Te paard in Pools Pommeren


Paardrijden in Pommeren in het westen van Polen betekent paardrijden in afwisselende landschappen die worden gekenmerkt door prachtige, glooiende heuvels, uitgestrekte velden, grote wouden en heldere meren.

Gevorderde ruiter

Zeer gevorderde ruiter

vanaf € 1.180

Paardrijden in Pommeren in het westen van Polen betekent paardrijden in afwisselende landschappen die worden gekenmerkt door prachtige, glooiende heuvels, uitgestrekte velden, grote wouden en heldere meren. Deze paardrijvakantie van een week biedt veel afwisseling in een heerlijk rustig gebied. Je rijdt op Anglo-Arabieren en Silezische warmbloeden (stokmaat 160-170 cm.) die je met veel plezier de omgeving laten zien en je verblijft op een schitterend landgoed.

Paardrijden in prachtig West-Pools Pommeren

Omgeven door oude beuken- en eikenwouden, heldere meren, groene weilanden en zachte heuvels, ligt in Pommeren, vlakbij de Duitse grens, een prachtig ecologisch landgoed. Vanaf hier maak je dagelijks een tocht te paard waarop je het afwisselende landschap in het westen van Polen goed verkent. De paarden voor deze tochten zijn Anglo-Arabieren en Silesian, zeldzame warmbloeden uit Silezië in Polen. Oorspronkelijk zijn Silesians koetspaarden, maar nu bestaan er ook lichtere Silesians.

Zonsondergangrit

Op het programma staat onder meer een zonsondergangrit, zwemmen met de paarden (weersafhankelijk) en een koetstochtje in deze idyllische omgeving. Ook mag je rekenen op een tocht die je in twee dagen maakt. De paarden overnachten voor een keer elders, terwijl de ruiters worden teruggebracht naar het landhuis voor de overnachting. De volgende morgen krijg je een transfer naar de paarden om deze langere tocht voort te zetten.

Het Dramburg Lake district waar je verblijft, is ontstaan door een gletsjer. Het landschap is er rustig glooiend, heuvelachtig, het gebied behoort tot een van de mooiste streken van Polen.

Verblijf

Je verblijft in een landhuis aan een meer met strand op een landgoed van ongeveer 500 hectare.

Het landhuis beschikt over twaalf kamers; single- en tweepersoonskamers, elk met hun eigen sfeer. Alle kamers beschikken over een douche en toilet. Ook heeft elke kamer een tv.

Het landhuis heeft een eigen bar, er is een mooie dineerkamer en een hal met een haard. Wi-fi is aanwezig.

Vanuit het landhuis heb je geweldig zicht op het 200-jaar oude park waarin het ligt. Aan het meer ligt de sauna die tegen een meerprijs is te bezoeken. Ook is er een jetski aanwezig en kan iedere bezoeker een duik in het meer nemen.

Eten

Het eten wordt bereid met biologisch gekweekte groenten. Deels worden deze ook meegenomen in de zadeltas voor de picknick.

Bij alle maaltijden zijn water, limonade, koffie en thee inbegrepen. Er worden Poolse en Europese gerechten bereid. Op verzoek worden ook vegetarische en veganistische maaltijden bereid. Het ontbijt en het diner worden in buffetvorm geserveerd.

Aanvullend

Wie benieuwd is naar aanvullende vrijetijdsbesteding: In de omgeving kan je mooie wandeltochten maken, je kunt zwemmen of de natuur observeren. Tegen extra betaling kan je een massage nemen, een fiets of bootje huren, vissen of een tochtje in de koets maken.

Wie met de eigen auto komt kan een bezoekje brengen aan de Baltische zee die op 75 kilometer van het landgoed ligt.

De paardrijvakantie

Deze paardrijvakantie biedt zes dagen van paardrijden waarbij je dagelijks vier tot zes uur te paard zit. (In de periode van 25 september tot en met 2 oktober gaat het om vijf dagen van 4 tot 5 uur te paard en een dag Hubertusjacht en ruiterfeest).

De paarden worden gezadeld met Engelse zadels of met lange afstandszadels.

Maximum gewicht ruiters: 90 kg.

Voorbeeldprogramma I:

Dag 1:

Dag van aankomst: Ontvangst en diner.

Dag 2:

Na een eerste proefrit in de bak, wordt het tijd voor de eerste buitenrit in de middag. Het uitgestrekte, heuvelachtige landschap stelt je in de gelegenheid heerlijk lang en snel te galopperen. Je rijdt over veenland en door het bos waar je machtige eiken van 400 jaar kunt bewonderen. Je sluit de dag af bij een gezellig knapperend vuurtje of op het terras onder de kastanjebomen met zicht op het 200-jaar oude park.

Dag 3:

Als je deze dag in de velden en in de bossen rijdt, zal je zeker genieten van de glooiende en weidse landschappen van Pommeren. Een bezoek aan een naburige boerderij staat op het programma. De boerderij ligt vlakbij een meer. Daar aangekomen is het tijd voor een pauze en de picknick, gevolgd door een siësta. Daarna rijd je terug naar je verblijf. Na het diner rijd je in een koetsje naar het oude landhuis bij het meer. Geniet van het geweldige, weidse uitzicht over groene weiden als de paarden ontspannen draven in de ondergaande zon.

