13 onvergetelijke dagen in het zadel doorheen de steppes en woestijnduinen van Mongolië

vanaf € 1.645 BOEK NU


mnmtt1.jpg
mnmtt2.jpg
mnmtt3.jpg
mnmtt4.jpg
mnmtt6.jpg
mnmtt8.jpg
mnmtt9.jpg
mnmtt3.jpg
mnmtt4.jpg
mnmtt5.jpg

Ontdek de veelzijdigheid van het prachtige Centraal-Aziatische land Mongolië. Gedurende 13 dagen trekken we over de duinen van de Gobi woestijn en door de groene steppes van Centraal-Mongolië.

vanaf € 1.645

Ontdek de veelzijdigheid van het prachtige Centraal-Aziatische land Mongolië. Gedurende 13 dagen trekken we over de duinen van de Gobi woestijn en door de groene steppes van Centraal-Mongolië. Het bijzondere aan dit reisprogramma is dan ook dat je niet hoeft te kiezen tussen paardrijden in de woestijn of een trektocht te paard doorheen de steppes. We ervaren de uiterste contrasten van dit boeiende land in één en dezelfde reis. Bovendien beleven we een bijzondere ervaring door rond te trekken met bepakte kamelen. Veelzijdigheid, comfort én een spectaculaire omgeving; dat zijn de ingrediënten van deze ruitervakantie op topniveau.

Deze reis laat je de veelzijdigheid ontdekken van het uitgestrekte Centraal-Aziatische land Mongolië. Gedurende 13 dagen trekken we met onze paarden over de zandduinen van de Gobi woestijn en door de begroeide, groene steppes van Centraal-Mongolië. We hoeven dus niet te kiezen tussen paardrijden in een eindeloze woestijn met zand, of een trektocht in het zadel doorheen weelderige steppes. De uiterste contrasten van dit boeiende land worden verpakt in één en dezelfde reis. Bovendien ervaren we een bijzondere belevenis door rond te trekken met bepakte kamelen. In het zadel, van de ene verbazing naar de andere Comfortabele faciliteiten, veelzijdige landschappen én een spectaculaire omgeving; dat zijn de elementen van deze ruitervakantie van topkwaliteit. Onze traditionele, Mongoolse paarden hebben een rustig karakter en zijn uitermate betrouwbaar. Ze nemen ons mee op prachtige tochten die ons van het ene uiterste naar het andere brengen. Onderweg maken we gebruik van speciale zadels die ontwikkeld zijn voor deze paarden met hun korte rug. Ze zijn bijzonder comfortabel voor de Westerse paardenliefhebbers, omdat er lange stijgbeugels zijn voorzien. 

Comfort en authenticiteit

Het reisprogramma voorziet overnachtingen in een hotel, maar ook in tenten en zelfs in yurts. Een yurt is een traditionele, Mongoolse variant op een reguliere tent, waarin comfortabele eenpersoonsbedden staan en een authentieke aankleding wordt voorzien. Het maakt onmiskenbaar deel uit van de totale reisbeleving van deze bijzondere reis in het prachtige Mongolië. Met uitzondering van de voorlaatste dag (diner), wordt er iedere dag gezorgd voor ontbijt, lunch en avondeten. De ene dag eten we op een plekje midden in de woestijn, de andere dag picknicken we vlakbij een prachtig, stromende rivier. De innerlijke mens en de uiterlijke beleving komen helemaal niets tekort!

Dit arrangement kan geboekt worden met een Engelstalige of Franstalige gids. Zie hiervoor bij de beschikbaarheid op welke datum de Engelstalige of Franstalige gids aanwezig is.

 

Het Naadam Festival is dit ook weer mogelijk te bezoeken op 11 en 12 juli. Het is mogelijk om dit voor of achter uw paardrijvakantie bij te boeken

Prijs: € 130 p.p.p.n in Double room of € 170 p.p.p.n in single room. De prijs is incl. een gids en groeptransfer. Excl. maaltijden en drankjes  en ticket festival.

 

Inclusief

 • 13 dagen/12 nachten
 • Waarvan o.a 2 overnachtingen in het 2* Dream hotel, of gelijkwaardig, in Ulan Bator, 3 nachten in een gasten yurt met een nomadenfamilie, overige nachten in een yurtkamp
 • Volpension vanaf eerste dag diner t/m het ontbijt op dag 13 (uitgezonderd diner dag 12), koffie, thee en water
 • Paardrijden volgens programma
 • Verzameltransfer op de standaard aankomst- en vertrekdag aansluitend aan de vluchten van Turkish Airlines (dag 1 aankomst om 10.30 uur, dag 13 vroege transfer met vertrek vlucht om 07.00 uur)
 • Engels en Frans sprekende vertaler
 • Mongoolse paardrijgids, kok
 • 4x4 volgwagen voor de bagage

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar Ulan Bator airport (ULN)
 • Overige dranken
 • Diner dag 12
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering
 • Visum