Montagnes et Legendes in de Elzas (sterritten voor gevorderden)

vanaf € 935 BOEK NU


Montagnes et Legendes in de Elzas
Montagnes et Legendes in de Elzas
Montagnes et Legendes in de Elzas
Montagnes et Legendes in de Elzas
Montagnes et Legendes in de Elzas
Montagnes et Legendes in de Elzas
Montagnes et Legendes in de Elzas
Montagnes et Legendes in de Elzas
Montagnes et Legendes in de Elzas

Paardrijden in de Elzas, in het uiterste oosten van Frankrijk, betekent paardrijden in de bergen. Het paardrijcentrum beschikt over uiteenlopende paardenrassen.

vanaf € 935

Montagnes et Legendes in de Elzas (sterritten voor gevorderden)

Paardrijden in de Elzas, in het uiterste oosten van Frankrijk, betekent paardrijden in de
bergen. Het paardrijcentrum beschikt over uiteenlopende paardenrassen. Dat betekent dat er voor iedereen een geschikt paard is. Ook heeft de organisatie voor een goede uitrusting gezorgd, waardoor je comfortabel kunt zitten.

De Elzas is een apart gebied in het oosten van Frankrijk. Het ligt pal tegen Duitsland aan en is in het verleden een aantal perioden ook,Duits geweest. Die geschiedenis vertaalt zich in de vele Duitse plaatsnamen. Sinds 1945 is de Elzas weer Frans, nadat het in de oorlog was ingelijfd door Duitsland.

In de Elzas worden prachtige witte wijnen geproduceerd. Denk aan Riesling en Sylvaner wijn. De keuken kent stevige maaltijden. Dat is te verklaren uit de behoorlijke winters die de Elzassers kennen. Waar de gemiddelde Fransman Coq au Vin wel kent, heeft de Elzasser zijn eigen Coq au Riesling bedacht. Aangepast aan de streek.

De natuur is overweldigend. Tijdens deze sterritten rijd je door onder meer Natura2000-gebied, gebieden die door Europa zijn aangewezen als zeer bijzonder. Daarom wordt er streng op gelet dat deze gebieden niet worden aangetast door mensenhanden. Je kunt er wel paardrijden.

Wie dit arrangement boet wordt zondagavond voor het eerst verwacht en wordt geacht de volgende zaterdag in de morgen afscheid te nemen.

Voorbeeld dagprogramma:

Dag 1:
Verzamelen bij het hippisch centrum tussen 18.00 en 20.30 uur. De eerste avond
maken we tijdens een typische Elzasser maaltijd kennis met de andere deelnemers uit de groep en onze begeleiders. Diner en overnachting op het paardencentrum.

Dag 2:
De eerste ochtend maken we kennis met de paarden en maken we een bosrit. Tijdens de tocht testen we ons niveau van paardrijden en wennen we aan de omgeving. Op 1099 meter hoogte rijden we door Natura-2000 gebied. ‘s Middags zetten we koers richting het kleine dorp Hohwald. Onderweg bewonderen we de prachtige waterval, een van de mooiste in de Elzas.

Dag 3: 
Na het ontbijt rijden we richting de Rotlach. Dit gebied heeft de reputatie hét woonoord van verschillende troepen herten te zijn. Tussen de middag houden we even stil om in de ruïnes van een fort te lunchen. Daarna stijgen we weer op en vervolgen onze weg naar het paardrijcentrum.

Dag 4:
Deze ochtend maken we rit tot aan de ‘Verlorene Eck’, de verloren hoek. Hier zijn dertig menhirs in ronde bogen neergezet. De plaatsing van deze stenen is een raadsel dat tot vandaag nog niet is opgelost. Op deze plek gaan wij picknicken. ’s Middags rijden we naar de Heidenkopf, het toppunt van de Vogezen die 787 meter hoog is. Er staat hier een toren die een groot uitzicht biedt op het massief van de Vogezen en de vlakte van de Elzas.

Dag 5: 
Wij vertrekken te paard, uiteraard, naar de Serva-waterval. We dalen af naar het dorp
Natzwiller, waar het enige concentratiekamp op Frans grondgebied heeft gelegen. De Elzas werd in 1940 ingelijfd door Duitsland. Na het bezoek aan Natzwiller zetten wij onze tocht voort over een botanisch pad. Verschillende punten van dit pad bieden ons een prachtig uitzicht op de vallei. We lunchen op de kleine heuvel van Pfriemenkopf waarna we terugkeren naar het centrum. Op de terugweg rijden we over stukken land die uitnodigen tot een galop.

Dag 6: 
Voor onze laatste rit rijden we vandaag naar het plateau van de Haut Lachamp en de Bas Lachamp dat ons een geweldig panorama biedt. We doorkruisen kleine dorpjes voordat we op de top van de Perheuz aankomen. Een mooie plek voor onze picknick. In de middag beginnen we aan de klim van de Mont St Jean. Na een mooie galop komen we boven aan waar we genieten van een zicht op de bergen. We kunnen compleet rondom kijken.

Dag 7:
Individueel vertrek na het ontbijt.

Vertrekdata (zo) Kamertype 6n *  
05/04/2020  - 01/11/2020
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Double)
2 pers kamer (Twin)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  1.115
€  935
€  935
€  935
04/04/2021  - 01/11/2021
2 pers kamer (Double)
2 pers kamer (Twin)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
1 pers kamer (Single)
€  1.285
€  1.285
€  1.285
€  1.525
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Data 2021

Mogelijk te boeken in de periode van 04-04 t/m 01-11, op aanvraag. Aankomstdag is zondag.

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 95 kg.
 • Leeftijd:
  Min. 7 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassenen.
 • Aantal deelnemers:
  Min. 4 ruiters en max. 12 ruiters (3 weken voor vertrek)

Bij minder dan 4 deelnemers is deelname wel mogelijk tegen  een kleine toeslag
- Bij 1 persoon, toeslag van € 250
- Bij 2 personen, toeslag van € 100 p.p
- Bij 3 personen, toeslag van € 50 p.p

Niet ruiters zijn ook welkom hier.

Kinderen jonger dan 12 jaar krijgen een korting van € 100 per kind

Inclusief

 • 7 dagen / 6 nachten, in tweepersoonskamers
 • Op basis van volpension van eerste dag diner t/m laatste dag ontbijt
 • 5 dagen paardrijden gemiddeld 4 a 6 uur per dag.
 • Engelstalige begeleiding

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer van luchthaven-/ treinstation van Strasbourg of het treinstation van Colmar € 50 enkele reis p.p, van Selestat € 30, alleen mogelijk op aanvraag na overlegivm de tijden van transfer
 • Drankjes
 • Overige maaltijden
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering