Trektocht te paard in Bretagne


Deze trektocht te paard begint in de buurt van havenplaats Saint Malo en eindigt bij Paimpol. Snelle Arabische paarden en Arabische kruisingen laten je een week lang genieten van het ruige en karaktervolle Bretagne.

vanaf € 1.700

Galopperen langs de woeste kust van Bretagne


Het land is mooi, de paden gevarieerd en de ruiters die deelnemen aan deze trektocht te paard rijden opgewekt langs de rotsachtige kust, de havens en steken zelfs enkele baaitjes over als de getijden dat toelaten. Deze trektocht te paard begint in de buurt van havenplaats Saint Malo en eindigt bij Paimpol. Snelle Arabische paarden en Arabische kruisingen laten je een week lang genieten van het ruige en karaktervolle Bretagne.


Bretagne is beroemd om zijn ruige natuur en woeste zee. Paardrijden in deze omgeving brengt je naar een andere dimensie. Lange galoppades langs zee aangevuld met routes langs mystieke en tegelijkertijd aardse kliffen, mooie havens en pittoreske baaitjes bezorgen je een schitterende week te paard. 


Dagelijks leg je tussen de 35 en 42 kilometer te paard af. Een goede paardrijconditie is daarom wel praktisch.


Tijdens deze tot de verbeelding sprekende trektocht overnacht je afwisselend in leuke plattelandshotelletjes, B&B’s  en pittoreske, comfortabele gites. De lunches zijn gastronomisch zeer verantwoord: Vers bereide maaltijden en kaasplankjes worden in de natuur geserveerd. ’s Avonds dineren we in restaurants of wordt het diner naar onze smaak bereid.
 

Voorbeeldprogramma trektocht: (programma 2022 wordt 7 dagen / 6 nachten. Spoedig online)


Dag 1: Kennismaking aan het eind van de middag op deze dag van aankomst. Bespreking van de week, overnachtingen en diner in de gite.


Dag 2: We verzorgen de paarden, zadelen ze en stijgen op om naar Pleslin Trigavou te rijden. Langs de Rance die rustig door het land slingert beginnen wij aan deze eerste etappe. Op een mooie plek langs de rivier stoppen wij voor de lunch. In de middag zetten wij de tocht voort naar onze accommodatie. Na ongeveer 35 kilometer paardrijden komen we aan in onze gite.


Dag 3: De zee roept! Enkele mooie galoppades brengen ons naar een geweldig uitkijkpunt op de baai van Frenay. We maken een kleine stop bij de haven voor we deze enerverende dag afsluiten in ons hotel. Ook vandaag hebben we zo’n 35 kilometer te paard afgelegd.


Dag 4: Erquy  ligt op zo’n 35 kilometer verderop en is de bestemming van vandaag. We komen er via prachtige paden in de wilde natuur en via gecultiveerde stukken land bij Cap Frëhel, de kaap boven de Côte d’Emeraude. Dit is een hoge kaap die zich uitstrekt in de golf van Saint Malo. Bewonder de prachtige kliffen van zandsteen in roodtinten, zwart leisteen en kliffen van het beroemde, roze graniet. In deze wilde natuur komen vele soorten vogels voor. Overnachting in een comfortabele gite.


Dag 5: We maken vandaag een tocht van zo’n 42 kilometer naar Bon Saint Nicolas. Daarvoor rijden we eerst richting het kustdorpje Hillion. Langs de woeste zee rijden we naar de baai van Hillion dat in het gebied van Saint Brieuc ligt. Een geweldig mooie omgeving waar wij ons hotel zullen vinden. Hier genieten wij eveneens van ons diner.


Dag 6: Als het getijde gunstig is, steken we de baai van Saint Brieuc over. Vervolgens kunnen we voluit genieten van spectaulaire galoppades op het strand en in het mooie kustlandschap. We eindigen deze dag in Binic met zijn prachtige haven. Hotelovernachting met diner.


Dag 7: Van Binic rijden we naar Lanloup. Stel je voor hoe je deze etappe tussen land en zee aflegt, met steeds afwisselende landschappen in een woeste natuur. Diner en overnachting ineen hotel in Lanloup sur Roche waar we na 35 kilometer paardrijden arriveren.


Dag 8: Op onze laatste dag te paard maken we een relatief korte tocht, van zo’n 25 kilometer. De route voert ons naar de kust bij Plourivo. Een laatste galop voor wij elkaar gedag zeggen, sluiten wij deze dag rond 16.00 uur af. De mogelijkheid bestaat een aanvullende overnachting tegen een meerprijs te boeken.     

 

 

 

Vertrekdata (ma, di, wo, do, vr, za, zo) Kamertype 6n *  
02/07/2022  - 08/07/2022
2 pers kamer (Twin)
Kamer op indeling
€  1.700
€  1.700

(*) Alle prijzen per persoon

Kamertype

6n *


02/07/2022  -  08/07/2022

2 pers kamer (Twin)

1.700

Kamer op indeling

1.700


(*) Alle prijzen per persoon

Data 2022

02-07 t/m 08-07

Praktische info

 • Ervaring:
  snellere tocht, alleen geschikt voor ervaren buiten ruiters met een goede conditie. Voor de liefhebbers van endurance Arabieren!
 • Gewicht:
  Max. 92kg, indien zwaarder op aanvraag mogelijk
 • Leeftijd:
  Min. 16 jaar (tot 18 jaar onder begeleiding van een volwassene
 • Aantal deelnemers:
  Min. 8 ruiters en max. 13 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 7 dagen / 6 nachten in hotel / B and B en eenvoudige gîte
 • Op basis van volpension vanaf diner dag van aankomst t/m het ontbijt op dag van vertrek, incl. drankjes tijdens de lunch
 • 6 dagen paardrijden tussen de 25 en 42 km per dag
 • Professionele Frans- en Engelstalige gids
 • Bagagevervoer per volgwagen

Exclusief

 • Heen- en terugreis, beginpunt Saint Malo ( treinstation: Saint malo, luchthaven Rennes)
 • Verzameltransfer van en naar het treinstation
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis en/of annuleringsverzekering