Te paard van de vulkanen van Auvergne naar de bergen van Cantal


Indrukwekkende vulkanische landschappen, majestueuze bergen en historische dorpjes kenschetsen de Franse Auvergne, in het zuiden van centraal Frankrijk. Deze trektocht te paard is gericht op de ruiter die fysiek in vorm is.

Gevorderde ruiter

Zeer gevorderde ruiter

vanaf € 1.700

Deze Franse trektocht te paard van een week is gericht op de ruiter die fysiek in vorm is. Er wordt soms in aanhoudend tempo gereden. De snelheid wordt aangepast aan de hoogteverschillen en de ondergrond waarop wordt paardgereden. De paarden zijn snel en goed uitgerust. Dit is een sportieve trektocht in magnifieke landschappen. 

Indrukwekkende vulkanische landschappen, majestueuze bergen en historische dorpjes kenschetsen de Franse Auvergne, gelegen in het zuiden van centraal Frankrijk. Voor iedere ruiter is niets mooier dan dit gebied te paard te doorkruisen. Deze trektocht van een week laat je kennismaken met de mooiste keten van vulkanen en overweldigende bergen van het Franse Centraal Massief. 

De omgeving leent zich bij uitstek om op een fijne manier kennis te maken met het fenomeen sportieve paardrijtrektocht; Cantal behoort als onderdeel van de prachtige Auvergne tot de mooiste gebieden van Frankrijk. Twee of drie van deze trektochten in de Auvergne en je hebt de sportieve tochten te paard onder de knie. 

Gedurende deze paardrijweek overnacht je in uiteenlopende onderkomens, variërend van een chic landhotel tot een gite in de bergen. De eerste twee nachten verblijf je op de basis, het beginpunt van deze mooie trektocht te paard. 

Voorbeeld dagprogramma:

Dag 1:
Aankomst rond 18.00 uur.  Voor de moedigen onder ons die vroeg aankomen, bestaat de mogelijkheid de vulkan Puy de Dôme te beklimmen. Daarvoor wandel je over het muilezelpad. Deze tocht te voet duurt ongeveer anderhalf uur en je betreedt een gebied dat verboden is voor paarden.

Dag 2:
De eerste tocht te paard ligt in het verschiet. Deze beslaat 33 kilometer en voert rond de vulkanen Puy de Dôme, Côme en de Pariou. We doen een diepe indruk op van de omgeving en komen aan het einde van de rit weer terug bij ons onderkomen waar wij ook de tweede nacht doorbrengen.

Dag 3:
Vandaag beginnen wij aan de etappe van 40 kilometer die ons naar het volgende onderkomen brengt. We rijden over Lachamps op de Mont Dore en laten ons overweldigen door de schoonheid van het landschap. Overnachting in een berghotel.

Dag 4:
We zadelen de paarden om een mooie tocht te maken van 35 kilometer. Onderweg genieten we van de schitterende panorama’s. De rit te paard voert van de Mont Dore naar Picherande waar we overnachten in een herberg in Charreine, een gemeenschap in Picherande.

Dag 5: 
Na een fijne nachtrust en een goed ontbijtje, sporen wij de paarden aan om verder de bergen in te rijden. De dagtocht van vandaag brengt ons van Picherande naar Condat. Daar treffen wij ons landelijke, chique hotel dichtbij een meer.

Dag 6:
In 32 kilometer rijden wij van Condat naar de gite die aan het eind van deze rit op ons wacht. We laten de landschappen vanuit het zadel goed  op ons inwerken.  In deze betoverende omgeving rijden we richting le Claux.

Dag 7: 
Vanuit le Claux rijden we naar Super Lioran waar we na 30 kilometer paardrijden door schitterend gebied aankomen. Een vrachtwagen staat klaar en hier scheiden onze wegen. Het is mogelijk ter plaatse een overnachting te boeken. Ruiters worden met of zonder deze extra overnachting teruggebracht naar hun auto’s  bij het beginpunt van de trektocht.  Dan is het tijd om afscheid te nemen en vertrek naar huis. Ook is het mogelijk om nog een nacht bij te boeken.

Mogelijk bij te boeken dag 8:
Indien je deze nacht hebt bijgeboekt is het afscheid nemen en vertrek na het ontbijt.

Vertrekdata Kamertype 6n *  
31/07/2022  - 06/08/2022
2 pers kamer (Twin)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  1.700
€  1.700

(*) Alle prijzen per persoon

Extra nacht bijboeken is mogelijk voor € 80 p.p incl. diner en ontbijt. Gelieve dit in het opmerkingenveld van het boekingsformulier aan te geven.

Eenpersoonskamer op aanvraag.

Kamertype

6n *


31/07/2022  -  06/08/2022

2 pers kamer (Twin)

1.700

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

1.700


(*) Alle prijzen per persoon

Extra nacht bijboeken is mogelijk voor € 80 p.p incl. diner en ontbijt. Gelieve dit in het opmerkingenveld van het boekingsformulier aan te geven.

Eenpersoonskamer op aanvraag.

Data 2022

31-07 t/m 06-08

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 92 kg, indien zwaarder op aanvraag mogelijk
 • Leeftijd:
  Min. 16 jaar (tot 18 jaar onder begeleiding van een volwassene)
 • Aantal deelnemers:
  Min. 8 ruiters en max. 13 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 7 dagen / 6 nachten in hotel / B and B en eenvoudige gîte
 • Op basis van volpension vanaf diner dag van aankomst t/m het ontbijt op dag van vertrek, incl. drankjes tijdens de lunch
 • 6 dagen paardrijden, 30 a 40 km per dag
 • Professionele Frans- en Engelstalige gids
 • Bagagevervoer per volgwagen

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer van en naar het treinstation
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Extra nacht incl. diner en ontbijt € 80 p.p
 • Reis en/of annuleringsverzekering