Ontdek Toesjeti te paard, het noorden van Georgië


Deze trektocht te paardvoert naar plaatsen waar je kunt genieten van de meest wonderlijke uitzichten. Ook maak je mee hoe het is om op verschillende hoogten te rijden. De bergen in deze streek zijn hoog, maar ook weids.

Gevorderde ruiter

Zeer gevorderde ruiter

vanaf € 1.968

Deze trektocht voert naar plaatsen waar je kunt genieten van de meest wonderlijke uitzichten. Ook maak je mee hoe het is om op verschillende hoogten te rijden. De bergen in deze streek zijn hoog, maar ook weids. De manier van leven was hier sterk verweven met de natuur. Tot in de vorige eeuw werd het paganisme nog volop aangehangen. Wie deelneemt aan deze trektocht zal op een bepaald moment van de tocht wel kunnen begrijpen waarom.

Op deze trektocht bezoek je zeer geïsoleerd gebied. Met name in het eerste deel van de trektocht is daar sprake van. Daarom is een goede lichamelijke en mentale gezondheid vereist. Verder is zelfredzaamheid tijdens de trektocht in de bergen prioriteit, in de hele wijde omgeving is er niets uit de bewoonde wereld te vinden. Daarnaast wordt ervaring in de bergen van harte aanbevolen, omdat sommige etappes in de route moeilijk kunnen zijn. De gids kan de route te allen tijde aan te passen als de (weers-) omstandigheden daarom vragen en de veiligheid daarom vraagt. 
 
Naast de week van paardrijden, krijgen ruiters een paar dagen de tijd om meer van de regio te zien. De gids begeleidt de deelnemers naar schitterende, historisch belangwekkende plaatsen. 

Voorbeeld dagprogramma:

Dag 1: 
Aankomst in Tblisi, verzameltransfer naar het hotel.

Dag 2: 
Transfer om 10.30 uur van het hotel naar de regio Kakheti met een bezoek aan de ‘nieuwe’ Shuamta: een kerk en een nonnenklooster uit de 16e eeuw. De fresco’s zijn hier door de eeuwen behoorlijk goed geconserveerd gebleven. Na dit bezoek rijden we naar de hoofdstad van de regio, Telavi. Tijd voor een wandelingetje. De kleurrijke markt is een bezoek waard. Hetzelfde geldt voor het fort van de laatste koning van Kakheti, Erekle II. Na de picknick vervolgen wij onze weg naar een dorp dat bekend staat om zijn wijnmakerij. Wij bezoeken het landhuis en de mooie tuin die ooit tot de 19e eeuwse aristocratische poëet Alexander Chavchavadze toebehoorde. De hoofdstad van het koninkrijk van Kakheti in de 16e en 17e eeuw was Gremi. Wij bezoeken deze stad die in het verleden een levendige handelsplaats was op de zijderoute. De koning van Perzië maakte het in 1615 met de grond gelijk. De stad is nooit meer de oude geworden, de koningen resideerden vanaf de 17e eeuw in Telavi. Vanuit Gremi rijden wij naar de voet van de 
Kaukasus voor diner en verblijf in een familiepension. We bereiden onze trektocht voor.   

Dag 3: 
Transfer met de fourwheeldrive naar de regio Toesjeti. We rijden op 2926 meter hoogte  over de Abano pas. Deze bergpas vormt de grens tussen de regio Kakheti en de regio Toesjeti. Kenmerkend zijn de overweldigende uitzichten. In het belangrijkste dorp van Toesjeti, Omalo, bezoeken wij het oude kasteel. Het ligt in het hart van de regio. Na dit bezoek rijden we naar onze laatste bestemming per auto, Dotchu. Hier ontmoeten we de paarden en rijden in stap naar Gogrulta, dat niet per auto is te bereiken. We overnachten in een authentiek huis zonder comfort, maar vol charme.

Dag 4: 
Afhankelijk van het weer en de omstandigheden van de bergen, rijden we naar lliurta en de rivier Gometsari, of we rijden over de bergkam. Het pad over de bergkam is behoorlijk uitdagend en begint met een afdaling waarna de klim naar boven begint. Bovenop de bergkam is het geweldig uitkijken over de regio. Na te hebben genoten van het uitzicht, begint de afdaling, doorkruisen we de rivier en rijden we door verlaten dorpjes. Tot halverwege de vorige eeuw werden deze dorpjes  vrijwel allemaal bewoond, maar sinds de aanleg van de weg, stroomden ze leeg. Wij hebben zo’n zes uur gereden als we terugkomen in ons traditionele huis.

