Braziliaans paardrijden op de Darwin-trektocht

vanaf € 2.228 BOEK NU


canyons-waterfall-gaucho-country-ride-march-2017-1.jpg
canyons-waterfall-gaucho-country-ride-march-2017-2.jpg
canyons-waterfall-gaucho-country-ride-march-2017-3.jpg
canyons-waterfall-gaucho-country-ride-march-2017-4.jpg
canyons-waterfall-gaucho-country-ride-march-2017-5.jpg
canyons-waterfall-gaucho-country-ride-march-2017-8.jpg
canyons-waterfall-gaucho-country-ride-march-2017-9.jpg
canyons-waterfall-gaucho-country-ride-march-2017-10.jpg
canyons-waterfall-gaucho-country-ride-march-2017-12.jpg
canyons-waterfall-gaucho-country-ride-march-2017-13.jpg
canyons-waterfall-gaucho-country-ride-march-2017-14.jpg

Paardrijden vanuit de beboste bergen in Brazilië naar de fantastische stranden bij Rio de Janeiro is een ruiterlijk feest waar je echt vrolijk van wordt. Deze Darwin-trektocht laat ook de Braziliaanse cultuur zien.

vanaf € 2.228

Te paard van Braziliaanse bergen naar parelwitte stranden

Paardrijden vanuit de beboste bergen in Brazilië naar de fantastische stranden bij Rio de Janeiro is een ruiterlijk feest waar je echt vrolijk van wordt. Op Peruaanse Paso-paarden – volgens de eigenaar de enige Paso-kudde in Brazilië – ontdek je bijzondere bomen in het bos, ga je op in het uitgestrekte, groene berglandschap en word je betoverd bij de eerste aanblik van de zee als je vanuit de bergen bij de kust aankomt. Deze Darwin-trektocht laat ook de Braziliaanse cultuur zien en brengt je in een totaal andere wereld.

Brazilië kent een prachtige, afwisselende natuur. Op deze Darwin-trektocht maak je daar uitgebreid kennis mee. De route begint in de bergen en voert je naar de fantastische stranden bij Rio de Janeiro en  Buzios. Onderweg kom je terecht in een totaal andere wereld van tropisch regenwoud met wonderlijke bomen, het Braziliaanse platteland met zijn koloniale huizen en boerderijen en betoverende, bruisende watervallen. Een aantal malen zijn we in de gelegenheid met de paarden te zwemmen.

De Peruaanse Paso-paarden zijn overigens klein van stuk. Schofthoogten bij de dit ras variëren van 142 tot 152 centimeter. Ze hebben een uitstekend uithoudingsvermogen en zijn daardoor goed op de lange ritten. De Peruaanse Paso stamt af van Iberische paarden. Hij is compact gebouwd, met een korte hals, korte rug en brede, ronde romp. Deze paarden zijn sterk ruitergericht. 

De nachten worden doorgebracht in verschillende onderkomens. Zo is er een nacht in de bergen waar je kunt kiezen tussen logeren in een berghut of in een tent, spendeer je een nacht in een fazenda (koloniaal huis/landgoed) en verblijf je in plattelandshotelletjes.

De organisatie belooft elke dag een heerlijke maaltijd op tafel te zetten. Lunches worden onderweg gebruikt. Soms lunch je in een etablissement, soms buiten onder de blauwe Braziliaanse hemel. Het paardrijden, de routes, de onderkomens en het eten vormen samen een groot feest.

Inclusief

 • 7 dagen / 6 nachten
 • Waarvan 5 nachten in tweepersoonskamers in boerderij / guesthouse meestal met eigen badkamer, soms gezamenlijk sanitair, 1 nacht in een berghut of tent
 • Op basis van volpension vanaf eerste dag diner t/m laatste dag het ontbijt, incl. Frisdrank, bier, water
 • 5 dagen paardrijden, 4 tot 6 uur per dag
 • Engelstalige begeleiding
 • Bagage in de volgwagen

Exclusief

 • Heen- en terugreis (Vlucht naar Rio de Janeiro)
 • Verzameltransfer van en naar Rio de Janeiro USD 250 per auto tot max. 3 personen, retour
 • Overige alcoholische drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • Reisverzekering