Leer paardrijden in Portugal

vanaf € 1.570 BOEK NU


Portugal - Ecotura
Portugal - Ecotura
Portugal - Ecotura
Portugal - Ecotura
Portugal - Ecotura
Portugal - Ecotura
Portugal - Ecotura
Portugal - Ecotura
Portugal - Ecotura
Portugal - Ecotura

In de prachtige natuur van het noorden van Portugal bestaat de mogelijkheid een vakantie te combineren met leren paardrijden. In een week krijgen beginners les in de omgang met paarden, de verzorging en het paardrijden zelf.

vanaf € 1.570

Eerste paardrij-ervaring opdoen in Portugal 

In de prachtige natuur van het noorden van Portugal bestaat de mogelijkheid een vakantie te combineren met leren paardrijden. In een week krijgen absolute beginners les in de omgang met paarden, de verzorging en het paardrijden zelf. 
Op Lusitano’s en afstammelingen van de Portugese Garrano, een pony die tot een oud Portugees paardenras behoort, leren deelnemers stappen, draven en galopperen. De lessen worden direct in de praktijk gebracht. Mooier kan je het paardrijden niet bijgebracht krijgen.

Wie graag wil leren paardrijden en ook op vakantie wil, kan die twee wensen uitstekend combineren met dit arrangement voor beginners. In het noorden van Portugal wordt in een rustige regio de mogelijkheid geboden te leren stappen, draven en galopperen. Omdat de bedoeling van paardrijden is dit zoveel mogelijk te doen, krijgen deelnemers direct buitenritten en een dagtocht aangeboden. Daarbij leert iedereen omgaan met een paard. Hoe mooi is het om je eerste buitenrij-ervaring op te doen in de pure natuur. 

Met je paard trek je direct het gebied van eikenbossen, berkenbosjes en wilde stroompjes. Verder tekenen granieten bergen dit onbedorven landschap. Peneda-Geres  is het gebied van de Iberische wolf, van wilde beren en van roofvogels. Kuddes wilde paarden komen eveneens voor in deze mysterieuze omgeving, waar nog eeuwenoude Romeinse paden liggen en waar unieke witte wijn wordt geproduceerd. Peneda- Geres staat op de lijst van het UNESCO Werelderfgoed.

Het verblijf is vanzelfsprekend rustig gelegen en in dit gezellige onderkomen worden ook de maaltijden en streekwijnen geserveerd. 

Voorbeeldprogramma:

Dag 1:
Zaterdag; Verzameltransfer van het vliegveld naar het onderkomen in de bergen.

Dag 2:
Eerste kennismaking met de paarden. Veiligheidsregels, paardengedrag en eerste rit om de basis te leren volgen. Lunch in een lokaal restaurant. ’s Middags gaan we naar het bezoekerscentrum van het Nationaal Park en leren de regio en de biodiversiteit van deze natuurlijke omgeving kennen.

Dag 3:
Eerst rit in de bergen in stap. Picknick bij de rivier. Kleine bergwandeling ter ontspanning en diner.

Dag 4:
Les halster omdoen en het paard te voet te leiden. Rit om te in draf te leren rijden. Lunch in een plaatselijk restaurant. Na de lunch brengen we een bezoek aan het oude dorp Melgaço met zijn kasteel en oude kerken. We stoppen in de presentatieruimte van Alvarinho waar we de unieke zeldzame witte wijn van de streek kunnen proeven.
 
Dag 5:
De eerste dagtocht in de bergen staat op het programma. We oefenen in de draf te rijden en genieten van een picknick in de bergen.

Dag 6:
’s Morgens brengen we een bezoek aan het middeleeuwse kasteel van Castro Laboreiro en het pelgrimsoord Peneda waar middenin in de bergen een indrukwekkend heiligdom staat. Dit werd gebouwd in de 18e eeuw. We lunchen bij de Laboreiro-rivier. Wie zin heeft kan even zwemmen in het meertje bij de rivier. ’s Middags leren we galopperen.

Dag 7:
We rijden de bergen in om de draf en de galop te oefenen. We lunchen in de bergen en stappen door de bergen om te ontspannen en naar kudde wilde Garrano’s te speuren. Na dit avontuur gaan wij ’s avonds voor onze laatste gezamenlijke maaltijd aan tafel.

Dag 8:
Verzameltransfer naar het vliegveld en tijd om afscheid te nemen.  

 

Vertrekdata (za) Kamertype 7n *  
03/04/2021  - 27/11/2021
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Twin)
2 pers kamer (Double)
1 pers kamer (Single)
€  1.570
€  1.570
€  1.570
€  1.745
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Data 2021

Mogelijk in de periode van 03-04 t/m 27-11, op aanvraag. Aankomstdag is op de zaterdag

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90 kg.
 • Aantal deelnemers:
  Min. 1 ruiter en max. 6 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten op indeling in een tweepersoonskamer met eigen badkamer
 • Op basis van volpension vanaf de eerste dag het diner t/m de laatste dag het ontbijt
 • 6 dagen paardrijden, lessen en rustige buitenritten
 • Engelstalige begeleiding en instructie
 • Meditatieles op dinsdag en yoga les op vrijdag
 • Verzameltransfer luchthaven Porto OPO, aankomen voor 15.00 uur, vertrekken na 12.00 uur

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Fooien
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Overige drankjes
 • Massage op aanvraag ter plaatse mogelijk
 • Reisverzekering