‘Kurkeikentocht’ te paard in Andalusië

vanaf € 920 BOEK NU


esane38.jpg
esane37.jpg
esane3-8.jpg
esane3-12.jpg
esane3-1.jpg
esane3-2.jpg
esane3-4.jpg
esane3-5.jpg
esane3-7.jpg
esane3-10.jpg
esane31.jpg
esane33.jpg
esane34.jpg
sacf51.jpg
sacf52.jpg
sacf54.jpg

Ontdek de verborgen plekken van een eeuwenoud Andalusisch natuurgebied vanaf een paardenrug en ervaar een gevoel van tijdloosheid. Gids Ferdy begeleidt de trektocht. Deze sportieve Nederlander werkt al twintig jaar met.....

vanaf € 920

Paardrijden in het hart van het Kurkeiken Park

Deze trektocht te paard in het zuiden van Spanje, voert door het Nationaal Park Finca Alcadeisa en door het Nationaal Park Los Alcoronocales. Dat betekent paardrijden in buitengewoon natuurgebied. Eeuwenoude bossen waaronder Europa’s grootste kurkeikenbos en een bos vol historische steeneiken zullen je betoveren wanneer je er op je snelle endurancepaard doorheen galoppeert. Onderweg logeer je in onder meer een kasteel, een oud (wel gerestaureerd) klooster en een tot hotelletje getransformeerd traditioneel Arabisch huis. 

Gids

Gids Ferdy begeleidt de trektocht. Deze sportieve Nederlander werkt al twintig jaar met zowel polo- als endurancepaarden. Hij spreekt naast Nederlands ook Engels, Duits en uiteraard Spaans, dus neem je internationale vrienden mee op deze trektocht. Zijn Spaanse vrouw Cristina vindt de leukste adresjes voor de gasten. Zij spreekt Engels en Spaans.

Dagelijks wordt er vier tot zes uur paardgereden. De paarden worden gezadeld met Engelse zadels of met trekkingzadels. Er zijn kleine zadeltassen aanwezig. Onderweg wordt uiteraard gepauzeerd. De lunch bestaat uit een picknick waarvoor de mooiste plekjes onderweg zijn gekozen.

Accommodatie:

Je logeert in een familiehotelletje dat typerend is voor het platteland. Het onderkomen is klein en heeft vier hotelkamers voor de gasten. Opvallend is dat de authenticiteit na de restauratie van het pand goed bewaard is gebleven. Van de sfeer is niets verloren gegaan. ’s Zomers is het genieten van het terras en in de winter van de gezellige open haard. 

De basisaccommodatie ligt op een kwartiertje autorijden van de stallen en op slechts 10 minuten autorijden van het strand. Op loopafstand van het hotel liggen verschillende polo-velden en zijn er polo-paarden te vinden. Deze vormen ook de trekpleister van het dorp. Tijdens het poloseizoen bezoeken meer dan duizend polopaarden en hun grooms deze omgeving. In het seizoen is er altijd een polowedstrijd of training te zien. 

Het is ook mogelijk het verblijf voor de eerste en de laatste overnachting te ‘upgraden’ naar een Andalusische finca. De stallen liggen op dit complex uit 1865. Het landhuis is compleet gerestaureerd en heeft plaats voor minimaal vier gasten. Afhankelijk van het seizoen is het eveneens mogelijk in een strandhotel te verblijven. Dit ligt in een klein kustdorpje op ongeveer 20 minuten autorijden van de stallen.

Inclusief

 • Aantal dagen/nachten naar keuze in 2 pers. kamer met badkamer
 • Volpension: aankomstdag diner t/m vertrekdag ontbijt incl water en tafelwijn bij diner (geen drank inbegrepen bij diner in strandhotel)
 • Paardrijden volgens het gekozen arrangement 5 a 8 uur per dag behalve op aankomst- en vertrekdag, dan wordt er niet gereden
 • Nederlands-, Engels- en Duitstalige begeleiding
 • Bagagevervoer tijdens de trektochtdagen

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar Malaga
 • Verzameltransfer luchthaven Malaga € 45 p.p. enkele reis (ter plaatse betalen) Ruimbagage max. gewicht 15kg (70x40x40) en een rugzak als handbagage teogestaan. Indien meer bagage op aanvraag!
 • Toeslag € 15 p.p. indien transfer tussen 20.00 - 08.00 uur
 • Toeslag € 60 p.p. voor strandrit ipv gewone buitenrit (ter plaatse betalen) (bij min. 3 ruiters)
 • Strandrit niet mogelijk tussen 15/06 en 05/09
 • Overige dranken
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • reisverzekering