‘Ontdekkings Safari’ te paard door Zuid-Afrika en Botswana

vanaf € 1.962 BOEK NU


‘Ontdekkings Safari’ te paard in Afrika
‘Ontdekkings Safari’ te paard in Afrika
‘Ontdekkings Safari’ te paard in Afrika
zatb3.jpg
zatb4.jpg
zatb5.jpg
zatb6.jpg
‘Ontdekkings Safari’ te paard in Afrika
‘Ontdekkings Safari’ te paard in Afrika
‘Ontdekkings Safari’ te paard in Afrika
‘Ontdekkings Safari’ te paard in Afrika
‘Ontdekkings Safari’ te paard in Afrika
‘Ontdekkings Safari’ te paard in Afrika

Ontdek de beboste bergen en het wild van Waterberg in Zuid-Afrika en verken de wilde natuur van Botswana te paard. Vanuit het zadel zie je het wild en ontdek je de cultuur en geschiedenis van de streek.

vanaf € 1.962

Ontdek de beboste bergen en het wild van Waterberg in Zuid-Afrika en verken de wilde natuur van  Botswana te paard. De Afrikaanse Ontdekkings Safari te paard is een ongelooflijk arrangement waarbij je in acht dagen in twee adembenemend mooie landen landen paardrijdt. Vanuit het zadel zie je het wild en ontdek je de cultuur en geschiedenis van de streek.

De ranch beschikt over in totaal 85 paarden. Zij staan niet op stal of in een paddock, maar grazen het hele jaar in de kudde op het grote terrein van de organisator. Daardoor zijn de paarden rustig en evenwichtig; de rangorde in de groep is immers bekend. Ruiters kunnen verzekerd zijn van subtiele, oplettende paarden.

Deze safari combineert vier nachten in Zuid-Afrika in de omgeving van Waterberg en drie nachten in de Limpopo vallei van Botswana. In Zuid-Afrika maak je een semi-trektocht: je maakt een trektocht, maar verblijft daarbij alle nachten op dezelfde locatie. In Botswana hangt het van het seizoen af of er elke dag op een andere plek wordt overnacht of dat je de tocht vanuit een locatie rijdt.

Elk gebied heeft zijn eigen unieke flora en fauna. Deskundige gidsen weten er alles over te vertellen. Zij komen uit de streek, werken al jaren voor de organisatie en putten uit kennis die zij van generatie op generatie hebben doorgekregen.

Je rijdt in een gevarieerd gebied met magnifieke uitzichten, oude beschavingen en dramatische rotsformaties die worden begrensd door de rivier Limpopo. Het land herbergt ook een grote variatie aan wildleven. Leeuwen, cheeta’s, luipaarden, wilde honden en wild dat op de vlakte leeft zoals zebra’s en giraffen, komen allemaal voor in deze streek. Daarnaast is het gebied de habitat van meer dan 350 vogelsoorten.

De paarden die mee gaan op safari zijn Arabische volbloeden, het Zuid-Afrikaanse Boerperd, Welsh pony’s en verschillende kruisingen met uiteenlopende schofthoogten. Doordat er 85 paarden zijn met uiteenlopende karakters, is er voor iedere ruiter, van een beetje nerveuze tot de energieke en competitieve ruiter, een perfect paard te vinden.

Drie koks koken elke dag gastronomische heerlijkheden. De maaltijden worden boven een kampvuur bereid.

Accommodatie vind je in grote tenten waar je zo in kunt lopen. De tenten staan op houten platforms opgesteld en zijn voorzien van toilet en een douche met warm water. Elke tent staat in de schaduw. Afhankelijk van het seizoen wordt in Botswana op verschillende plekken overnacht, of er wordt vanuit een kamp gereden.   

Voorbeeldprogramma:

Dag 1: 
Aankomst op het vliegveld en transfer naar het basiskamp waar we tegen lunchtijd aankomen. ’s Middags ontmoet je je safaripaard. Iedere ruiter krijgt het paard dat bij zijn niveau van rijden en rijervaring past. Daarna is het een kwestie van zadelen, opstijgen en aansporen. We maken een mooie tocht door het nabijgelegen reservaat en voor zonsondergang pauzeren we even bij het Rode Meer, thuishaven van het Nijlpaard. Vervolgens klimmen we terug naar ons basiskamp.

Dag 2: 
Sporen van rondtrekkende kuddes giraffen, zebra’s, elanden, gnoes en impala’s zijn allemaal zichtbaar tijdens de dagtocht die we vandaag gaan maken. Het terrein leent zich ervoor van het pad af te wijken als je paard je langs de sporen van wild en smalle kloven leidt. Een zadeltaslunch komt tevoorschijn als we bij de rivier zijn. We lunchen langs een oude, verlaten route karrenroute die de pioniers gebruikten om op zondag naar de kerk te gaan. ’s Middags rusten we uit in de scghaduw van de bomen of we kunnen even zwemmen. De paarden grazen en aan het einde van de middag rijden we terug naar het kamp.

Dag 3: 
Een volle dag van paardrijden brengt ons naar de zuidelijke grens van het reservaat en naar het historische huis van de familie Baber. We lunchen bij het zwembad. ’s Middags bezoeken we het dorp Sotho en we krijgen een rondleiding door enkele traditionele huizen. We ontmoeten lokale bekendheden en we bij de thee in de middag krijgen we traditionele zang en dans te zien. Na een lange dag in het zadel en kennismaking met de cultuur en geschiedenis in deze streek, rijden we terug naar ons rustige kamp waar het diner onder de sterren wordt geserveerd.

