Paardrijlessen en buitenritten te paard aan de kust in Marokko


Wie graag zijn rijstijl wil verbeteren èn buitenritten wil maken in Marokko, boekt dit sympathieke 8-daagse arrangement in Marokko. Hier in het kustgebied rond Agadir worden paardrijlessen gegeven aan ruiters van elk niveau.

Beginnende ruiter

Gevorderde Beginner

Gevorderde ruiter

Zeer gevorderde ruiter

vanaf € 980

Wie graag zijn rijstijl wil verbeteren èn buitenritten wil maken in Marokko, boekt dit sympathieke achtdaagse arrangement in Marokko. Op een locatie in het kustgebied rond Agadir worden paardrijlessen gegeven aan ruiters van alle niveaus. In dit gebied van de Berbers wordt natuurlijk op Berberpaarden gereden. Daarnaast staan er Arabisch-Berberse kruisingen en zijn er vier Anglo-Arabieren.

De ruiters worden betrokken bij het leven op de paardenranch. Iedereen mag deelnemen aan verschillende werkzaamheden die te maken hebben met de paardenverzorging. 

Tijdens het verblijf kunnen deelnemers hun rijstijl leren verbeteren. De instructeurs geven individueel advies tijdens lessen of buiten de oefeningen om. De paardrijlessen worden buiten gegeven. Bij lessen tijdens buitenritten valt bijvoorbeeld te denken aan  draf in de bergen en de ontdekking van verschillende rijtechnieken. De vooruitgang zal binnen enkele dagen merkbaar zijn.

Ruiters kunnen er ook voor kiezen om tijdens het verblijf de regio te paard te verkennen zonder lessen te volgen. Een gids rijdt mee op deze tochten om de mooiste plekken te laten zien.

Natuurlijk bestaat de mogelijkheid zowel lessen te volgen als dagtochten te maken. 

Voorbeeld dagprogramma

Dag 1 
Aankomst en verzameltransfer. Verkenning van de ranch en kennismaking met de paarden en de gidsen. Afhankelijk van de aankomsttijd, kan er een uurtje paardrijles worden gevolgd of een ritje worden gemaakt in de omgeving van de ranch. De rit biedt al snel een mooi panorama op de kust. Ook worden er verschillende dorpjes aangedaan en wordt er door de duinen al op het strand gereden. Een perfect eerste benadering van de Berberse regio. Tegen dinertijd is iedereen weer terug op de ranch.

Dag 2 t/m 7 
Na het ontbijt worden de paarden rond 9 uur klaargemaakt voor de dag. ’s Morgens is er tijd voor paardrijles of een buitenrit. Lunch op de ranch en de middag is er voor tochten van twee of drie uur. Ook is het mogelijk  hele dagtochten te maken.

Enkele voorbeelden van dagtochten: Bezoek aan twee nabijgelegen dorpen, galopperen op het wijde strand of een tocht door de duinen, afhankelijk van het rijniveau van de ruiters. Een dagtocht over de imposante kliffen boven de wilde zee. Bezoek aan het dorp Palm.
Het programma kan worden aangepast aan de wensen en rijniveau van de ruiter.   

Dag 8 
Afscheid van de paarden en de ranch, verzameltransfer naar het vliegveld en een bijzondere ervaring rijker terug naar huis.  

Vertrekdata (ma, di, wo, do, vr, za, zo) Kamertype 7n *  
01/01/2023  - 31/12/2023
2 pers kamer (Twin)
2 pers kamer (Double)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  980
€  980
€  980
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Eenpersoonskamer zeer beperkt mogelijk op aanvraag. € 120 p.p ter plaatse te betalen. Deze voorkeur bij boeking aangeven in het opmerkingenveld.

Kamertype

7n *


01/01/2023  -  31/12/2023

2 pers kamer (Twin)

980

2 pers kamer (Double)

980

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

980


(*) Alle prijzen per persoon

Eenpersoonskamer zeer beperkt mogelijk op aanvraag. € 120 p.p ter plaatse te betalen. Deze voorkeur bij boeking aangeven in het opmerkingenveld.

Data 2022 / 2023

het gehele jaar door mogelijk te boeken op aanvraag. Elke aankomstdag mogelijk.

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 80 kg
 • Leeftijd:
  Min. 13 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene
 • Aantal deelnemers:
  Min. 1 ruiter en max. 8 ruiters ( 3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten in 2 pers.kamer op onze ranch met eigen douche en toilet
 • Volpension vanaf aankomst dag 1 t/m ontbijt dag 8
 • 5 dagen paardrijden, 4 a 6 uur per dag
 • Gids/begeleiding Frans- en Engelstalig

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer van en naar luchthaven Agadir (AGA) € 110 p.p. retour, ter plaatse te betalen.
 • Eventuele verzameltransfer van luchthaven Marrakech € 230 p.p retour, ter plaatse te betalen.
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Overige tussendoortjes
 • Drankjes
 • Reis-/annuleringsverzekering