Standplaatsvakantie in Portugal: Paardrijden op de Quinta


Op zo’n 60 kilometer ten noorden van de Portugese hoofdstad Lissabon vind je een Quinta – authentiek Portugees landgoed - met prachtige Lusitano’s.

Beginnende ruiter

Gevorderde Beginner

Gevorderde ruiter

Zeer gevorderde ruiter

Op zo’n 60 kilometer ten noorden van de Portugese hoofdstad Lissabon vind je een Quinta – authentiek Portugees landgoed - met prachtige Lusitano’s. Tijdens je verblijf van een week kan je op deze Portugese paarden dressuurlessen nemen, buitenritten maken en daarna heerlijk ontspannen in een landelijke omgeving. Een topvakantie waarin luxueus ontspannen centraal staat.

Portugese vakantie op een Lusitano

De quinta waar je verblijft, ligt op slechts 9 kilometer van de Atlantische kust. Hier, in deze idyllische contreien, kun je volop genieten van je vakantie en je rijkunsten verbeteren. Dat laatste doe je op een Lusitano in een nieuwe, uitnodigende, zeer lichte rijhal waar eersteklas rijlessen worden gegeven.

Er worden zowel klassieke dressuurlessen als lessen Working Equitation - allround teamwork tussen ruiter en paard, ofwel arbeidsrijstijl - gegeven. Ook is het mogelijk buitenritten te maken.

Individuele bespreking

De instructeur bespreekt de wensen en doelen van de ruiter individueel. De lessen worden precies op de ruiter aangepast.

Voor ruiters van alle niveaus staan geschikte paarden klaar. Gevorderde ruiters kunnen zelfs tot het niveau van Grand Prix les krijgen.

Tip: Van 1 oktober tot 31 mei is het mogelijk een strandrit van een uur te boeken. Dit is een absolute aanrader voor de gevorderde ruiter!

De Lusitano’s met stokmaten van 160 tot 175 centimeter worden onder Engelse zadels gereden, maar je kunt ook het Portugese zadel proberen. Verder rijden de paarden met een dubbel bit.

Wijngaard

Naast de paardensportfaciliteiten vind je op het complex ook tennisbanen, een schitterend buitenbad met ligbedden en hoort een eigen wijngaard ook bij het landgoed.

Wie op vakantie gaat met niet-ruiters hoeft zich geen zorgen te maken: voor degene die niet rijdt zijn er behalve de tennisbanen en het buitenbad ook fietsen die zij vrij kunnen gebruiken, er is een basketbalpleintje en er staat een tafeltennistafel. Ook worden yoga en massages aangeboden. Genoeg te doen dus voor wie niet in het zadel klimt.

Als je buiten het complex naar activiteiten zoekt, kan je bijvoorbeeld vragen naar de surfschool op het strand of de golfbanen in de omgeving. Op zo’n 40 kilometer afstand van de quinta ligt een Lusitano-stoeterij.

Accommodatie

Je verblijft in huisjes met twee tot vier tweepersoonskamers en een douche en wc. De kamers zijn gedecoreerd met mooie Portugese kunstwerken. Vaak heeft een huisje een eetkamer, een woonkamer en een terras. De kamers beschikken over Wlan.

Bij het verblijf zijn het ontbijt, een lichte lunch en ’s avonds een driegangen-menu inbegrepen. Veel producten waarmee de maaltijden worden bereid, komen van eigen grond.

Hier vier je een vakantie in stijl bij een hartelijke gastheer onder de mooie Portugese zon.

Voorbeeldprogramma:

Bij een verblijf van een week zijn vijf dagen met paardrijden inbegrepen.

De dressuurlessen worden gegeven in de rijhal die een afmeting kent van 40 bij 20 meter. Ook is er een buitenbak van 40 bij 20 meter. Voor de lessen Working Equitation is er een buitenbak van 60 bij 30 meter.

De lessen duren 50 tot 60 minuten. Buitenritten duren ongeveer een uur.

Je kunt kiezen tussen een intensief weekarrangement en een rustiger arrangement.

In het intensieve programma rijd je op vijf dagen tweemaal per dag een uur.

Je kunt ook voor het arrangement kiezen waarbij je op vijf dagen een uur paardrijdt.

Een strandrit is te maken tussen 1 oktober en 31 mei. Deze moet wel van tevoren zijn geboekt. Een strandrit duurt 50 minuten en is alleen geschikt voor gevorderde ruiters.

Er zijn nog geen data & prijzen beschikbaar voor deze reis.

(*) Alle prijzen per persoon


(*) Alle prijzen per persoon

Inclusief

  • 8 dagen/7 nachten in volpension in authentiek Portugees landgoed
  • Eénpersoonskamer en tweepersoonskamer
  • Volpension vanaf aankomstdag diner t/m vertrekdag de lunch
  • Fles huiswijn bij aankomst
  • 5 dagen paardrijden volgens programma, 1 of 2 uur per dag
  • Engelstalige begeleiding

Exclusief

  • Heen- en terugreis
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Reisverzekering