Paardrijden door de Désert des Agriates.

vanaf € 1.200 BOEK NU


Desert des Agriates van Corsica
Desert des Agriates van Corsica
Desert des Agriates van Corsica
Desert des Agriates van Corsica
Desert des Agriates van Corsica
Desert des Agriates van Corsica
Desert des Agriates van Corsica
Desert des Agriates van Corsica

Een trektocht te paard op het eiland in de Middellandse Zee die al je zintuigen op scherp zet. Ritten door de karakteristieke maquis het beklimmen van steile bergen en de kennismaking met het uitgestrekte natuurgebied

vanaf € 1.200

Het bergachtige Corsica met zijn afwisselende landschappen staat centraal in de ruiterreis  ‘Désert des Agriates’  vol avontuurlijke ontdekkingen. Ervaar de woestenij van het Franse eiland vanuit het zadel. 

Tijdens deze trektocht rijden we door de bergen, draven we over vlakten en zwemmen we met de paarden in zee. We komen aan in bergdorpjes en genieten van picknicks in de open lucht. 
De paarden waarop we rijden zijn levendig: ze kennen veel vrijheid en leven buiten in de kudde. Daardoor staat de hiërarchie in de groep vast en dat geeft de paarden rust in het hoofd. De paarden lopen gemakkelijk door de bergen. Materiaal dat speciaal is gemaakt voor trektochten laat ons gemakkelijk rijden.
De keuken gebruikt zoveel mogelijk lokale producten en de maaltijden gebaseerd op traditionele recepten zijn huisgemaakt. 
‘Désert des Agriates’ is een uitgestrekt natuurgebied dat zich prachtig leent voor paardrijden. De woestenij waar op slechts enkele herders na niemand, woont was ooit de voorraadschuur van Corsica. In het onherbergzame gebied werden olijven geteeld, net zoals fruit en tarwe. Ook bood de streek ruimte aan wijnbouw. Hier leren we Corsica in al zijn wildheid te paard kennen. Het is wellicht het meest opvallende, want afwijkende deel van deze trektocht.  Deze reis biedt ook een rit naar het afgelegen dorpje Novella dat hoog in de bergen ligt. Ritten op de zandstranden vormen een mooi contrast met de tochten door de woestenij en op de magnifieke hoogvlakte.
 
Er wordt gereden op lieve Corsicaanse paarden (1.48m - 1,55m) en kruisingen hiervan (1,55m - 1,65m). Deze paarden zijn goed gewend aan de bergen. De zadels waar we mee rijden zijn Forestier zadels, we hebben geen westernzadels.

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten op indeling in tenten, eenvoudige berghutten, gites, stacaravans (slaapzakaccommodaties)
 • Volpension vanaf eerste dag het diner t/m laatste dag het ontbijt, inclusief tafelwijn en water bij het diner
 • 6 dagen paardrijden, ong. 5 uur per dag
 • Frans- en engelstalige begeleiding
 • Bagagevervoer in volgwagen
 • Eventuele verzameltransfer treinstation Corte

Exclusief

 • Heen- en terugreis (vlucht naar Bastia)
 • Verzameltransfer vanaf de luchthaven Bastia € 50 p.p. retour (aankomen voor 17.00 uur, vertrek vlucht na 12.00 uur)
 • Afwijkende privetransfer € 40 enkele reis
 • Reisverzekering (verplicht)
 • Dieëtwensen/essenties op aanvraag (en soms tegen een toeslag)