Spectaculaire Grenstocht te paard in Marokko


Zin in een ware spectaculaire trektocht te paard? Dan is deze paardrijvakantie echt iets voor jou. Je rijdt in zeer gevarieerde woestijnlandschappen van een schoonheid die zijn weerga niet kent.

Gevorderde ruiter

Zeer gevorderde ruiter

vanaf € 1.625

Zin in een ware spectaculaire trektocht te paard? Dan is deze paardrijvakantie echt iets voor jou. Je rijdt in zeer gevarieerde woestijnlandschappen vaneen  schoonheid die zijn weerga niet kent. De kleuren en de vormen in de streek waar je rijdt zijn onvergetelijk. De paarden zijn van Arabisch-Berberse afkomst; klein, maar taai en stapzeker.  

Paardrijden over weidse vlakten en in immense zandduinen 
Enorme vlakten waar je uitgebreid gaat galopperen,  mooie valleien die je doorkruist en tot de verbeelding sprekende oases waar je kampeert. Bewonder de kleuren van de woestijn, geniet van de vormen in de landschappen en geniet bovenal van het paardrijden in deze uitzonderlijke streek van Marokko. 
Gidsen Rena en Driss begeleiden de trektocht. Rena verruilde haar geboorteland Zwitserland waar zij in het onderwijs werkte, voor een leven in Marokko waar zij haar droom leeft: met paarden en in de natuur. Driss is een paardrij-instructeur die in het verleden heeft gewerkt voor de nationale stoeterij in meknes. Hij heeft decennia ervaring met paarden en heeft vele ruiters opgeleid tot een hoog niveau van paardrijden, onder wie veel Franse ruiters.   

Paardrijden
Je rijdt ongeveer vijf tot acht uur paard per dag. In de groep rijden merries en hengsten mee. Van ruiters die hengsten rijden wordt gevraagd op te letten niet te dicht bij een andere hengst te rijden en niet te ver van de groep te raken. Deelnemers voor deze tocht moeten over voldoende paardrij-ervaring beschikken.  

Er wordt gereden met Engels tuig, ook zijn er enkele militaire zadels aanwezig.

Er zijn zes hotelovernachtingen aan het begin in het midden van de reis en het einde van het verblijf. De overige nachten slaap je in tentenkampen op bijzondere plekken in het land. Supportwagens vervoeren de bagage.

Voorbeeld dagprogramma: 

Dag 1: 
Aankomst in Ouarzazate met een eventuele verzameltransfer naar het hotel in Ouarzazate, diner en overnachting in het hotel.

Dag 2: 
Transfer naar de paarden om ’s middags een korte kennismakingsrit door een palmoase te maken. Hotelovernachting.

Dag 3: 
Het avontuur kan beginnen! We stijgen op, rijden door de kleine stad Foum Zguid, rijden door palmtuinen richting de berg Tagine. Onderweg lunchen we bij een kleine oasis van palmbomen. ’s Middags volgen wij de bergketen, galopperen over zandgronden en vinden ons tentenkamp ‘in the middle of nowhere’. 

Dag 4: 
Lange galoppades over het meer van Iriki, dat een eindeloze vlakte is geworden kenmerken de ochtendrit. Picknick. In de verte zie je de zandduinen van shegaga. Kamp bij een klein dorp met de naam Sidi Abdenbi.

Dag 5: 
Deze dag rijden wij de zandduinen van shegaga in. Tussen de duinen in vind je grote vlakten kleigrond. Daarop kan je heerlijk uitgebreid galopperen. Bij een klein bomengroepje wordt het tijd voor de picknick. In de middaguren komen we steeds dichter bij de bergen. Bij een heilige bron treffen wij ons tentenkamp waar wij overnachten.

Dag 6: 
De tocht voert opnieuw in de richting van de indrukwekkende zandduinen. We klimmen over enkele duinen heen en op andere delen kiezen we ervoor om tussen de duinen in te galopperen. Het geeft een ongelooflijk gevoel om in deze wereld van zand te zijn. Uiteindelijk naderen wij Mhamid. Enkele tuinen worden zichtbaar en in de schaduw van grote bomen houden wij onze picknick. Daarna volgen wij een zandpad dat ons naar de kleine stad Mhamid leidt. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 7: 
Deze dag is een rustdag. Je kunt genieten van de hoteltuin en het zwembad. Misschien wil je het stadje ontdekken. 

Dag 8: 
De paarden zijn weer uitgerust en wij stijgen op. We rijden door de vallei van Draa. De vallei is er dan wel, datzelfde geldt niet voor de rivier. Soms is die er, soms ook niet. De palmoases zijn er gegarandeerd. We rijden over een kleine berg die ons fantastisch zicht biedt over de vallei met haar palmen. Picknick onder de palmbomen en ’s middags volgen wij de vallei waar kleine dorpjes en groene tuinen liggen. Ons kamp vinden wij aan de rand van een oase.

Dag 9: 
Een heerlijk lange ochtendgaloppade brengt ons naar de voet van een bergketen. Hier ligt een van de militaire grensovergangen. Daarna rijden wij over een berg en genieten van prachtige vergezichten over valleien en canyons. Tussen twee bergen in ligt een gigantische vlakte met een bron waar kamelen drinken. Onze paarden kunnen hier ook drinken en voor ons is het een goede plek voor de lunch. Na lange galoppades  rijden we over een andere bergketen. Ons kampement ligt bij een klein dorp onder acaciabomen.

