Trektocht door het Parco nazionale Majella


De toppen van deze bergketen zijn grillig en te paard onbegaanbaar. In de omringende hoogvlaktes kan vlot worden doorgereden. In één van deze valleien bevindt zich het middeleeuwse Pescocostanzo.

Gevorderde Beginner

Gevorderde ruiter

Zeer gevorderde ruiter

vanaf € 1.640

Paardrijden in een juweel van een gebied in Italië doe je in het Nationaal Park Majella. Dit Nationaal Park is het achtste Europese ‘Pan-Park’; beschermd door het Wereld Natuur Fonds. Het is een voorrecht hier te paard doorheen te trekken. De natuur is overweldigend mooi en puur. De paarden zijn vriendelijk, tredzeker en kennen het gebied goed. Ze staan het hele jaar samen in de kudde en kunnen in de paddock of in de nieuwe inloopstal rondlopen.  

De regio’s Abruzzo en Molise liggen in het midden van Italië. Het gebied herbergt twee oerbossen. Deze zijn zo speciaal dat ze onder de bescherming van Unesco staan. De flora en fauna worden hierdoor goed behouden. De omgeving kent heuvels en is ook bergachtig. 

Deze trektocht voert je door een unieke, onbedorven natuurparken. Eerst rijd je door Molise naar het Nationaal Park Majella, vernoemd naar de indrukwekkende berg. Onderweg bezoek je onder meer de overblijfselen van een historische tempel die millennia terug gaat in de tijd. Door het oerbos van Abruzzo rijd je op de een na laatste dag van deze trektocht terug richting de boerderij. Op de laatste dag van dit Italiaanse avontuur kom je daar weer aan.

De eigenaar rijdt de paarden zelf in. Ze worden met Westernzadels gereden. 

Deze trektocht door de bergen van Molise en Abruzzo biedt ook veel gelegenheid om te galopperen op de uitgestrekte bergplateaus. 

Onderweg logeer je vijf nachten in hotels. Bij aankomst en de laatste nacht verblijf je op de boerderij.  

De groep ruiters bestaat uit tenminste vijf en maximaal acht deelnemers. Bij uitzondering vertrekt de gids met een groep van tien ruiters.


De 14 paarden (stokmaat 1.50 – 1.65 m) staan in de weilanden rondom het huis. Er zijn Quarter Horses, Paints, een Appaloosa en een enkele kruising. De paarden zijn met zachte hand afgericht en goed op hun taken voorbereid.

Voorbeeldprogramma:

Dag 1:
Aankomst op de boerderij met een welkomstdrankje gevolgd door een diner met de gastheer/gids. 

Dag 2: 
De ochtend is vrij te besteden. Aan het einde van de morgen worden de veiligheidsinstructies besproken. Daarna verzorgen en zadelen we de paarden. Een korte demonstratie Westernrijden wordt gegeven waarna de lunch begint. Na het eten maken we een kennismakingsrit van zo’n drie uur. Zo leer je je paard waarmee je de komende dagen op trektocht gaat kennen. ’s Avonds bezoeken we de nieuwe manege met bistro van onze gastheer. Deze gelegenheid ligt in de buurt. We drinken er een drankje en we krijgen er ons diner.

Dag 3:
De trektocht kan beginnen! Door uitgestrekte bossen en velden rijden we naar de overblijfselen van  Samnitische tempel. De Samnieten waren de oorspronkelijke bewoners van Molise. Het kostte de Romeinen drie eeuwen van oorlog voeren voordat ze deze regio in 79 voor Christus veroverden. We lunchen onderweg. 
’s Middags rijden we naar een oud jachthuis dat vroeger aan de Koninklijke Bourbons toebehoorde. Vandaag dient het gebouw als museum. Het jachthuis ligt middenin een bos dat wordt beschermd door Unesco. Twee van de vier bossen die in Italië worden beschermd door Unesco liggen in deze regio. Onze dagtocht eindigt hier. De paarden worden in de truck geladen en wij worden na de pauze naar Pietransieri gebracht. De paarden worden hier op een manege ondergebracht en worden er net zo goed als wij verzorgd. We overnachten in een hotel in de buurt.

