Sneeuwwitte trektocht te paard in Pyreneeën


In de winter zijn er mensen die ineenduiken aan de kant van de weg, anderen slapen tot de lente ontwaakt, maar in de Franse Pyreneeën zit een paardrijorganisatie die kans ziet een prachtige wintertocht te paard te houden.

Gevorderde ruiter

Zeer gevorderde ruiter

vanaf € 700

In de winter zijn er mensen die ineenduiken aan de kant van de weg, anderen slapen tot de lente ontwaakt, maar in de Franse Pyreneeën zit een paardrijorganisatie die kans ziet een prachtige wintertocht te paard te houden. Rijd mee op hun Arabieren en Berbers en beleef een sprookjesachtige winterervaring in de witte Pyreneeën.

Paardrijden in besneeuwde Pyreneeën

Deze wintertrektocht te paard in de Pyreneeën is er eigenlijk een om niet te missen. Het berglandschap in de Franse Pyreneeën is ’s winters in wit gehuld, ronduit betoverend.

Het winterarrangement bestaat in totaal uit zes dagen: een dag van aankomst, vier dagen paardrijden in de sneeuw van de Pyreneeën en een dag van afscheid nemen.

Je rijdt in vier dagen over besneeuwd weideland, over indrukwekkende bergpassen en door wilde valleien. De plateaus en ook de bergen hebben in dit jaargetijde een compleet ander aangezicht dan in de zomer, waarin je hier overigens ook prachtige trektochten te paard kunt maken.

Onderweg logeer je in heerlijk warme gites. In de onderkomens vind je gedeeld sanitair.

Paarden

De dertig paarden komen van het ruitercentrum dat aan de voet van de Pyreneeën is gelegen. Zij zijn hier gefokt, opgegroeid in de kudde en beleerd op het ruitercentrum. Het gaat om Berbers, Berberkruisingen en Arabieren. De paarden hebben rustige karakters en hebben een groot uithoudingsvermogen.

Van ruiters wordt voor deze tocht eveneens een goede fysieke conditie verwacht; op sommige delen van deze tocht dien je af te stijgen om in diepe sneeuw te lopen.

Je bagage wordt voor je vervoerd naar de verschillende onderkomens. Een medewerker uit het team bereidt alle maaltijden.

Een gezamenlijke transfer van en naar het station in Foix naar het ruitercentrum wordt gratis aangeboden.

Voorbeeld dagprogramma:

Dag 1:

Dag van aankomst met een avondmaaltijd en overnachting bij het ruitercentrum.

Dag 2:

Na de eerste goede kennismaking met de hele groep vertrekken wij en dalen af naar de vallei van Rébenty van waaruit de klim kan beginnen langs een klein riviertje. We klimmen tot aan het ‘kleine plateau’ waar wij aankomen in Rodome. Daar vinden wij onze warme accommodatie voor de overnachting.

Dag 3:

We trekken door de weilanden en vervolgen onze weg die ons naar het dorp Mazuby voert. Daar komen we aan op de hoogte van de bergpas van Ubi. Wij rijden langs de krijtlijn in deze sublieme landschappen en komen aan bij onze plaats van overnachting, Comus. Dit kleine dorp ligt op 1200 meter hoogte.

Dag 4:

Voor deze 3e dag maken we een lus rond Comus die ons naar de toppen brengt (als de sneeuw het toelaat!) die ons fantastische panorama's van de Pyreneeën zullen bieden.

Dag 5:

Op deze alweer laatste dag van de wintertocht in de Pyreneeën rijden wij naar de ‘Pas de l ‘Ours’. Onderweg hebben we een subliem zicht op de berg Frau en het kasteel van Montségur dat ooit van de Katharen was. We rijden daarna over het zomerplateau van Languerail en rijden zo terug naar het ruitercentrum waar deze sprookjesachtige tocht te paard begon.

Dag 6:

Geniet van het ontbijt en bereid je voor op de weg huiswaarts.

Vertrekdata Kamertype 5n *  
05/02/2023  - 10/02/2023
Diverse accommodaties
€  700

(*) Alle prijzen per persoon

Kamertype

5n *


05/02/2023  -  10/02/2023

Diverse accommodaties

700


(*) Alle prijzen per persoon

Data 2023

05-02 t/m 10-02

Inclusief

  • 6 dagen / 5 nachten in diverse accommodaties op indeling, met gezamenlijk sanitair
  • Op basis van volpension vanaf diner dag van aankomst t/m het ontbijt op de dag van vertrek
  • 4 dagen paardrijden, 5 a 7 uur per dag
  • Frans- en Engelstalige begeleiding van een ervaren gids
  • Transport van bagage tijdens de trektocht dagen
  • Verzameltransfer station in Foix retour

Exclusief

  • Heen- en terugreis
  • Drankjes
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Reis-annuleringsverzekering