Vijf-daagse trektocht door de Pyreneeën

vanaf € 840 BOEK NU


1-aankomst-refuge-de-chioula-bew.jpg
1-vijfdaagse-drinken-in-riviertje-428-klf.jpg
5-vijfdaagse-drinken-estive-585-klf.jpg
vijfdaagse-over-koeienpad-418-klf.jpg
woonhuis-en-zwembad.jpg
vijfdaagse-overnachtingsadressen-klf.jpg
vijf-daagse trektocht Franse Pyreneeën
vijf-daagse trektocht Franse Pyreneeën
vijf-daagse trektocht Franse Pyreneeën
vijf-daagse trektocht Franse Pyreneeën
frdof27.jpg

De Pyreneeën vormen de perfecte omgeving voor onvergetelijke paardrijdtochten. Deze vijfdaagse trektocht leidt ons over bosrijke berghellingen, langs kronkelende riviertjes en over plateaus van 1000m en hoger

vanaf € 840

De Pyreneeën vormen de perfecte omgeving voor onvergetelijke paardrijdtochten
In het departement Aude (Zuid-Frankrijk) ligt een domein van ruim 68 hectare bossen en weilanden. De gastvrouw Joni en haar echtgenoot Patrick, kennen de streek als geen ander en staan dan ook garant voor onvergetelijke paardentochten door mooie wijngaarden, over glooiende hellingen en langs het uitgestrekte meer van Montbel. De indrukwekkende bergtoppen van de Pyreneeën liggen op nauwelijks 2 paardrijdagen afstand.

Deze vijfdaagse trektocht leidt ons over bosrijke berghellingen, langs kronkelende riviertjes en over plateaus van 1000m en hoger die ons mooie vergezichten bieden over oneindige zomerweides en indrukwekkende rotsformaties. Tijdens onze tocht komen we langs enkele oude kastelen, burchten uit de Middeleeuwen, die de Katharen bouwden om zich te verdedigen tegen fanatieke kruisvaarders. De burchten en het pad van de Katharen houden de herinnering aan deze gebeurtenis in de Franse geschiedenis levend.

Moet goed kunnen paardrijden (de drie gangen goed beheersen en zelfstandig op- en af kunnen stijgen). Een goede lichamelijke conditie en een sportieve instelling komen goed van pas. De bagage hoeft niet mee op het paard, maar wordt nagebracht met de auto. Voor de trektochtovernachtingen kan men een eigen slaap- en/of lakenzak meenemen. Maar als men met het vliegtuig komt, is het ook mogelijk om die van ons te lenen. 
De overige nachten brengt men door in onze ruitergite op ons domein, op twee-, drie- of vierpersoonskamers met eigen badkamer. De bedden zijn daar opgemaakt en handdoeken liggen klaar.

De lieve paarden waar we op rijden zijn bonte paarden, appaloosa’s, kruisingen arabieren, palomino’s en rijpaarden. Schofthoogte tussen de 1.50 en 1.65m
De meeste paarden worden gereden met Engelse Wintec zadels.

De bagage hoeft niet mee op je paard. Tijdens de trektocht slapen we op kamers of slaapzaal in eenvoudige gites, chalets en in een (open) stal. Soms zijn de voorzieningen heel basic, er is soms geen douche beschikbaar is, of we slapen met zijn allen in één ruimte. Wij hebben slaapzakken met een lakenzak te leen, maar je mag natuurlijk ook je eigen slaapzak en/of lakenzak meenemen. Op de rijdagen zit je ongeveer 5 à 6 uur in het zadel. Een flexibele maar vooral ook sportieve instelling komt bij deze avontuurlijke trektocht goed van pas.


In het ruiterverblijf van onze locatie hebben we twee- en drie- of vierpersoonskamers met eigen badkamer. Er is een gezamenlijke zitkamer, een fijn terras en we hebben een zwembad in de tuin. Een set handdoeken ligt klaar en de bedden zijn opgemaakt. We houden rekening met vegetariërs, maar geeft dit wel graag ruim van te voren door, want we verzorgen niet altijd zelf het eten en de Franse restaurantjes zijn er niet echt goed op ingesteld.

Vertrekdata Kamertype 7n *  
20/06/2021  - 27/06/2021
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  840
Boek nu
04/07/2021  - 11/07/2021
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  840
Boek nu
05/09/2021  - 12/09/2021
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  840
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Data 2021

20-06 t/m 27-06 - 1 ruiter, 9 plaatsen
04-07 t/m 11-07 - 1 in optie, 9 plaatsen
05-09 t/m 12-09 - 2 in optie, 8 plaatsen

Data 2022 (prijzen nog niet bekend)

19-06 t/m 26-06
03-07 t/m 10-07
04-09 t/m 11-09

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90 kg
 • Leeftijd:
  Min. 12 jaar (anders in overleg) onder begeleiding van een volwassenen
 • Aantal deelnemers:
  Min. 2 ruiters en max. 10 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten op indeling in een twee- drie- of vierpersoonskamer met eigen badkamer
 • Volpension vanaf aankomstdag het diner t/m ontbijt vertrekdag, inclusief water en tafelwijn
 • 5 dagen te paard 5 uur per dag
 • Nederlands- en Franstalige begeleiding
 • Verzameltransfer vanaf luchthaven Carcassonne (aansluitend op de vluchten van Ryanair vanaf Charleroi)

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer van- en naar het vliegveld Toulouse € 20,- retour p.p ter plaatse te betalen met aankomst op woensdag of zondag is om 17.00 uur de verzameltransfer. Mogelijke vlucht terug vanaf 11.00 uur
 • Overige drankjes en tussendoortjes buiten de maaltijden om
 • Overige persoonlijke uitgaven