Paardrijden in het mooie Bulgarije

vanaf € 885 BOEK NU


Paardrijden in het mooie Bulgarije
Paardrijden in het mooie Bulgarije
Paardrijden in het mooie Bulgarije
Paardrijden in het mooie Bulgarije
Paardrijden in het mooie Bulgarije
Paardrijden in het mooie Bulgarije

In het nationaal park in het centrale deel van de Stara Planina ligt een 1700 ha groot reservaat. Liefhebbers van natuur en avontuurlijk rijden, komen tijdens deze standplaatsweek zeker aan hun trekken

vanaf € 885

De Balkanbergketen of Stara Planina die loopt van Servië tot de Zwarte Zee, deelt Bulgarije bijna in tweeën. Aan de noordkant van het gebergte ligt het ruitercentrum. Voorbij het centrum houdt de weg op en zijn er alleen nog de bergen. Het gebied is zo groot dat geen rijdag hetzelfde is. Lokale Engelstalige gidsen wijzen u de weg in wat bekend staat als Bulgaars Zwitserland.

Het ruitercentrum beschikt over 25 paarden van het Oost Bulgaarse ras en kruisingen met Arabieren, schofthoogte ongeveer 1.60m. Er wordt gereden met westernzadels. 

Voorbeeld dagprogramma standplaatsweek:

Dag 1:
Aankomst op zaterdag met een eventuele verzameltransfer vanaf luchthaven Sofia naar de accomodatie. Hier staat het diner voor u klaar en is er de mogelijkheid om kennis te maken met de gids en wordt het weekprogramma besproken.

Dag 2.
Na het ontbijt lopen we naar de stallen waar we kennis maken met de paarden. Vervolgens maken we onze eerste kennismakingsrit met in de middag een heerlijke lunch om vervolgens weer op onze paarden te stappen en weer verder te mogen genieten van de mooie natuur.

Dag 3
Vandaag gaan we na het ontbijt een rit maken naar de "Green Meadows". Hier is de mogelijkheid om voor de ervaren ruiters een galopje te wagen, indien je dit niet wilt dan is dat natuurlijk ook prima en wordt daar ook rekening mee gehouden. Van de weiden rijden we verder naar de rivier waar we even kunnen pauzeren. Na de pauze is het nog twee uur terug rijden naar de accomodatie.

Dag 4
Vandaag rijden we de bergen in. We rijden op zo'n 1000m hoogte en kunnen genieten van de mooie vergezichten. In de avond mag je ook nog een ritje maken.

Dag 5
Na het ontbijt rijden we over de heuveltoppen van Ostrets en Peperi, langs de Black Peak (1500M) naar een klein klooster, met een heerlijke lunch in de kloostertuin. Hierna keren we door de weiden en langs rivieren terug naar ons verblijfadres

Dag 6
We gaan te paard het nationaal park in vandaag. De rit brengt ons naar Vidima, een klein dorpje, en naar zijn bekende waterval (de grootste in Bulgarije). Hier kunnen wij en de paarden even uitrusten. In de middag rijden we verder door het nationaal park en zullen we genieten van alle verborgen schatten van de natuur

Dag 7
Eerst weer heerlijke ontbijten op deze laatste dag. Vervolgens mag je kiezen hoe je de dag wilt gaan invullen, mountainbiken... paardrijden? Wat je ook kiest, je zult genieten van het schilderachtige landschap en in de avond is een afscheidsdiner.

Dag 8
na het ontbijt is het tijd voor de verzameltransfer terug naar de luchthaven van Sofia.

Vertrekdata (za) Kamertype 7n *  
01/11/2019  - 31/12/2020
2 pers kamer (Twin)
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Double)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  885
€  990
€  885
€  885

(*) Alle prijzen per persoon

Data 2020

Het gehele jaar door mogelijk te boeken op aanvraag. Aankomstdag is zaterdag.

Praktische info

 • Gewicht:
  Max 90 kg
 • Leeftijd:
  min. 10 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene
 • Aantal deelnemers:
  Min. 2 en max 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten in tweepersoonskamers in het pension, met eigen douche en toilet
 • Volpension van eerste dag het diner t/m laatste dag het ontbijt, incl. koffie thee en water
 • 6 dagen paardrijden volgens het programma
 • Lokale gids
 • Engelstalige begeleiding
 • Verzameltransfer vanaf luchthaven Sofia, duur ong. 3 uur (zaterdag aankomen voor 17.00 uur, zaterdag vertrekken na 12.00 uur)

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Afwijkende transfer, of bij latere aankomst dan 17.00 uur, € 150 per auto enkele reis (2-3 personen), ter plaatse betalen
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering