Geniet van paardrijden en de Franse rijschool: Cadre Noir Saumur


Zes dagen paardrijden en een uitzonderlijk bezoek aan de Franse rijschool van het Cadre Noir. Daar draait het om in deze dynamische ruiterreis in de buurt van de Loire.

Gevorderde ruiter

Zeer gevorderde ruiter

vanaf € 2.892

Zes dagen paardrijden en een uitzonderlijk bezoek aan de Franse rijschool van het Cadre Noir. Daar draait het om in deze dynamische ruiterreis in de buurt van de Loire. Vriendelijke kruisingen, speciaal getraind om trektochten te rijden, laten je dit fantastische stukje Loire-gebied zien.

Te paard naar Ecole Nationale d’Equitation voor uniek bezoek

Wil je een uitzonderlijke, unieke en luxueuze trektocht te paard beleven? Tijdens deze trektocht in het prachtige gebied rond de Loire duik je middenin het hart van het mythische Cadre Noir. Je leert de traditionele Franse rijschool kennen en je trekt te paard langs de Loire in een streek met historische Romaanse kloosters.

Het Cadre Noir van Saumur, ofwel de Zwarte Rijstoet van Saumur, bewaakt en bewaart de paardrijkunst in de Franse stijl. Het behoort tot de meest prestigieuze rijscholen ter wereld. Eliteruiters trainen hier elke dag. Het Cadre Noir van twee eeuwen oud, is opgenomen op de Unesco Werelderfgoedlijst van immaterieel erfgoed.

Gebied

Je bezoekt dit notoire gezelschap tijdens deze trektocht te paard. Deze voert verder door prachtig, zachtglooiend gebied waar de beroemde Loire stroomt en waar de geschiedenis zichtbaar is in kloosters en kastelen.

Je overnacht in exclusieve hotels – chateaus en een landhuis - waar de kamers charmant en luxe zijn. De keuken is verfijnd.

Let wel: Tijdens deze tocht rijd je in hoog tempo. Van ruiters wordt verwacht dat zij passie hebben voor paardrijden en met plezier lang galopperen over de zandwegen van de Hippodrome de Verrie.

De matches tussen paard en ruiter worden gemaakt op basis van lengte en gewicht van de ruiter.

Voorbeeld dagprogramma:

Dag 1:

Aankomst in het hotel, een 14e eeuws gebouw en bezoek aan het Chateau van Saumar. Daarna volgt in het hotel een bespreking van de komende dagen. Daarna volgt het diner en wordt het tijd voor de overnachting.

Dag 2:

De tocht te paard begint voor het kasteel van Saumur en leidt naar de hoogten van Saint Hilaire Saint Florent waar het prestigieuze Cadre Noir en de kostbare Ecole Nationale d’Equitation – de nationale Franse rijschool – ligt. De paardrijrit hier naar toe duurt ongeveer 1,5 uur. Lunch op de Ecole Nationale d’Equitation (ENE). Na de lunch volgt een privé-tocht in de ENE. Wij hebben speciale toestemming om de eventing-gronden van de Hippodrome de Verrie te paard te verkennen. Hier wordt het Internationale driedaagse eventing programma gehouden. Vervolgens krijgen wij een begeleide toer door de stallen van het Cadre Noir en de rijschool. Na afloop genieten wij van een aperitiefje in de Bar le Canter, de plaats waar ruiters en kampioenen elkaar ontmoeten. We dineren in ons hotel. (‘s Middags heb je in totaal zo’n 2,5 uur paardgereden).

Dag 3:

In de ochtend staat een privé-clinic op het programma met een ruiter van het Cadre Noir van Saumur. Wij krijgen de traditionele Franse rijkunst uitgelegd en hoe die wordt toegepast bij het voorbereiden en verbeteren van een dressuurpaard. Lunch in de ENE. ’s Middags maken wij een rit door het land, van in totaal ongeveer drie uur paardrijden. Deze tocht voert je naar plekken waar je spectaculair zicht hebt op de Loire. We bezoeken de Romaanse kerken van Chenehutte en Trèves. We dineren en overnachten in een landhuis met fantastisch zicht op de rivier de Loire.

Dag 4:

Vanuit Chenehutte rijden we deze dag naar Saint Hilaire. In de morgen rijden we ongeveer 2,5 uur. We zetten eerst koers naar de Prieuriale van Notre Dame de Cunault, een meesterwerk van Romaanse kunst. We lunchen in een lokaal restaurant. ’s Middags rijden we in twee uur naar ons hotel in Saumur. Onderweg komen wij langs verschillende megalithen; sporen van een bewoning in het Neolithische tijdperk. We genieten van een aperitiefje en het diner op een traditionele Loire-boot die ons van Chenehutte naar Saumur brengt. Hotelovernachting in Saumur.

Dag 5:

Wij beginnen onze tocht van vandaag vanaf de ENE en rijden over prachtige zandwegen naar Marson. Marson werd al bewoond voor het begin van de jaartelling. Wij ontdekken overblijfselen van oude bewoners, we zien de oude Romeinse kapel en bezoeken het private chateau. Na twee uur paardrijden is het tijd voor de lunch. Die gebruiken wij in de oude grotten van Marson. Na de lunch maken wij een tocht van zo’n twee uur die begint met een mooie bosrit. Daarna rijden we het land in naar de ondergrondse sculpturen Pierre et Lumière en we bezoeken het museum van paddestoelen. ’s Avonds staat een bezoek aan het beroemde Cadre Noir van Saumur op het programma. We genieten van een gourmet-diner in Saumur en overnachten in het hotel in Saumur.

Dag 6:

Na het ontbijt is het tijd voor vertrek.

Vertrekdata (zo) Kamertype 5n *  
01/01/2023  - 31/12/2023
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Double)
2 pers kamer (Twin)
€  2.892
€  3.486
€  2.892
€  2.892
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Kamertype

5n *


01/01/2023  -  31/12/2023

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

2.892

1 pers kamer (Single)

3.486

2 pers kamer (Double)

2.892

2 pers kamer (Twin)

2.892


(*) Alle prijzen per persoon

Niet mogelijk in 2023

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90 kg
 • Aantal deelnemers:
  Min. 5 ruiters en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 6 dagen / 5 nachten in exclusieve hotels – chateaus en een landhuis met eigen badkamer
 • Op basis van volpension vanaf diner dag van aankomst t/m het ontbijt op de dag van vertrek, incl. tafelwijn.
 • 4 dagen paardrijden, 4 a 6 uur per dag
 • Transport van bagage tijdens de trektocht
 • Excursies die in het programma zijn beschreven
 • Frans- en Engelstalige gids

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer van en naar treinstation Saumur, ongeveer € 20 per taxi. Enkele reis, ter plaatse te betalen
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis-/annuleringsverzekering