Magnifieke ‘Veehoederstrektocht’ te paard in de Morvan


De Morvan vormt het hart van Bourgondië. In deze bosrijke en heuvelachtige omgeving kan je op snelle Arabieren en Arabische kruisingen deze Veehoederstocht te paard maken.

Gevorderde ruiter

Zeer gevorderde ruiter

vanaf € 1.300

De Morvan vormt het hart van Bourgondië. In deze bosrijke en heuvelachtige omgeving kan je op snelle Arabieren en Arabische kruisingen deze Veehoederstocht te paard maken. De tocht voert door bossen en langs gigantische meren. Je rijdt over steile paden, maar ook over lange brede paden waar je uitgebreid kunt galopperen. Dit is een zalige paardrijvakantie op snelle, goed uitgeruste paarden. 

Volop genieten van paardrijden en de Morvan
Paardrijden in de Morvan betekent hippisch genieten in een schitterend bergachtig gebied in Bourgondisch Frankrijk. De Morvan is officieel een regionaal natuurpark. In de streek is amper industrie te vinden, waardoor de lucht erg zuiver is en ook lichtvervuiling nauwelijks voorkomt. In alle opzichten is de Morvan een fantastisch gebied voor een paardrijvakantie.

Deze trektocht te paard van een week laat je uitgebreid kennismaken met de variatie van de streek. Dagelijks wordt zo’n vijf uur paardgereden. 

De lunch wordt op mooie plekken in de buitenlucht genoten. Diners en overnachtingen hebben plaats in hotels en eenvoudige maar nette gîtes.    
Van ruiters wordt verwacht dat zij zich in alle drie de gangen, stap, draf en galop, comfortabel voelen.

Voorbeeldprogramma  ‘Veehoederstrektocht’ te paard in de Morvan

Dag 1: 
Ontvangst op het paardrijcentrum en bespreking van het verblijf. Diner en overnachting in de gite.

Dag 2: 
We verzorgen de paarden, zadelen en stijgen op voor een mooie rit in de heuvels  en door het bos. We rijden naar het fort Planche en langs de oude stenen die de grens van de hertog van Bourgondië markeerden. Middenin het bos wordt het lunchtijd. Na de middagpauze dalen we af naar het Bourgondische dorp waar wij ons hotel vinden.

Dag 3: 
We stijgen op en rijden naar Mont Beuvray en Bibracte, de voormalige hoofdplaats van de  Aedui, de Gallische voorouders van de Bourgondiërs. Deze plaats was eens dichtbevolkt. Onderweg stoppen we op een punt van waar we een prachtig uitzicht over de Morvan hebben. De rit vervolgt over schitterende bospaden van de Haut Folin naar onze gite waar wij dineren en overnachten.

Dag 4: 
We ontwaken tussen de oude bossen van Anost. Laat je overweldigen door de heerlijke houtgeuren en het ruisen van de bladeren als we weer in het zadel zitten. We rijden door dit rustieke landschap en lunchen bij een Gallisch-Romeinse site. ’s Middags rijden we richting Chateau Chinon. De tocht voert uiteindelijk naar Saint Hilaire en Morvan waar wij dineren overnachten in een origineel onderkomen. 

Dag 5: 
Door de heuvels rijden we ’s morgens naar het meer van Pannecière. Dit is een van de grote meren in Morvan. Onze rit voert over smalle, steile paden en door kleine, verloren gehuchten in het midden van dit bijzondere landschap. ’s Middags volgen wij een oude Romeinse weg van langer dan 8 kilometer. We rijden naar Brassy, waar wij ons hotel voor de overnachting vinden.

Dag 6: 
Door de bossen rijden wij in zuidwestelijke richting naar het meer van Settons. Aan de waterkant genieten wij van de lunch. Daarna vervolgen wij onze tocht langs het meer en rijden over de beboste heuvelruggen van Moux en Morvan en daarna Alligny. Hier overnachten wij in de herberg van Morvan.

Dag 7: 
Op deze laatste dag van de trektocht rijden wij over afwisselende paden door het adembenemende landschap. Onderweg komen we op plekken waar we een grandioos uitzicht hebben op de Morvan. De lunch gebruiken we aan de oevers van de Ternin. Daarna keren wij terug naar het ruitercentrum waar de tocht begon. We rijden ongeveer 10 kilometer in het tempo van een endurance! De tocht komt laat in de middag ten einde. Aan het einde van de dag is het tijd voor afscheid en vertrek. Ook is het mogelijk om nog een extra nacht bij te boeken indien gewenst       

Mogelijk bij te boeken; dag 8:
Na het ontbijt tijd om afscheid te nemen en vertrek naar huis

 

Vertrekdata Kamertype 6n *  
15/05/2022  - 21/05/2022
2 pers kamer (Twin)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  1.300
€  1.300

(*) Alle prijzen per persoon

Kamertype

6n *


15/05/2022  -  21/05/2022

2 pers kamer (Twin)

1.300

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

1.300


(*) Alle prijzen per persoon

Data 2022

15-05 t/m 21-05


Praktische info

 • Ervaring:
  Alleen geschikt voor gevorderde ruiters
 • Gewicht:
  Max. 92 kg, indien zwaarder op aanvraag mogelijk
 • Leeftijd:
  Min. 16 jaar (tot 18 jaar onder begeleiding van een volwassene)
 • Aantal deelnemers:
  Min. 8 ruiters en max. 13 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 7 dagen / 6 nachten in hotel / B and B en eenvoudige gîte
 • Op basis van volpension vanaf diner dag van aankomst t/m de lunch op de laatste rijdag, incl. drankjes tijdens de lunch
 • 6 dagen paardrijden ong. 5 uur per dag
 • Professionele Frans- en Engelstalige gids
 • Bagagevervoer per volgwagen

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer van en naar het TGV treinstation
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Extra nacht incl. diner en ontbijt € 80 p.p