Heerlijk paardrijden in de Spaanse Pyreneeën

vanaf € 550 BOEK NU


Heerlijk paardrijden in de Spaanse Pyreneeën
Heerlijk paardrijden in de Spaanse Pyreneeën
Heerlijk paardrijden in de Spaanse Pyreneeën
Heerlijk paardrijden in de Spaanse Pyreneeën
Heerlijk paardrijden in de Spaanse Pyreneeën
Heerlijk paardrijden in de Spaanse Pyreneeën
Heerlijk paardrijden in de Spaanse Pyreneeën
Heerlijk paardrijden in de Spaanse Pyreneeën
Heerlijk paardrijden in de Spaanse Pyreneeën
Heerlijk paardrijden in de Spaanse Pyreneeën

De Spaanse Pyreneeën zijn een heerlijke omgeving om te paardrijden. Je geniet er van frisse en zuurstofrijke lucht, je rijdt door wijdse ruimtes en je wordt beloond met spectaculaire vergezichten.

vanaf € 550

De Spaanse Pyreneeën zijn een heerlijke omgeving om te paardrijden. Je geniet er van frisse en zuurstofrijke lucht, je rijdt door wijdse ruimtes en je wordt beloond met spectaculaire vergezichten. Samen met je paard voel je je ver weg van de bewoonde wereld. Je maakt dagtochten waarbij je telkens vertrekt en aankomt in het paardrijcentrum in Aragon, een van de meest zonnige streken van Spanje. Verwacht je aan 'slow' paardrijden op het ritme van de natuur.

Voorbeeld dagprogramma:

Dag 1
Aankomst in de verblijfplaats van het paardrijcentrum, een gerenoveerde oude herberg uit de 19de eeuw. Dit is onze uitvalsbasis voor de komende dagen. In de weide maken we kennis met de grazende paarden. Het hotel ligt op de pelgrimsroute en vlak aan de rivier Aragon. Dankzij het rustgevende geluid van de rivier hebben we een aangename nachtrust. 

Dag 2
Na het ontbijt maken we de paarden klaar en vertrekken we langs de pelgrimsroute. Zonder twijfel ontmoeten we vandaag moedige stappers die de ganse route naar Santiago de Compostela te voet afleggen. En dat is van hieruit nog 800 kilometer stappen. Na twee kilometer bereiken we Jaca, de hoofdstad van het vroegere koninkrijk Aragon en een belangrijke stop op de pelgrimsroute. In de kathedraal kan je een prachtige collectie middeleeuwse schilderijen ontdekken. Maar voorlopig laten we Jaca links liggen. We beginnen te klimmen en dat levert prachtige vergezichten op de Pyreneeën op. Na enkele stroken in galop, lunchen we in openlucht. Afhankelijk van het seizoen rijden we tot in Isin en de bekende ‘verloren vallei’. Ofwel bereiken we San Juan de la Peña, een van de meest populaire plekken van Aragon en de plaats waar de legende van de ‘Heilige Graal’ zich afspeelt. Na een dagtocht van 25 kilometer is een lekker avondmaal begeleid door een heerlijke wijn, meer dan welkom.

Dag 3
Afhankelijk van het seizoen en de wensen van de groep ontdekken we vandaag La Garcipollera, een nationaal reservaat met veel fauna en flora. Hier leven onder meer herten, gemzen, dassen, everzwijnen en hazen. Aan de Iljue rivier stoppen we even zodat onze paarden kunnen drinken van het frisse water. Daarna worden we verrast door een juweeltje van romaanse kunst: de kerk van Santa María de Iguacel uit 1040. Het is de ideale plek om even uit te rusten, te picknicken en te genieten van een fantastisch landschap. Als we beslissen om naar San Juan de la Peña te gaan, dan ontdekken we het magnifieke natuurpark en een oud klooster. Het park is een feest voor liefhebbers van fauna en flora. Je vindt er bijvoorbeeld roofvogels zoals de prachtige ‘quebrantahuesos’ die elders op uitsterven staan en die hier nog leven en volop nesten bouwen. Nadien keren we terug naar het hotel. Afhankelijk van de graad van vermoeidheid van de deelnemers, brengen we vanavond nog een bezoek aan Jaca. 

Dag 4
Vandaag rijden we door het hoge gebergte. De toppen van de Collarada bereiken meer dan 3.000 meter hoogte. Zelf passeren we op 2.000 meter hoogte en dat levert indrukwekkende beelden op. We genieten van prachtige vergezichten terwijl boven ons koningsarenden en quebrantahuesos vliegen. In de late namiddag, na 5 tot 6 uur paardrijden, komen we terug aan bij het

Je hebt de mogelijkheid om een extra nacht bij te boeken. 

De voorgestelde programma's zijn richtlijnen en de effectieve tocht kan steeds lichtjes afwijken in functie van het aantal ruiters, het seizoen, weersomstandigheden, nationale feestdagen, etc... Elke tocht zal steeds gelijkwaardig zijn in kwaliteit als voormeld programma.

Vertrekdata (do) Kamertype 3n *  
01/01/2020  - 31/12/2020
2 pers kamer (Twin)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Double)
1 pers kamer (Single)
€  550
€  550
€  550
€  625

(*) Alle prijzen per persoon

Data 2020

Het gehele jaar mogelijk te boeken op aanvraag, aankomstdag is donderdag.

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 95 kg
 • Leeftijd:
  Min. 12 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene
 • Aantal deelnemers:
  Min. 2 en max. 12 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 4 dagen / 3 nachten in een tweepersoonskamer met eigen badkamer, in een comfortabel berghotel
 • Volpension vanaf diner dag 1 t/m lunch dag 4
 • 3 dagtochten, 4 tot 6 uur per dag
 • Begeleiding van een ervaren engelstalige gids

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Drankjes
 • Verzameltransfer van en naar Pau (Frankrijk) of Zaragoza € 190 per taxi (met max. 6 personen) enkele reis. Ter plaatse betalen
 • Verzameltransfer Pamplona € 170 p.p enkele reis, ter plaatse betalen
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering