Van Sierra de Gredos naar de La Vera vallei


We rijden met onze paarden van de Sierra de Gredos naar de La Vera vallei in Extremadura. Een perfecte trektocht voor wie van de Spaanse cultuur, geschiedenis en ruige natuur houdt.

vanaf € 2.231

De Sierra de Gredos is een bergketen in het midden van Spanje, uitgeroepen tot regionaal park. Je vindt er prachtige natuur, bergmeren en een mild klimaat. We rijden met onze paarden van de Sierra de Gredos naar de La Vera vallei in Extremadura. Een perfecte trektocht voor wie van de Spaanse cultuur, geschiedenis en ruige natuur houdt.

Algemene beschrijving:
Deze begeleide trektocht duurt 8 dagen/7 nachten waarvan 6 dagen te paard. De groep bestaat uit zes tot negen personen. De paarden zijn van Spaanse oorsprong of gekruist met Arabieren.  Overnachting is voorzien in comfortabele hotels. Reserveer deze reis als je een ervaren ruiter bent die de Spaanse natuur, geschiedenis en cultuur in alle comfort wil ontdekken

Voorbeeld dagprogramma:

Dag 1:
Aankomst en verzameltransfer naar Navarredonda de Gredos. Diner en overnachting in Hostal Almanzor (Navarredonda de Gredos). 

Dag 2:
Onze trektocht begint in Navarredonda de Gredos, een bergstadje op 1.525 meter hoogte. Hier werd de eerste Parador gebouwd, de Spaanse keten van luxueuze staatshotels. We hebben een zicht op Pico de Almanzor, met zijn 2.593 meter het hoogste punt van de streek. Via de rivier Tormes bereiken we Puerto del Pico en het zuiden van de Gredos bergketen. We passeren vele kleine dorpjes die ingesloten liggen tussen de Tietar rivier en de toppen van Gredos. Diner en overnachting in Posada El Canchal (Arenas de San Pedro).

Dag 3:
Vandaag volgen we een perfect bewaarde Romeinse weg en passeren we de Barranco de las Cinco Villas, kleine dorpjes gelegen op 400 meter hoogte. Deze weg wordt nog steeds gebruikt om vee en schapen te vervoeren van het ene grasland naar het andere. Diner en overnachting in Posada El Canchal (Arenas de San Pedro). 

Dag 4:
Op weg naar Candeleda bezoeken we de kerk van Chilla (de patroonheilige van de Gredos) en de oude Keltische nederzetting El Raso die dateert uit de tweede eeuw voor Christus. Diner en overnachting in Casa Rural La Josa (Arenas de San Pedro).

Dag 5:
We verlaten Castilië en rijden Extremadura binnen. In de vallei van La Vera vinden we dorpjes met traditionele huizen, gemaakt van hout en de typische kleisteen. We rijden langs tabaks- en Spaanse peperplantages en langs boomgaarden met sinaasappelbomen, walnotenbomen, olijfbomen en kersenbomen. Diner en overnachting in Finca La Herrería (Villanueva de la Vera).

Dag 6:
Vandaag rijden we door Villanueva de la Vera en Valverde de la Vera en passeren we mooie dorpjes die stuk voor stuk een bezoek waard zijn. Daarna klimmen we naar Guijo de Santa Bárbara, het hoogste dorp van de vallei van La Vera. Diner en overnachting in Sierra Tormantos of Casa La Abuela (Guijo de Santa Bárbara). 

Dag 7:
We blijven door de vallei van La Vera rijden tot in Cuacos de Yuste. Hier bezoeken we het klooster waar Keizer Karel V stierf in 1558. Ons avontuur komt ten einde in Garganta La Olla, een dorpje dat in 1978 werd uitgeroepen tot historisch en waardevol erggoed dankzij de typische en perfect bewaarde architectuur. Diner en overnachting in Hotel Carlos I (Garganta La Olla). 

Dag 8:
Einde van de trektocht. Eventueel een verzameltransfer vanuit Garganta La Olla.

Vertrekdata Kamertype 7n *  
25/03/2023  - 01/04/2023
2 pers kamer (Double)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Twin)
1 pers kamer (Single)
€  2.231
€  2.231
€  2.231
€  2.371

(*) Alle prijzen per persoon

Kamertype

7n *


25/03/2023  -  01/04/2023

2 pers kamer (Double)

2.231

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

2.231

2 pers kamer (Twin)

2.231

1 pers kamer (Single)

2.371


(*) Alle prijzen per persoon

Data 2023

25-03 t/m 01-04

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 105 kg
 • Leeftijd:
  Min. 12 jaar en ervaren ruiter, onder begeleiding van een volwassene
 • Aantal deelnemers:
  Min. 6 ruiters en max. 9 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten, op indeling in een tweepersoonskamer met eigen badkamer.
 • Volpension vanaf diner eerste dag t/m het ontbijt laatste dag, inclusief tafelwijn en water
 • Bagagevervoer in de volgwagen
 • 6 dagen paardrijden
 • Verzameltransfer van en naar luchthaven Madrid (op aankomstdag om 17.00 uur)
 • Engelstalige begeleiding van een gids

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Overige drankjes
 • Afwijkende prive transfers
 • Fooien
 • Overige persoonlijke uitgaven