Dag 5: 
De tocht van vandaag voert over de bergkam  waar we op Toesjeti uitkijken. We brengen de dag door op het dak van de Kaukasus. Het hoogste deel van deze bergketen is 3200 meter hoog. Wij begeven ons op 3000 meter. Als het weer het toelaat, zetten wij ons tentenkamp op. We slapen op 2500 meter hoogte. De rit voeren we uit in stap.

Dag 6: 
Van Karola waar we zijn, rijden we naar beneden, naar Koklota. De paarden die de bagage dragen, gaan niet mee. Als we genoeg tijd hebben, rijden we in de middag door de Zovata-vallei. Onderweg zullen we enkele speciale ontdekkingen doen. Vandaag is er ook even gelegenheid om in draf of galop te gaan. We rijden in de middag terug naar de tenten. 
 
Dag 7: 
In ongeveer zes uur rijden we over een pas ie naar de Pirkiti-vallei leidt. Het landschap is van een ongekende schoonheid en het lijkt alsof we naar de vallei vliegen. Een deel leggen we te voet af, het gaat om een wandeling van naar schatting een uur. Bij de rivier zetten we de tenten op.

Dag 8: 
Dartlo is Unesco werelderfgoed. Deze plaats doen we vandaag aan. Vanuit dit dorp rijden we naar de Mirgvellapas. Uiteindelijk komen we aan in Gogrulta. We hebben vandaag zes tot zeven paard gereden en we gaan logeren in een traditioneel huis. 

Dag 9: 
We laten de paarden achter en krijgen een transfer naar Laliskhuri waar we genieten van een douche. Als de tijd het toestaat, kunnen we een laatste uitstapje maken. Het idee is om naar Alaverdi te gaan. Hier is op een heilige plaats voor paganisten een kathedraal gebouwd. Deze stamt uit de 6e eeuw, werd in de 11e eeuw herbouwd en was de hoogste kathedraal tijdens de Sovjet-periode. De architectuur is typerend voor de regio. In de avond eten we samen met de lokale bevolking en we logeren in een pension.

Dag 10: 
Op naar Tblissi waar we aan het begin van de middag aankomen. De middag is vrij te besteden, wel dineren we samen in het restaurant. Overnachting in een hotel.

Dag 11: 
Verzameltransfer naar het vliegveld.

Vertrekdata Kamertype 10n *  
16/06/2023  - 26/06/2023
Diverse accommodaties
€  1.968

(*) Alle prijzen per persoon

Eenpersoonskamer is mogelijk te boeken alleen voor de eerste en laatste nacht in Tbilisi. € 80 p.n. 

Kamertype

10n *


16/06/2023  -  26/06/2023

Diverse accommodaties

1.968


(*) Alle prijzen per persoon

Eenpersoonskamer is mogelijk te boeken alleen voor de eerste en laatste nacht in Tbilisi. € 80 p.n. 

Data 2023

16-06 t/m 26-06

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90 kg
 • Leeftijd:
  Min. 12 jaar en zeer ervaren ruiter met goede conditie, onder begeleiding van een volwassene
 • Aantal deelnemers:
  Min. 3 ruiters en max. 7 ruiters (3 weken voor vertrek)

Het is mogelijk een extra nacht te boeken vooraf aan de trektocht of erna. toeslag hiervoor is € 60 p.p.p.n of € 80 per 2 personen p.n.

Inclusief

 • 11 dagen / 10 nachten in een hotel, guesthouse en tent (indeling op tweepersoonskamer -/tent)
 • Op basis van volpension dag 2 ontbijt t/m dag 11 ontbijt
 • Koffie, thee en tafelwijn die bij de maaltijden worden geserveerd
 • 5 dagen paardrijden volgens het programma, 6 a 7 uur per dag
 • Engelstalige begeleiding
 • Vervoer bagage met auto volgens het programma
 • Verzameltransfers tijdens het programma

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzekering
 • Slaapzak
 • Alcoholische drankjes tijdens het diner in een restaurant
 • Overige persoonlijke uitgaven