Western paardrijden op een top ranch in Wyoming USA

vanaf € 1.954 BOEK NU


Luxe Working Ranch
Luxe Working Ranch
Luxe Working Ranch
Luxe Working Ranch
Luxe Working Ranch
Luxe Working Ranch
Luxe Working Ranch
Luxe Working Ranch
Luxe Working Ranch
Luxe Working Ranch
Luxe Working Ranch
Luxe Working Ranch
Luxe Working Ranch
Luxe Working Ranch
Luxe Working Ranch
Luxe Working Ranch
Luxe Working Ranch
Luxe Working Ranch
Luxe Working Ranch

Te gast bij Belgische ranchers in the far west. De eigenaars en general management van deze top Working Cattle & Guest Ranch zijn deels Belgisch. Zij zorgen voor een gepersonaliseerde en professionele begeleiding.

vanaf € 1.954

De Belgische familie kwam hier al sinds de opstart van deze Ranch in 1992 op vakantie en beslisten begin 2007 om met hun zonen naar het Amerikaanse Wyoming te verhuizen om daar een nieuwe uitdaging aan te gaan. Zij spreken Nederlands, Frans en Engels. Een betere gastfamilie op een Amerikaanse ranch kan je dus niet vinden!

De ranch ligt dicht bij Cody, de oostelijke ingang van Yellowstone National Park en ooit thuisbasis van Buffalo Bill, aan de voet van de Big Horn Mountains, een uitloper van de Rockies. De Big Horn Mountains werden door de Cheyenne- en Crowindianen zo genoemd omwille van de talrijke Big Horn Sheep (moufflons). Dit gebied is een heilige plaats voor de indianen. Niet ver hier vandaan ligt het historische Custer Battle Field.  

De hoogste top op de ranch, Cloud Peak, reikt boven de 4000m. En de grootste afstand op de ranch zelf bedraagt zo maar eventjes 165 km. De ranch kijkt uit op de Rocky Mountains, the Absaroka’s en Yellowstone National Park.

Overnachten op de ranch doe je meer dan comfortabel. Na een aantal uren, of een volledige dag in het zadel wacht er niet alleen een fantastisch bed op je, maar een op en top authentieke western log cabin voorzien van alle modern comfort.  Vlakbij de cabins bevindt zich de main lodge die net als de log cabins opgetrokken is van robuuste houten boomstammen en balken. Zijn westerninterieur met hertengeweien en koehoorns aan de muur, leuke bar, gezellig eetplaats en grote open haard is the place to be om de sterke verhalen van de dag boven te halen en te genieten van geweldig lekkere maaltijden.

De ranch beschikt over een kleine 100 paarden voor 25 ruiters. Het zijn voornamelijk Quarterhorses, Appalloosas en Mustangs die uit het wild komen en op een paarvriendelijke manier zadelmak gemaakt werden. 
 
Verschillende wranglers en begeleiders nemen jaarlijks les bij Amie Bower, de nicht van Pat Parelli. Het paarden concept op is Authentic Horsemanship en ieder jaar wordt er geinvesteerd in clinics en cursussen voor het personeel.   
Wie wil kan tijdens zijn verblijf een initiatie in deze ‘Low-Stress Horsemanship’-methodes krijgen.

Ook trainingen in natuurlijk paardrijden (Natural Horsemanship) worden regelmatig door de hideout cowboys gegeven.
Wat Natural Horsemanship is voor paarden is Stockmanship voor runderen.  
Op The Hidout is ‘Low-Stress Stockmanship’ de norm en de bedrijfscultuur.  Als deel van het vakantiepakket kunnen de gasten die er interesse in hebben aan een Stockmanship Initiatie deelnemen. 

Wil je nu 10u per dag in het zadel zitten of liever maar 2 uurtjes per dag, alles kan. Is het nu zomer of winter, een week op deze ranch staat voor ontelbare uren rijplezier! Van trailriding (halve of volle dagritten) tot cattlework, round-ups, en initiaties in natural horse-en- stockmanship,… you will live your cowboydreams!

