Vitor en Filipa in Portugal

vitor-en-filipa-in-portugal.jpeg

Gepersonaliseerd programma, ruimte voor iedereen

Vitor klinkt enthousiast wanneer hij vertelt over zijn grootse toekomstplannen. Samen met dochter Filipa runt hij een locatie voor jumping- en dressuurlessen in Portugal. Op die afgelegen plek heeft het coronavirus weinig invloed gehad. Intussen pikken ze de draad weer op en zijn ze klaar om opnieuw gasten te ontvangen.


Laat me beginnen met de belangrijkste vraag. Hoe gaat het met jullie?
“Met ons gaat het goed. De lockdown wordt in Portugal stilaan opgeheven, de scholen en de restaurants gaan weer open. Omdat ons land snel gehandeld heeft, heeft het virus hier veel minder hard huisgehouden dan in veel andere Europese landen en is de situatie onder controle. Wij wonen in een gebied met een lage bevolkingsdichtheid: wat kleine dorpjes en een klein stadje. Er zijn hier in de buurt maar enkele besmettingen geweest - en geen enkel overlijden - en die waren nog niet eens dicht bij onze accommodatie.”


Wat was je aan het doen geweest mocht er geen coronacrisis zijn?
“Ons bedrijf is een echt familiebedrijf. We zijn een zestal jaar geleden gestart. Mijn dochters reden jumping en we bouwden daarvoor de nodige accommodatie. Intussen hebben we diverse rijbanen en organiseren we hier driesterrenwedstrijden dressuur. Dat was de afgelopen periode natuurlijk niet mogelijk. Naast de competitiepoot organiseren we ook ruitertoerisme. Onze trainers hadden normaal gezien lessen moeten geven aan Portugese en internationale ruiters, maar het is erg rustig geweest.”

En hoe zien je dagen er nu uit?
“We hebben geïnvesteerd in nieuwe paarden. Zo hebben we nu 4 Alter Real paarden, de oudste Portugese Lusitanobloedlijn. Dat brengt het totaal op 9 paarden voor dressuur en 5 voor jumping, waarvan 4 KWPN’ers. Er zijn ook twee veulens geboren en een derde verwachten we heel binnenkort. De paarden staan allemaal op paddocks vlak bij ons centrum en elke dag krijgen ze verzorging en training. Trainer Nuno neemt de dressuurpaarden voor zijn rekening, mijn dochter Filipa traint de springpaarden. We hebben ook grootse plannen. In de komende twee jaar wil ik graag een paviljoen voor evenementen bouwen en extra bungalows zodat we meer toeristen kunnen ontvangen op ons domein. Het uitwerken van die plannen gaat tijdens de coronacrisis gewoon door, want wij blijven er in geloven. Wij zijn hier voor de lange termijn.”


Wat zijn jullie vooruitzichten?
“Wij zijn er klaar voor. We nemen niet meer dan 8 ruiters tegelijkertijd aan voor jumping en dressuur. Onze accommodatie heeft alvast het ‘Clean & Safe’-certificaat behaald. Dat werd in het leven geroepen naar aanleiding van de coronacrisis en bewijst dat wij alle hygiëneregels correct opvolgen. Het is nu vooral hopen dat er snel weer internationale vluchten op onze luchthavens zullen landen.”


Welke boodschap willen jullie meegeven aan onze ruiters-reizigers?
“Portugal is een veilig land. De bevolking heeft de regels goed opgevolgd en daardoor zijn er hier weinig gevallen geweest van COVID-19. Daarenboven ligt onze accommodatie op het platteland. Gasten logeren hier in kleine huisjes die van elkaar gescheiden zijn. De maximumcapaciteit is 22 gasten en die bevinden zich verspreid over 4 verschillende gebouwen, met voldoende individuele ruimte. De lessen zijn gepersonaliseerd en nooit in grote groep. Dat was al zo en dat blijft natuurlijk zeker zo in deze tijd. Sommige mensen komen hier voor dressuur maar besluiten dan toch een springles te nemen of omgekeerd. Ook een buitenrit aan de oevers van de Taag, die hier vlak bij loopt, is en blijft mogelijk. Deze flexibiliteit willen wij blijven behouden. Onze gastvrijheid blijft onveranderd.”

Lees meer over de paardrijprogramma's van Vitor en Filipa

Andere blogberichten die je waarschijnlijk interessant zult vinden