Paardrijden in de valleien van Cuba


Deze reis kent een begin met bezichtigingen van cultuur en natuur zonder paard, een middenstuk met paardrijden en einde met nieuwe verkenningen buiten het zadel.

Gevorderde Beginner

Gevorderde ruiter

Zeer gevorderde ruiter

vanaf € 3.200

Deze reis kent een begin met bezichtigingen van cultuur en natuur zonder paard, een middenstuk met paardrijden en einde met nieuwe verkenningen buiten het zadel. Het middenstuk weegt het zwaarst, maar het arrangement biedt een perfecte combinatie van Cuba leren kennen en paardrijden in een sfeervolle regio.  

Tijdens verschillende uitstapjes bezoek je typische koloniale steden en zwem je in het kristalheldere water van de Atlantische Oceaan. Aan de andere kant ligt de Caribische Zee waar je ook een duik in kunt nemen. De tabak- en koffieprovincie van Cuba, Ciego de Avilla verken je te paard. Hier rijd je door vruchtbare, groene valleien en voel je de energie van dit bijzondere Caraïbische eiland. En in de laatste dagen leer je zelfs Havana kennen. Het betekent dat deze reis in een slim programma een fors deel van Cuba laat zien.

De mogelijkheid wordt geboden om bij guajiros, landarbeiders, te logeren. Vriendelijke en gastvrije mensen die het platteland bevolken en graag de lunch met gasten delen en een dansje met je maken in de avonduren. Daarnaast wordt er in hotels overnacht.

Voorbeeld dagprogramma:

Dag 1:
Ontvangst in het hotel. Diner in een lokaal familierestaurant en overnachting in het hotel.

Dag 2:

Op 3 uur autorijden ligt de historische stad Cienfuegos. Met een gids maken wij kennis met het historische centrum van de ‘Zuidelijke Parel’ van Cuba. Gesticht in 1819 kent deze stad de rijkste architectuur en stedelijke ontwerpen van alle zuidelijke steden van Cuba.
Transfer naar Trinidad ( een uur). Deze stad uit 1514 met zijn goedbewaarde koloniale Caribische architectuur behoort tot het Wereld Erfgoed. Het centrum sprankelt van de muziek en culturele activiteiten. Diner en overnachting in een gezellig pension of familiehuis.

Dag 3:

Na het ontbijt gaan wij te paard en rijden door de mooie Ingenios vallei naar de sprookjesachtige Hoyo-watervallen. Transfer naar het strand waar we in de Caribische Zee kunnen zwemmen.
Lunch aan het strand en transfer naar Meneses, een autorit van zo’n drie uur. Welkomstdrankje en diner met op de boerderij gekweekte producten. Optioneel: introductie van Cubaanse country-muziek, Criolla. Overnachting in Los Alamos.

Dag 4:

Criollo de trote-paarden staan klaar om met ons in ongeveer 5 uur naar de Atlantische Oceaan te rijden. Onderweg laten wij ons betoveren door de grote diversiteit van de Cubaanse flora. We zien bijvoorbeeld Koninklijke palmen, guásima en yamagua bomen.
We komen aan bij het historische kamp van commandant Camilo Cienfuegos en het noordelijke front van Las Villas. De gids geeft een goede uitleg over de historische gebeurtenissen die hier plaats hadden. Ook weet hij veel te vertellen over de bijzondere vogelsoorten die in dit gebied voorkomen. Zo leven de Cubaanse tocororo en de zunzún, een van de kleinste vogeltjes ter wereld hier. In deze omgeving genieten wij van onze picknick en rijden terug. Overnachting in Los Alamos.

Dag 5:

Transfer naar de finca Santa Rubia (een uur). Dit is een particuliere familieboerderij met een plantage en een grote schuur waar tabak wordt gedroogd. Welkomstdrankje van onze gastheer en –vrouw waarna wij te paard gaan voor een tocht van vier uur in de omgeving. We keren terug naar de finca voor de lunch. ’s Middags kan je de dieren die op de boerderij worden gefokt bekijken. Diner en overnachting op de finca waar in de avonduren tijd voor Cubaanse country- muziek is.

Dag 6:

Na het ontbijt hebben we een transfer van ongeveer 2 uur naar Cayo Guillermo, waar we na aankomst heerlijk kunnen gaan zwemmen aan het prachtige strand van Playa Pilar aan de Atlantische Oceaan. Hier hebben we onze lunch en diner met overnachting in een Hotel.

Dag 7:

Na een vroeg ontbijt is er een transfer van ongeveer 2 uur naar Morón. Hier houden we een korte stop bij “El Gallo de Moron” het beroemde monument van de stad. Vervolgens reizen we verder naar Santa Clara waar we zullen stoppen om het Mausoleum van Che Guevara te bezoeken en eerst een kleine snack te eten. Daarna reizen we verder naar Havana (een transfer van ong. 3 uur) hier hebben we ons diner en overnachting.

Dag 8:

Na het ontbijt gaan we naar de Finca. Hier staan de paarden ons op te wachten voor een mooie rit van ongeveer 3 uur. We rijden naar het strand en er is nog tijd om even te zwemmen met vervolgens een lunch op het buitenterras van een leuk restaurant. Na de lunch is het tijd voor de transfer naar Havana, hier volgt een afscheidsdiner met een geweldige muzikale show als aflsuiting.

Dag 9:

Samen met een gids verken je het historische centrum van Havana te voet. De transfer naar het vliegveld is gepland om 18.00 uur.

Vertrekdata Kamertype 8n *  
21/01/2023  - 29/01/2023
2 pers kamer (Double)
1 pers kamer (Single)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  3.200
€  3.480
€  3.200

(*) Alle prijzen per persoon

* Prijzen zijn gekoppeld aan de Cubaanse CUC. In geval van sterke wisselkoersschommelingenk kan de prijs tot 2 weken voor vertrek worden aangepast.

Kamertype

8n *


21/01/2023  -  29/01/2023

2 pers kamer (Double)

3.200

1 pers kamer (Single)

3.480

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

3.200


(*) Alle prijzen per persoon

* Prijzen zijn gekoppeld aan de Cubaanse CUC. In geval van sterke wisselkoersschommelingenk kan de prijs tot 2 weken voor vertrek worden aangepast.

Data 2023

21-01 t/m 29-01

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90 kg (daarboven op aanvraag)
 • Leeftijd:
  Op aanvraag (afhankelijk van ervaring)
 • Aantal deelnemers:
  Min. 5, max. 12 ruiters (3 weken voor vertrek)


Inclusief

 • 9 dagen/8 nachten in een-/of tweepersoonskamer met eigen sanitair
 • Volpension vanaf lunch tweede dag t/m ontbijt laatste dag (incusief 1 drankje bij de maaltijd (bier, frisdrank, water) excl. lunch dag 9
 • 4 dagen paardrijden volgens het programma
 • Engelstalige gids gedurende het gehele programma
 • Verzameltransfer naar de luchthaven Jose Marti van Havana om 18.00 uur
 • Transfers gedurende het programma
 • Bagagetransport in de volgwagen

Exclusief

 • Heen-en terugreis (vlucht naar Havana)
 • Entrees excursies
 • Extra drankjes
 • Lunch dag 9
 • Lokale belastingen
 • Fooien (+ € 50) , ter plaatse betalen
 • Transfer dag aankomst naar het hotel vanaf de luchthaven Jose Marti in Havana, ter plaatse betalen
 • Afwijkende privetransfers op dag 9 naar de luchthaven
 • Reisverzekering (verplicht in Cuba)
 • Overige persoonlijke uitgaven