Extremadura, op de grens van Spanje en Portugal

vanaf € 810 BOEK NU


Extremadura
Extremadura
Extremadura
Extremadura
Extremadura
Extremadura

De finca ligt in een nog relatief onbekende regio van Spanje: De Extremadura. Deze regio behoort tot de meest dunbevolkte gebieden van Spanje en biedt dus alle mogelijkheden tot het rijden in ongerepte natuur.

vanaf € 810

Extremadura, op de grens van Spanje en Portugal

De finca ligt in een nog relatief onbekende regio van Spanje: De Extremadura. Deze regio behoort tot de meest dunbevolkte gebieden van Spanje en biedt dus alle mogelijkheden tot het rijden in ongerepte natuur. Hier vindt je nauwelijks toerisme en heb je nog de kans het echte Spanje te leren kennen.

Op amper 4 km van de finca ligt de grens met Portugal. Op 300m van de finca ligt een klein, gastvrij pension, sober, maar stijlvol ingericht. Je verblijft in een tweepersoonskamer met eigen badkamer. Iedere avond krijg je een heerlijk 3-gangen menu geserveerd met zowel Spaanse als Portugese specialiteiten.

Op de finca vindt je ongeveer 20 paarden, voornamelijk ‘Cruzado’s’, kruisingen tussen Lusitano, Spaanse angloarabieren en andere Spaanse rassen (schofthoogte ng. 1.50- 1.62 m ). De paarden worden gereden met een Spaans of Portugees veelzijdigheidszadel en een hackamore. Deze semi-trektocht is ook te boeken door halfgevorderde ruiters, omdat er in lager tempo wordt gereden dan bij de andere arrangementen ( echter licht rijden in draf en galopperen mag geen probleem zijn).

Extremadura semi- trektocht:
Te paard maak je een trektocht door Spanje en Portugal. De eerste 3 dagen trek je door Spanje richting de Portugese grens. Daarna beleef je nog eens 3 prachtige dagen in Portugal. De paarden blijven elke dag op het einde van de etappe staan en de ruiters worden per auto terug gebracht naar de finca. Je overnacht steeds op dezelfde finca in Spanje met als grote voordeel dat er niet elke dag bagage ingepakt hoeft te worden. De dagelijkse transfer duurt meestal tussen de 15 en 30 minuten, 1 dag ongeveer een uur. Dit arrangement is te boeken voor zowel gevorderde beginners als gevorderden.

Inclusief

  • 8 dagen, 7 nachten op indeling in tweepersoonskamer met meestal eigen badkamer.
  • Op basis van volpension vanaf 1e dag het diner t/m laatste dag het ontbijt (bij picknick water , frisdrank, tafelwijn, koffie/thee; bij diner water, tafelwijn, koffie/thee).
  • 6 dagen paardrijden 4 - 5 uur per dag (totaal ong. 150 km)
  • Engels en Duits sprekende begeleiding
  • Dagelijks vervoer heen en terug naar de paarden (15 tot max. 60 min.).

Exclusief

  • Heen- en terugreis
  • Verzameltransfer luchthaven Lissabon € 80,- p.p.retour, ophalen rond 16.30 uur, vertrek na 12.00 uur (inchecken voor 11.00 uur).
  • Overige drankjes
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Reisverzekering