Trektocht te paard Snæfellsnes

vanaf € 2.199 BOEK NU


Trektocht te paard Snæfellsnes
Trektocht te paard Snæfellsnes
Trektocht te paard Snæfellsnes
Trektocht te paard Snæfellsnes
Trektocht te paard Snæfellsnes
Trektocht te paard Snæfellsnes
Trektocht te paard Snæfellsnes
Trektocht te paard Snæfellsnes
Trektocht te paard Snæfellsnes
Trektocht te paard Snæfellsnes

Dit schiereiland in het uiterste westen van IJsland is een betoverend decor voor het maken van een trektocht te paard. Dit gebied wordt door liefhebbers ook wel omschreven als 'IJsland in een notendop'.

vanaf € 2.199

Van fijne rijpaden die zich uitstekend lenen voor de tölt, een unieke extra gang van de IJslander, tot gele en zwarte stranden, ruige lavavelden en resten van kraters met uitzicht op de gletsjervulkaan die een sleutelrol speelt in het beroemde boek Reis naar het middelpunt van de aarde van Jules Verne: een ideale ruitervakantie als je in een week tijd tijdens een trektocht te paard al het moois dat IJsland je te bieden heeft wilt ontdekken.

Voorbeeldprogramma: 

Dag 1: 
Zaterdag aankomst Reykjavik.
Verzameltransfer met de bus vanaf het busstation in Reykjavik om18.00 uur naar de boerderij waar de paarden en de familie al wachten. Na het welkomstdiner maakt de groep verder kennis met elkaar. Ook is er tijd om goed uit te rusten van de reis, zodat iedereen de volgende dag goed voorbereid aan het IJslandse avontuur kan beginnen. 

Dag 2: 
Introductie van de IJslandse paarden en zijn specifieke gangen. Dan gaat de tocht beginnen. Door vruchtbaar land omgeven door lava aan beide kanten rijden we weg van de boerderij. Door het land komen we aan bij de rivier Haffjaröará die wij te paard oversteken. Aan de overkant aangekomen rijden we door naar Kolviöarnes,waar de dagtocht van zo’n 25 kilometer eindigt. Ruiters overnachten op de standplaats.

Dag 3:
Na de hereniging met de paarden beginnen de strandritten. De komende drie dagen verkennen  wij het strand. Omdat we voor het paardrijden op het strand afhankelijk zijn van de getijden, beginnen de tochten soms vroeg in de ochtend, maar soms ook in de middag. Deze eerste dag verkennen we het strand van Löngufjörur. Hier ligt de bekende route van zeepaarden van het Snafellsnes schiereiland. Je hebt zicht op de majestueuze gletsjer van Snaeffellsjökull. Voel de opwinding van de paarden die de vreugde van deze uitzonderlijke tocht meevoelen. Overnachting op de basis.

Dag 4: 
Vandaag rijden we over een geel gekleurd zandstrand. Aan de ene kant liggen de lava-velden en de bergen. Aan je andere hand ligt de grote Atlantische Oceaan. Dit is een unieke plek om paard te rijden. De paarden overnachten op een boerderij op zo’n 35 kilometer van onze standplaats, waar wij met de bus naar terug worden gebracht.

Dag 5: 
Onze laatste dag aan het strand genieten we van een frisse tocht van ongeveer 18 kilometer. We laten de kudde achter om te spelen. Wij genieten nog eenmaal voluit van het eindeloze zicht op de oceaan, de bergen en de gletsjer. De paarden blijven in Kolviöarnes en wij rijden terug naar de boerderij.

Dag 6: 
We nemen alle paarden mee en rijden de bergen in. Door lava-velden rijden we te paard terug naar de boerderij. Ook rijden we langs de rivier over goede ruiterpaden en door het land dat bekend staat als de schuilplaats van IJslands beroemdste bandiet, Grettir. Na ongeveer 25 kilometer paardrijden komen we aan op ons logeeradres.

Dag 7: 
Op onze laatste dag van paardrijden kiezen we de beste paarden om een tocht te maken in een overweldigend mooi landschap omringd door lava, bergen, rivieren en heldere meren. We zetten koers naar Rauöaneslaug waar we een duik kunnen nemen in het zwembad. Daarna rijden we de laatste etappe van zo’n 22 kilometer voor we aan het afscheidsdiner op de boerderij beginnen.  

Dag 8: 
Tijd voor het afscheid. Ruiters krijgen nog een transfer naar het busstation, verwachte aankomst: 11.30 uur. 

Vertrekdata Kamertype 7n *  
05/06/2021  - 12/06/2021
Meerpersoonskamer
€  2.199
19/06/2021  - 26/06/2021
Meerpersoonskamer
€  2.199
07/08/2021  - 14/08/2021
Meerpersoonskamer
€  2.320
21/08/2021  - 28/08/2021
Meerpersoonskamer
€  2.199

(*) Alle prijzen per persoon

Data  2021

05-06 t/m 12-06
19-06 t/m 26-06
07-08 t/m 14-08
21-08 t/m 28-08

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 110 kg
 • Leeftijd:
  Min. 8 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassenen
 • Aantal deelnemers:
  Minimaal 2 ruiters, maximaal 16 ruiters (drie weken voor vertrek).

25% korting voor kinderen tot 12 jaar. 

Familiekorting: 5% korting beschikbaar voor ouders en kinderen tussen 12 en 18 die samen reizen, 3 of meer. Niet van toepassing als de kinderkorting wordt gebruikt voor één gezinslid

Flybus vanaf ISK 5500 retour vanaf 16 jaar. Tussen 12-15 jaar vanaf ISK 2750 retour. Kinderen t/m 11 jaar gratis. 

Inclusief

 • 8 dagen, 7 nachten in eenvoudige meerpersoonskamers met opgemaakte bedden, en gedeelde sanitair
 • Op basis van volpension vanaf dag 1 diner t/m dag 8 ontbijt, met geserveerde niet-alcoholische drankjes
 • 6 dagen paardrijden (ong. 185 km)
 • Gebruik van regenkleding, helm, zadeltas
 • Verzameltransfer tussen de busstop in Reykjavik en locatie zelf
 • Ervaren engelstalige gids

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar Reykjavik, en de Flybus van en naar busstop in reykjavik
 • Alcoholische drankjes, en overige drankjes buiten de maaltijden om
 • Reisverzekering
 • Overige persoonlijke uitgaven