Dag 4: 
Vroeg vertrek voor een safari per jeep. Voor de safari rijden we naar een nabijgelegen ‘Big Five’ privé-wildreservaat. Als we het geluk aan onze zijde hebben, zien we leeuwen, olifanten, luipaarden, neushoorns en buffels. Op de terugweg bezoeken wij een atelier waar vakmensen onder meer producten van leer maken, ook chaps. Voordat we terugrijden naar ons kamp, lunchen we aan de rand van het zwembad van een pension. Terug op het kamp zadelen we de paarden en maken we een mooie zonsondergangrit in het wildreservaat.

Dag 5: 
In de vroegte breken we ons kamp op. Met onze paarden trekken we er op uit voor een laatste rit in dit wildreservaat. Het is prachtig om in het ochtendgloren over dit land te rijden en de geluiden van de Afrikaanse bush te horen. We rijden naar het pension waar  we afstijgen. De transfer van ruiters naar de volgende locatie in Botswana is gepland om half acht. We steken de rivier Limpopo over  en we rijden Tuli in. Bij de stallen krijgen we nieuwe paarden toebedeeld en we maken een kennismakingsrit om te wennen aan de paarden die ons dit deel van de reis dragen. We zijn op tijd terug om ons op te frissen voor onze maaltijd.

Dag 6: 
Met een kopje thee of koffie worden we ’s morgens vroeg in onze tent gewekt. Daarna is het tijd voor het ontbijt rond het kampvuur. We sporen de paarden vroeg aan om van de frisse ochtend te genieten. In deze uurtjes maken we ook de meeste kans wild te zien. Ongetwijfeld zien we grote kuddes olifanten waar Tuli bekend om staat. Ook komen we verschillende soorten antilopen tegen, zien we giraffen, zebra’s, hyena’s, jakhalzen en misschien zien we ook leeuwen, luipaarden wilde honden en cheeta’s. Later tijdens de rit langs de Limpopo genieten we van de vele vogelsoorten die hier hun thuis vinden. We spotten krokodillen in de poelen en we krijgen uitgelegd welke bomen we langs de rivier zien. Als alternatief voor deze rit kan je voor een jeepsafari kiezen, een wandeling in het wild of een bezoek aan een klein dorp in de buurt waar je het dagelijks leven van deze streek leert kennen.

Dag 7: 
We stijgen op en volgen de sporen van het wild. Wie weet wanneer we de dieren spotten. Het tempo waarin we paardrijden hangt altijd af van het soort terrein waarop we rijden. Maar er zijn zeker mogelijkheden om de spirit en de fitheid van de paarden te ervaren als we in hoger tempo rijden.

Dag 8: 
Na een laatste ochtendrit waarop we terug rijden naar de stallen, is er tijd voor een snelle douche en een brunch voor we naar het vliegveld gaan.    

Vertrekdata (ma, di, wo, do, vr, za, zo) Kamertype 7n *  
01/07/2020  - 30/11/2020
1 pers tent
Tent op indeling
€  3.581
€  2.388
01/12/2020  - 31/12/2020
1 pers tent
Tent op indeling
€  2.943
€  1.962
01/01/2021  - 28/02/2021
1 pers tent
Tent op indeling
€  3.064
€  2.042
01/03/2021  - 30/04/2021
Tent op indeling
1 pers tent
€  2.227
€  3.340
01/05/2021  - 31/05/2021
1 pers tent
Tent op indeling
€  3.729
€  2.486
01/06/2021  - 30/06/2021
Tent op indeling
1 pers tent
€  2.227
€  3.340
01/07/2021  - 30/11/2021
1 pers tent
Tent op indeling
€  3.729
€  2.486
Boek nu
01/12/2021  - 31/12/2021
Tent op indeling
1 pers tent
€  2.042
€  3.064
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Prijzen 2020 in Euro's gebaseerd op de dagkoers van de Engelse pond
Laagseizoen GBP 1.660, eenpersoonskamer toeslag GBP 830
Middenseizoen GBP 1810, eenpersoonskamer toeslag GBP 905
Hoogseizoen GBP 2.020, eenpersoonskamer toeslag GBP 1010

Verzameltransfer GBP 312

Prijzen 2021 in Euro's gebaseerd op de dagkoers van de Engelse pond
Laagseizoen GBP 1.728, eenpersoonskamer toeslag GBP 864
Middenseizoen GBP 1.884, eenpersoonskamer toeslag GBP 942
Hoogseizoen GBP 2.103, eenpersoonskamer toeslag GBP 1.052

Verzameltransfer GBP 324

Data 2021

Het gehele jaar door mogelijk te boeken op aanvraag, elke aankomstdag mogelijk.

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten in meerpersoons comfortabele tenten met toilet en douche met warm water
 • Waarvan 4 nachten in Zuid-afrika en 3 nachten in de Limpopo vallei / Botswana
 • Op basis van volpension vanaf eerste dag lunch t/m laatste dag de brunch incl koffie/thee, drankjes aan de bar
 • Paardrijden volgens programma
 • Engelstalige safarigidsen
 • Bagagevervoer per back up landrover

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer op dag van aankomst om 10.30 (aankomst vlucht voor 09.00) van ORT naar de accomodatie., transfer op dag 5 en verzameltransfer op de dag van vertrek met aankomst op ORT 18.00, In totaal GBP 312 p.p (2021 GBP 324 p.p)
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering