De 1001 meren van Brenne te paard verkennen


Doorkruis het regionale natuurpark Brenne te paard en beleef een prachtige ruiterervaring in de schitterende natuur van Frankrijk. Een snelle tocht gekenmerkt door hoogtepunten en volop gevarieerde historie.

vanaf € 1.550

Prachtig paardrijden in het natuurpark Brenne
Doorkruis het regionale natuurpark Brenne te paard en beleef een prachtige ruiterervaring in de schitterende natuur van Frankrijk. Een tocht gekenmerkt door hoogtepunten en volop gevarieerde historie. Iedere ruiter weet dat de indrukken van de omgeving het beste worden opgedaan als je in het zadel zit. Op deze tocht rijden we met Arabische, Berberse en Spaanse kruisingen.

Het natuurpark Brenne behelst 166.000 hectare ongerepte natuur. Er liggen meer dan tweeduizend meren en grote vijvers. Het is een paradijs voor flora en fauna. Trekvogels komen hier graag tijdens het paringsseizoen. Deze oase van rust herbergt een aaneenschakeling van wateren, moerassen, heidevelden, weilanden en bossen. Zo’n 2300 diersoorten en 1200 plantensoorten vinden hier hun thuis.
Van ruiters die dit geweldige gebied te paard verkennen, wordt verwacht dat zij een goede conditie hebben en 30 tot ruim 40 kilometer per dag in de drie gangen kunnen paardrijden.
Er wordt snel gereden zodra de grond het toelaat voorwaarts te gaan.

Voorbeeldprogramma trektocht De 1001 meren van Brenne

Dag 1:
Dag van aankomst, mogelijkheid van transfer van het TGV treinstation.  Na aankomst is er een kennismaking met het team en andere deelnemers. Diner en overnachting op het ruitercentrum.

Dag 2: 
De trektocht kan na het ontbijt beginnen. Langs de rivier In Creuse rijden we door een heel groen en onbewoond gebied. Op de oevers van de rivier, vlakbij een 11e-eeuws klooster wordt het tijd voor de lunch. Het klooster wordt overigens nog bewoond. Benedictijnse monniken houden het klooster in stand. In de middag rijden we naar Tournon Saint Martin waar we overnachten.

Dag 3: 
Een rit van zo’n 32 kilometer ligt vandaag in het verschiet. We rijden langs de rivier Claise. ‘s Morgens rijden wij richting Martizay. Dit is een klein plaatsje in het midden van Brenne. Tussen de middag pauzeren wij bij Brossay sur Claise. Daarna vervolgt onze tocht door het bos op het massief van Preuilly. In Obeterre stijgen wij af. De paarden overnachten hier. Wij worden opgehaald en gaan naar de herberg waar wij ook dineren.

Dag 4: 
Vanuit Obeterre rijden we langs de Haute Touche. Wellicht laat een aantal wilde dieren zich hier zien. Daarna rijden we door naar Azay le Ferron, een fabuleus kasteeldorp. Lunchpauze in Bray. Bezoek van een geitenboerderij behoort tot de mogelijkheden. In de middaguren rijden we door naar het hart van het merenlandschap en het natuurpark. Het is puur genieten van de natuur en zo rijden we naar Mezières et Brenne waar we aan het einde van de middag na 37 kilometer paardrijden aankomen. Diner en overnachting.

Dag 5: 
Vandaag maken we de langste etappe van 40 kilometer naar Epineau. De paden liggen langs heggen en voeren langs fantastische uitkijkpunten. De rit van vandaag gaat ook snel. We lunchen bij een mooi meer, Etang de Sault. ’s Middags rijden we door Rosnay, een dorp dat in de omgeving bekend is om zijn grote veemarkt van weleer. De hekken en het grote, groene dorpsplein herinneren aan die dagen. Via dit dorpje rijden we door de glooiende heuvels naar onze bestemming Epineau. 

Dag 6: 
Het landschap waar wij vandaag doorheen rijden is heuvelachtig en groen. Kleine bossen en mooie paden stellen ons in de gelegenheid voorwaarts te rijden. We lunchen bij de rivier Anglin. In de middag rijden we naar Anvieres waar wij ons pension vinden. We hebben 30 kilometer gereden.

Dag 7: 
Het is alweer de laatste dag van de trektocht. Vandaag keren wij terug naar het beginpunt. De route laat een zeer gevarieerd landschap zien. Soms waden we door de rivier en we hebben zicht op het kasteel Les Forges. Lunchpauze in Bethines. Na de lunch rijden we langs de rivier Saleron tot wij bij onze bestemming zijn aangekomen. De paarden worden afgezadeld en naar hun thuis vervoerd. Ruiters kunnen kiezen of dit hun laatste dag is in de mooie natuur van Brenne, of nog een nachtje bijboeken.

 

Vertrekdata Kamertype 6n *  
15/10/2023  - 20/10/2023
Kamer op indeling
€  1.550
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Kamertype

6n *


15/10/2023  -  20/10/2023

Kamer op indeling

1.550


(*) Alle prijzen per persoon

Data 2023

15-10 t/m 20-10 - 3 ruiters, 5 plaatsen

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90 kg
 • Leeftijd:
  Min. 12 jaar en ervaren. Onder begeleiding van een volwassene
 • Aantal deelnemers:
  Min. 4 en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 7 dagen / 6 nachten in 2* hotels of groepsaccommodaties
 • Volpension vanaf diner aankomstdag (inclusief aperitief en tafelwijn bij lunch) t/m laatste rijdag de lunch
 • 6 dagen paardrijden
 • Engels- en Duitstalige begeleiding
 • Bagage in volgwagen ( bij minimaal 4 personen)

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis-/annuleringsverzekering