).

Dag 6:
Ontbijt om 8 uur en een uurtje later vertrek met de auto die ons tijdens onze tocht heeft ondersteund. We rijden langs het oude dorp Barra de São João. Hier kunnen we de weg die Charles Darwin heeft bewandeld nog zien. We rijden langs koloniale huizen en door steegjes uit die periode tot we bij het strand aankomen. Na een half uurtje autorijden zijn we op het strand waar onze paarden al klaar staan. Wij stijgen op voor een strandrit op een van de mooiste stranden van Rio de Janeiro: strand Conchas. Onderweg nemen we met de paarden een duik in zee.  Als we vervolgens verder rijden, komen we op het strand van Buzios waar we lunchen en proosten op de aankomst in Buzios. Daarna rijden we het Pau Brasil reservaat in. Via een onverharde weg bereiken we onze eindbestemming. Na het diner gaan we uit en bezoeken we de mooie badplaats Buzios.  

Dag 7:
Ontbijt en transfer naar het vliegveld.

Vertrekdata (ma, di, wo, do, vr, za, zo) Kamertype 6n *  
01/03/2021  - 30/06/2021
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Twin)
2 pers kamer (Double)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  2.028
€  1.738
€  1.738
€  1.738
01/08/2021  - 30/11/2021
2 pers kamer (Double)
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Twin)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  1.738
€  2.028
€  1.738
€  1.738
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op originele Amerikaanse dollar
2021: USD 2038 p.p vanaf 5 deelnemer.

Eenpersoonstoeslag USD 340

Data 2021
Mogelijk te boeken in de periode van Maart t/m Juni en Aug. t/m Nov. op aanvraag.

Al vastsgestelde data voor deze tocht
20-06 t/m 26-06
19-09 t/m 25-09

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90 kg.
 • Leeftijd:
  Op aanvraag
 • Aantal deelnemers:
  Min 5 ruiters en max 8 ruiters (3 weken voor vertrek), van 2 tot 5 ruiters met toeslag

Kleine groep toeslag voor 2 ruiters USD 450 p.p
Kleine groep toeslag van 3 / 4 ruiters USD 237 p.p

Inclusief

 • 7 dagen / 6 nachten
 • Waarvan 5 nachten in tweepersoonskamers in boerderij / guesthouse meestal met eigen badkamer, soms gezamenlijk sanitair, 1 nacht in een berghut of tent
 • Op basis van volpension vanaf eerste dag diner t/m laatste dag het ontbijt, incl. Frisdrank, bier, water
 • 5 dagen paardrijden, 4 tot 6 uur per dag
 • Engelstalige begeleiding
 • Bagage in de volgwagen

Exclusief

 • Heen- en terugreis (Vlucht naar Rio de Janeiro)
 • Verzameltransfer van en naar Rio de Janeiro USD 250 per auto tot max. 3 personen, retour
 • Overige alcoholische drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • Reisverzekering