Ontdek wild Portugal te paard in ‘Eagle Eye-toer’

vanaf € 1.470 BOEK NU


Portugal - Ecotura
Portugal - Ecotura
Portugal - Ecotura
Portugal - Ecotura
Portugal - Ecotura
Portugal - Ecotura
Portugal - Ecotura
Portugal - Ecotura
Portugal - Ecotura
Portugal - Ecotura

Paardrijden door dichte eikenbossen, langs wilde bergstroompjes en door bergen van graniet. Dat zijn enkele kenmerken van de ‘Eagle Eye-toer’. Deze speelt zich af in het prachtige, ongerepte noorden van Noord-Portugal.

vanaf € 1.470

Portugese paardenbelevenis met ‘Eagle Eye’-toer 

Paardrijden door dichte eikenbossen, langs wilde bergstroompjes en door bergen van graniet. Dat zijn enkele kenmerken van de ‘Eagle Eye-toer’. Deze speelt zich af in het prachtige, ongerepte noorden van Noord-Portugal. Op afstammelingen van het wilde Portugese Garrano-paard en Lusistano’s maak je tijdens deze standplaatsvakantie van een week zes schitterende dagtochten te paard in het Peneda-Geres nationaal park. Dit arrangement is geschikt voor de ervaren ruiter. Natuurliefhebbers komen hier gegarandeerd aan hun trekken.

Het mooiste van het noorden van Portugal ontdekken vanuit het zadel is een magische ervaring. Het nationaal park Peneda-Geres, behorend tot het UNESCO-Werelderfgoed,  is de thuishaven voor de Iberische wolf. Ook vinden wilde beren hier hun habitat en vliegen roofvogels, waaronder arenden, hoog in de berglucht. En tijdens de tochten laten kuddes wilde Garrano-paarden zich ook zien. 

Wie dit gebied te paard verkent, doet een zeldzame ervaring op. Tijdens het verblijf komen deelnemers veel te weten over de uitzonderlijke natuur in deze regio. Daarbij komt ook de eeuwenoude historie zichtbaar voorbij. Zo voeren enkele routes langs eeuwenoude megalithische monumenten, een 18e eeuws heiligdom dat zich middenin de bergen begeeft en wordt er over Romeinse paden en bruggen gereden. Onderweg laten de bergen van graniet en wilde valleien zich graag zien.

In dit programma worden lange tochten gemaakt, wat betekent dat er veel uren te paard worden doorgebracht. Ook wordt onderweg soms afgestegen om de paarden te begeleiden.

U verblijft een week in een rustig gelegen, authentieke accommodatie in deze prachtige Noord-Portugese regio. De lunch wordt buiten of in plaatselijke restaurantjes die onderweg worden aangedaan gebruikt. Maaltijden met prachtige streekwijn worden in het pittoreske onderkomen geserveerd.

Inclusief

  • 8 dagen, 7 overnachtingen op basis van volpension op indeling in een tweepersoonskamer vanaf de eerste dag het diner t/m de laatste dag het ontbijt
  • 6 dagen paardrijden, buitenritten
  • Engelstalige begeleiding en instructie
  • Meditatieles op dinsdag en Pilates les op vrijdag.
  • Verzameltransfer luchthaven Porto (aankomen voor 15.00 uur, vertrekken na 12.00 uur)

Exclusief

  • Heen- en terugreis
  • Fooien
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Overige drankjes
  • Reisverzekering