Trektocht te paard door Montenegro

vanaf € 1.490 BOEK NU


memo12.jpg
memo11.jpg
memo-5.jpg
memo6.jpg
memo-1.jpg
memo-2.jpg
memo-3.jpg
memo-4.jpg
memo-7.jpg
memo8.jpg
memo9.jpg
memo10.jpg

In een trektocht van acht dagen door Montenegro laat de gids ons kennismaken met de hoge bergen en plateaus in het noorden van het land en voert hij ons in de tweede helft van de tocht naar de bergen aan de kust.

vanaf € 1.490

Montenegro betekent Zwarte Berg. Het kleine staatje aan de Adriatische Zee is een prachtig land om te paard te verkennen. In een trektocht van acht dagen laat de gids ons kennismaken met de hoge bergen en plateaus in het noorden van het land en voert hij ons in de tweede helft van de tocht naar de bergen aan de kust. Deze bieden overweldigende vergezichten op de mooie kust. 
Montenegrijnse bergpaarden, Pools/Russische Arabieren en Shagya Arabieren staan klaar om met je in stap, draf en galop door beschermde valleien, authentieke bergdorpjes en in donkere wouden te rijden. De organisatie maakt gebruik van Engels tuig.
Er valt geen mooiere manier te bedenken dan dit land te paard te ontdekken.

Montenegro met zijn 625.000 inwoners is verrassend gevarieerd: in het ruige noorden liggen hoge bergen en plateaus. Canyons, ijsmeren en bergtoppen van leisteen kenmerken het landschap  in de noordelijke regio van Montenegro. Donkere wouden vormen het terrein van de bruine beer en de wolf. In de valleien zijn de boerderijtjes van boeren en herders te vinden. Aan de kust geven de bergketens vrij zicht op de Adriatische kust en op de bergen langs de kust. 

Op kleine paarden maken we een fantastische verkenningstocht door dit opmerkelijke land op de Balkan. Montenegrijnse bergpaarden werden ooit gefokt om zware last door moeilijk begaanbaar gebied te dragen. Deze paarden staan bekend om hun vriendelijke karakters. Ze hebben een zekere tred en zijn zeer meewerkend. De bergpaarden kennen een stokmaat van 144 tot 155 centimeter. 
Daarnaast rijden er Shagya Arabieren met een stokmaat van rond de 150 cm. En Pools/Russische Arabieren mee (stokmaat rond de 160 cm.). Sommige delen zijn te steil om in het zadel te blijven zitten. Daarom worden sommige delen in de route wandelend naast het paard afgelegd.

De lunch wordt onderweg in de vorm van een picknick gebruikt en we genieten tijdens deze trektocht ook van typische streekgerechten die voor het diner worden opgediend.

De organisatie raadt aan handschoenen en mini-chaps mee te nemen. Overnachtingen hebben plaats in hotels en soms in een berghut. Het kan voorkomen dat er een keer een gemeenschappelijke doucheruimte is, meestal wordt er overnacht in kamers met eigen sanitair.  

Inclusief

 • 8 dagen/7 nachten in tweepersoonskamers met gedeelde sanitair (ook gedeelde sanitair bij 1pers.kamer)
 • Volpension van dag 1 diner (BBQ, Grill) t/m dag 8 ontbijt
 • 6 dagen paardrijden (5 √† 6 uur per dag)
 • Lunchpakketjes
 • Verzameltransfer van en naar luchthaven Podgorica (TGD)
 • Engelse gidsen
 • Bagagevervoer

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Drankjes
 • Fooien
 • Priv√© transfer
 • Overige persoonlijke uitgaven