Dag 4:
Via een route die door hoge bergen voert, rijden we vandaag naar het pittoreske stadje Pescoconstanzo. Vanaf hier hebben we een fabuleus zicht op de prachtige heuvels van Molise. Boven houden we een picknick bij de uitkijkpost Pietra Cernaia. We zien Pescoconstanzo dat op de steile heuvelrug van de berg Majella ligt. Op de hooggelegen, vlakke weiden kunnen we heerlijk galopperen. Na ongeveer zes uur paardrijden komen we aan bij de stallen en ons kleine, maar gezellige hotel in het middeleeuwse stadje. Diner in een restaurant. 

Dag 5:
Deze dag spenderen we in de schitterende highlands van het nationaal park Majella. Het park beslaat liefst 75.000 hectare en is een zogenoemd ‘pan-park’ beschermd door het Wereld Natuur Fonds. In het gebied bevinden zich dertig hoge bergen. Wij verkennen de omgeving in zes uur en enkele galoppades zijn bij deze dagtocht inbegrepen. We keren vandaag terug naar ons fijne hotel in Pescoconstanzo. Diner in een restaurant.

Dag 6:
Een uitdagende dag met zeven uur paardrijden ligt in het verschiet. Vanuit het Nationaal Park Majella rijden we naar het Nationale Park Abruzzo. Het eerste deel van onze route gaat bergopwaarts richting een grote vallei. Op het plateau kunnen we in galop door het bos naar onze picknickplaats.  De volgende etappe leidt ons naar beneden. Deels zullen we naast de paarden lopen en aan het begin van de avond bereiken we onze bestemming. De paarden blijven in de paddock van het rijcentrum, wij dineren hier en gaan daarna naar ons hotel waar we de komende twee nachten verblijven.

Dag 7: 
We maken ons op voor alweer de laatste tocht te paard, De route brengt ons naar het stadje Alfedena. We rijden vlak langs de grens van de twee regio’s Abruzzo en Molise. De berg Mainarde komt steeds dichterbij. In de Valle Fiorita pauzeren we en genieten we van onze picknick. Als we terugrijden naar het paardrijcentrum, blikken we bij een overheerlijke pizza terug op de afgelopen sprookjesachtige week.

Dag 8: 
Ontbijt en vertrek naar het station.   


N.B. Afhankelijk van het weer en andere onvoorziene omstandigheden kan het programma worden aangepast.

Vertrekdata Kamertype 7n *  
30/09/2023  - 07/10/2023
Diverse accommodaties
€  1.640
28/09/2024  - 05/10/2024
Diverse accommodaties
€  1.640
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Eenpersoonskamer mogelijk te boeken op aanvraag. De toeslag dient ter plaatse betaald te worden. € 30 p.n. (2023); € 35 p.n (2024)

Kamertype

7n *


30/09/2023  -  07/10/2023

Diverse accommodaties

1.640

28/09/2024  -  05/10/2024

Diverse accommodaties

1.640


(*) Alle prijzen per persoon

Eenpersoonskamer mogelijk te boeken op aanvraag. De toeslag dient ter plaatse betaald te worden. € 30 p.n. (2023); € 35 p.n (2024)

Data 2023

30-09 t/m 07-10 - 3 plaatsen vrij

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90 kg ( max. BMI 29)
 • Leeftijd:
  Min. 16 (vanaf 12 jaar onder begeleiding van een volwassen ruiter)
 • Aantal deelnemers:
  Min. 5 / max. 8 (uitzonderlijk 10)(3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten op indeling in twee- of meerpersoonskamers in boerderij en hotel met gezamenlijk sanitair
 • Op basis van volpension van diner dag 1 t/m dag 8 ontbijt met (tafel-)wijn en bier bij de maaltijden
 • 5 ½ dag rijden (6 a 7 uur per dag)
 • Engelstalige begeleiding
 • Bagagetransport met de auto
 • Verzameltransfer van het treinstation in Isernia naar de accommodatie om 19.45 uur

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltranser op dag van vertrek om 08.30 uur naar treinstation Isernia
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering