Eindejaarstochten te paard in de Provence


Rijd aan het einde van het jaar te paard door de mooie bossen van de Zuid-Franse Provençe, geniet van de routes die langs de wijngaarden voeren en werp een blik op de fruit- en olijfgaarden.

vanaf € 1.400

Sluit het jaar te paard af in de Provençe

Rijd aan het einde van het jaar te paard door de mooie bossen van de Zuid-Franse Provençe, geniet van de routes die langs de wijngaarden voeren en werp een blik op de fruit- en olijfgaarden. Ook aan het einde van het jaar blijft dit landschap adembenemend. Een Engelssprekende gids begeleidt de tochten. Onze culinair assistent verzorgt warme lunches die hij ons nabrengt.

Na elke dagtocht keren wij terug naar ons gezellige pension op steenworp afstand gelegen van het ruitercentrum. Je kunt kiezen uit twee- of driepersoonskamers. Tegen bijbetaling is het mogelijk een single-room te boeken. Bij het onderkomen tref je een overdekt zwembad en een jacuzzi. En hier geniet je ’s avonds van het aperitief en diner. Op Oudejaarsavond beleef je in deze fijne omgeving een memorabel Provençaals diner en Oud & Nieuwfeest.

Van ruiters wordt gevraagd makkelijk in stap en draf te kunnen rijden en te kunnen galopperen op welwillende paarden.

Voorbeeldprogramma:

26 December: 
Transfer vanaf het vliegveld of het station naar je onderkomen, je Franse boerderij voor de komende tijd. Het pension is vlakbij het ruitercentrum gelegen. Nadat iedereen is gesetteld, is het tijd voor het aperitiefje waarbij een presentatie wordt gegeven over de komende dagen in de Provençe. Diner.

27 December: 
Een korte paardrijtocht voert door de omringende heuvels. Het gaat om twee uur paardrijden in de ochtend en twee uurtjes in de middag. Een rondleiding door wijnkelders waarbij een kleine proeverij niet kan ontbreken is bij deze tocht inbegrepen. Terug op de boerderij kan je heerlijk bijkomen bij de open haard. De chef bereidt in de tussentijd het diner.

28 December: 
Een mooie tocht naar de oevers van de rivier de Durance staat op het programma. Een zalige picknick met aperitief, kazen, salades, lokale pastei, wijn en koffie wordt in de buitenlucht geserveerd. Vervolgens rijden we verder door de heuvels waar we de gehele vallei van de Durance ontdekken. Ook nemen we een kijkje in het klifdorp Lauris. De terugtocht is een ontspannen en gemakkelijke rit door het fraaie boerenlandschap. De grond is vruchtbaar waardoor boeren hier asperges, olijven, kersen, abrikozen, meloen en wijn verbouwen.

29 December: 
Een halve dag vrij van paardrijden kan je besteden in Lourmarin. Het dorp kent een mooi kasteel en een lokale markt en is in Frankrijk bestempeld als een van de fijnste dorpen van Frankrijk. Na de (deze niet-inbegrepen)lunch in het dorp gaan we in de middag weer te paard. We rijden langs de olijfbomen, fruitgaarden en wijngaarden. We stoppen bij een wijnkelder voor een proeverij.

30 December: 
Transfer naar Buoux voor een tweedaagse trektocht van Buoux naar Lauris. We rijden naar de toppen van de Luberon om daar te genieten van een prachtig panorama. Vanaf deze plek kan je de besneeuwde toppen van de Alpen in het noorden zien en de schitterende Middellandse zee in het zuiden. In de buurt van het dorp Lourmarin genieten we van een fijn bereide picknick. De middag gebruiken we om de aan de voet van de zuidelijke Luberon te rijden waar we geweldig zicht hebben op de berg Sainte Victoire. Cezanne heeft deze schoonheid geschilderd. We rijden vervolgens naar Lauris.

31 December: 
Vandaag staat de etappe Lauris-Buoux voor de deur. We rijden naar het historisch dorp Bonnieux. De huizen in deze plaats zijn gemaakt van leisteen uit de lokale kliffen en steen uit de omgeving. Het plateau wordt bedekt door amandelbomen en lavendel. Ons buffet wordt vlakbij het dorp bereid. ’s Middags volgen wij de rivier Aiguebrun. Dit is een plezierige tocht langs helder water dat wordt geflankeerd door rijke begroeiing en prachtige kliffen. Deze zijn populair bij bergbeklimmers. Paarden en ruiters krijgen aan het einde van deze mooie tocht een transfer naar Lauris waar we genieten van het Provençaalse diner en een gezellige Oudejaarsavond.

1 Januari: 
Ontbijt en vertrek naar het station of het vliegveld.  

Vertrekdata Kamertype 6n *  
26/12/2021  - 01/01/2022
2 a 3 pers. kamer
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
1 pers kamer (Single)
€  1.400
€  1.400
€  1.700

(*) Alle prijzen per persoon

Kamertype

6n *


26/12/2021  -  01/01/2022

2 a 3 pers. kamer

1.400

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

1.400

1 pers kamer (Single)

1.700


(*) Alle prijzen per persoon


 Data 2021
26-12 t/m 01-01

 

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 100 kg
 • Leeftijd:
  Min. 12 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene
 • Aantal deelnemers:
  Min. 2 ruiters en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)
 • reis.detail.afstand_auto:
  Utrecht 1.150km, Brussel 980 km

Inclusief

 • 7 dagen / 6 nachten in een-, twee- of driepersoonskamer met eigen badkamer (afhankelijk van reservering)
 • Op basis van volpension vanaf diner dag aankomst t/m ontbijt dag van vertrek, inclusief tafelwijn. excl. 1x lunch
 • 5 dagen paardrijden ( 4 dagen 5 tot 6 uur per dag, eerste dag ong. 3 1/2 uur)
 • Engelstalige begeleiding
 • Bagagevervoer in volgwagen bij trektochtgedeelte( 1 koffer / tas max. 15 kg per persoon)
 • Verzameltransfer heen: op donderdag 26/12 vanaf TGV station Aix en Provence (aankomen voor 16.45 uur) , treinstation Aix-en-Provence Centrum (aankomen voor 17.15 uur), luchthaven Marseille ( aankomen voor 16.30 uur)
 • Verzameltransfer terug: op woensdag 1/1 vanaf TGV station Aix en Provence (terug op het TGV station om 10.30 uur) , treinstation Aix-en-Provence Centrum (terug om 10.00 uur), luchthaven Marseille (terug om 11.00 uur, vertrek vlucht na 13.00 uur)
 • Bagagerestricties verzameltransfers: 1 koffer per persoon, maximum 15 kg ( maximum afmetingen 70x40x40 cm)

Exclusief

 • Heen- en terugreis ( vlucht naar Marseille of trein naar Aix en Provence)
 • Extra drankjes
 • 1 x lunch
 • Fooien
 • Afwijkende transfers buiten de standaard tijden ( ong. € 110 tot € 150 per taxi enkele reis)
 • Reisverzekering