AANRADERS & TIPS:
Om de ranch te bezoeken vlieg je best op CODY Wyoming (meestal via Salt Lake City of Denver). Na een lange vlucht en 8 uren tijdverschil tussen Europa en dit deel van de States is het leuk om na aankomst in Cody er 1 nacht te logeren. Op deze manier vermijd je na je lange vliegries (aankomst meestal 's avons) een transfer naar de ranch en kan je lekker uitrusten en bekomen van je vermoeiende reis. Het dorpje Cody Buffalo Bill telt slechts 8000 inwoners en is een op en top western stadje. Dit plaatsje is door Buffalo Bill himself gesticht, je vindt er tal van western stores met boots en western hebbedingen, leuke restaurantjes en gezellige western hotels. 
Net buiten het centrum ligt het Buffalo Bill Historical Center. Hier vind je verschillende interessante musea onder één dak. Het museum "Buffalo Bill" over het leven van William Frederick Cody, alias Buffalo Bill en het wilde westen in het algemeen. Daarnaast vind je er ook het indrukwekkende Plains Indian Museum, een eerbetoon aan de oorspronkelijke Indiaanse bevolking, hun gebruiken en rituelen. Ook het Draper Museum of Natural History en het impressionante Cody Firearms Museum zijn hier gevestigd. (waaronder ze een flink aantal Belgische wapens tentoonstellen). 
Cody Wyoming is ook nog eens "Rodeo Capital of the World", de beste Rodeorijders geven hier al 90 jaar en iedere avond tussen juni en september het beste van zich zelf. De grootste Amerikaanse rodeo kampioenschappen vinden hier plaats. Ook buitenlandse rodeo rijders uit Brazilië, Mexico, Australië kan je er tijdens internationale wedstrijden aan het werk zien.
Vlakbij Cody ligt ook het Yellowstone National Park. Yellowstone is het eerste nationaal park van de Verenigde Staten en de wereld. In het park met een oppervlakte van 9000km2 leven vele diersoorten waaronder bizons, verschillende soorten herten, grizzlyberen, zwarte beren, coyotes, wolven enz. Het park is ook bekend voor zijn 10.000 warmwater bronnen en meer dan 200 geisers. In het park liggen 800 km verharde wegen waardoor het makkelijk door iedereen met interesse in de natuur kan bezocht worden.

Redenen genoeg dus om één of meerdere nachten in Cody te overwegen. Ideaal is één nacht in Cody vóór je bezoek  en één nacht in Cody na je bezoek aan de ranch.
Ben je gelimiteerd in tijd, dan kan je natuurlijk ook meteen na aankomst in de luchthaven van Cody de transfer naar de ranch nemen.
 

Voorbeeld dagprogramma

Dag 1
Aankomst en installatie op de ranch. (check in na 14u.) Je eerste dag op de ranch start met een initiatie in Western Riding, trailriding en in het cowboywerk met runderen. Daarna volgt er een Safety Briefing. Veiligheid staat voorop - dit is immers een ruwe streek en je gaat echt cowboywerk doen.

Dag 2-6
Iedere dag valt er wel iets anders te beleven op deze 125.000 ha grote ranch. Tijdens je verblijf zal je alle facetten van het ranchleven leren kennen en  gegarandeerd ontelbare uren in het zadel kunnen doorbrengen. Afhankelijk van het seizoen moeten er verschillende klussen geklaard worden. Een kudde vee drijven naar betere grasvlaktes of cattlework verrichten zoals cutting, roping, branding, onthoornen,... Je maakt er ook prachtige trailrides (dagritten), gaat mee met de local cowboys omheiningen en vee checken,...en je kan er deelnemen aan initaties Natural horsemanship.

Iedere avond tijdens het cocktail uurtje overlegt men persoonlijk met iedere gast wat de mogelijkheden zijn kwa rij of niet-rijactiviteiten voor de volgende dag. Je kan bijna dagelijks je eigen avontuur samenstellen.