Dag 4:

Vandaag rijd je door het unieke, natuurlijke paradijs van het Dramburg Lake district. De tocht voert door prachtige, rustige bossen en langs heldere, sprookjesachtige meren. Als het weer goed is, worden zwempauzes voor ruiter en paard ingelast. Voor of na het diner kan je kiezen tussen een saunabezoek of een zwempartij in het meer.

Dag 5:

De tocht te paard brengt je via de vriendelijk glooiende heuvels naar een statig landhuis uit de 19e eeuw waar je wordt verwacht voor de lunch. Na deze aangename middagpauze bezoek je het landhuis met zijn oude eikenpark bij het meer. De weidse omgeving nodigt uit tot lange galoppades. Over een oude weg rijd je terug naar je onderkomen waar het diner al klaar staat. Na afloop van het diner kan je de sauna aan het meer bezoeken, genieten van een ontspannen massage (tegen betaling) of gaan zwemmen in het meer.

Dag 6:

Vandaag begint de tweedaagse semi-trektocht: De rit voert door kleine, slaperige dorpjes, door weidse weiden en door sparrenbossen naar een trainingscentrum voor paarden bij een oud landhuis. De paarden kunnen op stal uitrusten en de ruiters genieten van de picknick in de tuin. De paarden overnachten op deze plek, ruiters krijgen een transfer terug naar de accommodatie ( ong. 20-30 minuten). Indien gewenst, wordt de sauna weer opgewarmd voor een extra lange sauna-sessie.

Dag 7:

Transfer naar de paarden. Onderweg bezoeken we een trainingscentrum voor Franse en Belgische dravers. Voor de Tweede Wereldoorlog diende dit centrum als trainingsbaan voor de Berlijnse wedstrijdbaan. Na dit bezoek rijden wij te paard door pittoreske Pommerse dorpjes. Als de paarden aan het einde van de rit zijn afgezadeld en verzorgd, gaan wij naar een geweldig visrestaurant voor het laatste gezamenlijk diner. Op het menu staan heerlijke lokale visspecialiteiten uit de Pommerse keuken.

Dag 8:

Na het ontbijt is de tijd om te vertrekken alweer aangebroken!

Dit programma wordt ook aangeboden in de variant Programma II:

In dit programma rijd je over het heuvelachtige terrein van het Dramburg Landschap Park. De tochten voeren door wilde en verlaten bossen en door kleine dorpjes. Onderweg zie je natuurwonderen zoals eeuwenoude eiken, Noord-Amerikaanse varens, oude berken en een veelheid aan zeldzaam Noord-Europees wild en vogelsoorten. Dit programma omvat ook zes dagen van paardrijden, waarbij je dagelijks ongeveer 2 tot 3 uur in het zadel doorbrengt.

Vertrekdata (za)
Programma I
Kamertype 7n *  
22/04/2023  - 14/10/2023
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Double)
2 pers kamer (Twin)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  1.500
€  1.350
€  1.350
€  1.350
Vertrekdata (za)
Programma II
Kamertype 7n *  
22/04/2023  - 14/10/2023
2 pers kamer (Double)
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Twin)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  1.180
€  1.330
€  1.180
€  1.180

(*) Alle prijzen per persoon

Niet ruiters ook zeer welkom € 695 p.p voor 8 dagen / 7 nachten in tweepersoonskamer

Kamertype

7n *


22/04/2023  -  14/10/2023

1 pers kamer (Single)

1.500

2 pers kamer (Double)

1.350

2 pers kamer (Twin)

1.350

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

1.350

Kamertype

7n *


22/04/2023  -  14/10/2023

2 pers kamer (Double)

1.180

1 pers kamer (Single)

1.330

2 pers kamer (Twin)

1.180

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

1.180


(*) Alle prijzen per persoon

Niet ruiters ook zeer welkom € 695 p.p voor 8 dagen / 7 nachten in tweepersoonskamer

Data 2023

Mogelijk te boeken in de periode van 22-04 t/m 14-10, op aanvraag. Dag van aankomst is zaterdag.


Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90 Kg
 • Aantal deelnemers:
  Min. 4 ruiters (3 weken voor vertrek)

Niet ruiters ook zeer welkom € 695 p.p voor 8 dagen / 7 nachten in tweepersoonskamer

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten, in een-/of tweepersoonskamer met eigen sanitair
 • Op basis van volpension vanaf diner dag van aankomst t/m ontbijt dag van vertrek inclusief water, limonade, koffie en thee.
 • Paardrijden Programma I, 6 dagen paardrijden, 4 a 6 uur per dag. In periode 25-09 / 02-10, 5 dagen paardrijden en 1 dag Hubertusjacht met ruiterfeest.
 • Programma II, 6 dagen paardrijden, 2 a 3 uur per dag
 • Engelstalige begeleiding van een gids

Exclusief

 • Heen-/ en terugreis
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis-/annuleringsverzekering