Dag 10: 
Uitgestrekte vlakten, woestijnbergen, kleine zandduinen. Acaciabomen en eindeloze galoppades, militaire grensposten. Dat is de schets van je beleving van deze dag in het land  van nergens met een landschap van ongekende schoonheid. Wij kamperen onder de acaciabomen.

Dag 11: 
De paarden dragen ons door de grote vallei die wij volgen. Geen dorpen, geen mensen. Op deze eindeloze vlakten zijn geen wegen. De paarden kunnen vrij lopen waar ze willen, de auto’s rijden waar zij kunnen. Van tijd tot tijd zijn er zandgaten in de grond, dus de auto’s moeten wel oppassen nergens vast te raken. De wagens brengen onze lunch mee waar wij samen van genieten onder een grote, eenzame boom. De middag is er om met paarden en auto’s de duinen over te gaan. Uit de duinen gekomen rijden we over een vlakte omringd door bergen die het gevoel geven dat ze net uit de grond zijn gerezen en steeds groter worden naarmate we er dichter naar toe rijden. Daarna galopperen we over een weidse, witte vlakte naar ons kamp bij Tafraout.

Dag 12:
Maak je op voor de langste dag te paard, We gaan meer dan 65 kilometer afleggen. Daarbij rijden wij over vlakten, steken we zanderige bergen over en rijden dan over steenachtige paden. We rijden over een drooggevallen rivierbedding en door de groene velden van het dorp Ramlia. Naast de weg waarop wij rijden liggen immense zandduinen in een onvergetelijk landschap dat elk uur verandert. Aan het einde van de tocht komen wij aan op het kampeerterrein onder acaciabomen op zandgrond.

Dag 13: 
De laatste dag in het zadel is alweer aangebroken. De tocht voert langs de rivier Ziz die voor het grootste deel is opgedroogd, we rijden over witte vlakten door de vallei van Merzouga naar de rode zandduinen van Erg Chebbi. In de middag rijden we langs deze zandduinen tot we bij ons hotel zijn aangekomen. Daar ligt een zwembad… Diner en overnachting in het hotel.

Dag 14: 
We moeten afscheid nemen van de paarden en ons gereed maken voor de transfer die ons in zes uur naar ons volgende hotel brengt. 

Dag 15: 
De dag van vertrek is alweer aangebroken. Ieder aanvaardt zijn reis naar huis.         
 

Vertrekdata Kamertype 14n *  
06/11/2021  - 20/11/2021
Diverse accommodaties op indeling
Diverse accomodaties - 1 pers
€  1.625
€  1.795
22/10/2022  - 05/11/2022
Diverse accommodaties op indeling
Diverse accomodaties - 1 pers
€  1.625
€  1.795

(*) Alle prijzen per persoon

Een gegarandeerd vertrek is mogelijk bij een min. van 3 ruiters tegen een toeslag van € 188 p.p

Kamertype

14n *


06/11/2021  -  20/11/2021

Diverse accommodaties op indeling

1.625

Diverse accomodaties - 1 pers

1.795

22/10/2022  -  05/11/2022

Diverse accommodaties op indeling

1.625

Diverse accomodaties - 1 pers

1.795


(*) Alle prijzen per persoon

Een gegarandeerd vertrek is mogelijk bij een min. van 3 ruiters tegen een toeslag van € 188 p.p

Data 2022
22-10 t/m 05-11 - 9 ruiters

Praktische info

 • Gewicht:
  Max 90 kg
 • Aantal deelnemers:
  Min. 4 ruiters en max. 9 ruiters (3 weken voor vertrek) Bij min. 3 ruiters tegen toeslag vertrek mogelijk

Een gegarandeerd vertrek is mogelijk bij een min. van 3 ruiters tegen een toeslag van € 188 p.p

Inclusief

 • 15 dagen / 14 nachten
 • Waarvan 6 overnachtingen in een hotel en 8 overnachtingen in een tent in de vrije natuur
 • *Op basis van volpension vanaf diner dag 1 t/m ontbijt laatste dag ontbijt. Excl. de lunch dag 7
 • 11 dagen paardrijden volgens programma, 5 a 8 uur per dag. Eerste rijdag 2 a 3 uur paardrijden
 • Gebruik van tenten en matrasjes
 • Deskundige begeleiding/gids , Engels en Duits sprekende begeleider
 • Bagagetransport
 • Transfer van de luchthaven Ouarzazate naar hotel (op de standaard aankomstdag)

Exclusief

 • Heen- en terugreis Ouarzazate
 • Individuele Transfer terug naar de luchthaven (€ 10 enkele reis per auto), ter plaatse te regelen
 • Overige consumpties (alle drankjes in hotels en alcoholische dranken in het kamp)
 • Lunch dag 7
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Fooien (voor groom € 100 voor 2 weken) ter plaatse te betalen
 • Fooien hotel / restaurants
 • Entrees bezienswaardigheden
 • Reis-/annuleringsverzekering