Naast paardrij activiteiten biedt deze ranch ook een hele reeks niet-rij activiteiten aan zoals kleiduifschieten, boogschieten, 4x4 tours, Fly-fishing en initiatie in fly-fishing, bezoeken aan de locale Dinosaurus opgravingen, fietsen en wandelen, Cody Rodeo, horsemanship lessen, etc.

De gasten komen zowel uit Europa als uit de Verenigde Staten en dit zorgt voor interessante en kleurrijke ontmoetingen.  Na een actieve buitendag is er het dagelijkse cocktailuurtje die steeds tot levendige gesprekken leiden.  Om de “wilde” verhalen kracht bij te zetten worden ’s avonds de leukste foto’s van de dag geprojecteerd.  Ideaal om samen met de hideout cowboys de volgende dag te plannen.
En dan het diner: na het ruwe cowboywerk wordt je ‘s avonds verwend. Een gastronomische keuken, aangepaste wijnen en een boeiend gezelschap.
Alle gasten eten ‘s avonds samen en er is steeds iemand van de familie bij betrokken. 
Op het einde van de dag wacht er een stijlvolle lodge op je.  Ook hier weer de harmonische combinatie van traditie en eigentijds comfort.
 
Dag 7
Afscheid na ontbijt. (check out om 11u)
 
Twee weken verblijven op de ranch is mogelijk. Ook voor dit arrangement kom je aan op zondag en vertrek je op zaterdag.

Vertrekdata (zo) Kamertype 4n * 6n * 13n *  
28/03/2021  - 23/05/2021
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Twin)
€  2.281
€  1.961
€  2.750
€  2.345
€  5.820
€  5.074
30/05/2021  - 12/09/2021
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Twin)
/
/
€  3.262
€  2.857
€  6.844
€  6.098
19/09/2021  - 31/10/2021
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Twin)
€  2.494
€  2.175
€  2.921
€  2.516
€  6.162
€  5.415
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op de originele Amerikaanse dollar 2021:

28-03 t/m 23-05: 4n USD 2300 p.p / 6n USD 2750 p.p/ 13n USD 5950 p.p. Eenpersoonstoeslag USD 375
30-05 t/m 12-09: 6n USD 3350 p.p/ 13n USD 7150 p.p. Eenpersoonstoeslag USD 475
19-09 t/m 31-10: 4n USD 2550 p.p / 6n USD 2950 p.p/ 13n USD 6350 p.p. Eenpersoonstoeslag USD 875

Data 2021

Mogelijk te boeken in de periode van 28-03 t/m 31-10, op aanvraag. Aankomstdag is zondag.

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 110 kg
 • Leeftijd:
  Min.8 jaar (mits begeleiding van een volwassene). |Bij 11 jaar of jonger 15% korting.
 • Aantal deelnemers:
  Max. aantal gasten op de ranch: 25 (max. 5 ruiters per gids)

Inclusief

 • Het gekozen aantal nachten en dagen op indeling in een een- / of tweepersoonskamer met eigen badkamer. Inchecken mogelijk vanaf 14.00 uur, uitchecken tot 10.00 uur.
 • Volpension vanaf diner aankomstdag t/m ontbijt vertrekdag
 • Paardrijden
 • Koffie, thee, frisdrank, alcohol tijdens cocktailuurtje en tafelwijn en bier tijdens het diner
 • Gratis Wi-Fi in de kamers en in de lodge
 • Alle ranchactiviteiten

Exclusief

 • Heen - en terugreis naar Cody Airport (COD)
 • Verzameltransfer Cody Airport naar Ranch en v.v. op zondag/aankomstdag tussen 12.30 - 17.00 uur:
 • USD 150 1e persoon
 • USD 50 voor elk volgende persoon
 • Alcohol buiten cocktailuurtje en diner
 • Activiteiten buiten de ranch
 • Aankopen lodgeshop
 • Fooien (tot 15% van ranchweek reissom)
 • 5% Wyoming State Tax